ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Na trénink se nás sejde šest, na zápas jedenáct, ale u piva bychom občas postavili dva týmy proti sobě, říká hráč 15. kola, Patrik Urbánek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Vítězem se stal hráč z Ronova nad Doubravou, Patrik Urbánek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vstřelil jsi dva góly po dlouhodobém návratu. Jaký je to pocit?
Skvělý pocit, kdy jsem vlastně půl roku nekopl do míče, což mi vážně chybělo. Těšil jsem se na to, až budu moct být s klukama zpátky na hřišti. Určitě mně to udělalo radost, kterou trochu zastínilo, že jsme nezískali tři body do tabulky, ale takový je prostě fotbal.
Co bylo přínosem ke vstřelení dvou gólů?
První gól jsem vstřelil celkem brzy, již v 6. minutě díky bojovnosti Václava Petržílky. Druhý gól padl z penalty, jelikož mě ve vápně domácí brankář složil k zemi.
Jaký máš vztahy se spoluhráči a trenéry?
Vztahy se spoluhráči mám dobré, celkově si nejsem vědom, že by mezi někým byly konflikty, i když na hřišti se v zápalu emocí občas trochu poštouchneme. Vztah s trenéry je taky fajn, takový přátelský, což k téhle soutěži asi patří.
Kde jsi ve fotbale vyrůstal a jakými týmy sis prošel?
S fotbalem jsem začal trochu později a to v osmi letech, ke kterému jsem se dostal díky dědovi. Mým mateřským klubej je ŽSK Třemošnice, kde jsem působil do roku 2017. V poslední sezóně jsme tam vyhráli krajský přebor dorostu a to beru za dosavadně největší úspěch. Bohužel s nástupem mezi dospělé jsme se rozuteklu, někdo skončil a jiní přestoupili stejně jako já. Osobně jsem fotbalu už nemohl věnovat tolik času, a tak jsem přestoupil do SK Ronov nad Doubravou.
Jaké máš koníčky mimo fotbal?
Kromě fotbalu chodím velmi rád do přírody na procházky a jsem trochu vášnivý houbař, k čemuž mě dovedla moje babička, se kterou jsem v dětství chodil několikrát denně do lesa na dřevo nebo houby. Velmi rád posedím s přáteli u dobrého piva nebo třeba u pokeru. Samozřejmě si rád zahraju nějaký sport jako je florbal, volejbal, nohejbal nebo badminton.
Kdo je tvůj vzor ve fotbale? Kdo je podle tebe momentálně nejlepší hráč planety?
Můj vzor pochází samozřejmě z mého dětství a je jím český fotbalista Milan Baroš, kterého jsem velmi obdivoval. Proto jsem si také oblíbil nošení dresu s číslem 15, se kterým hrál v reprezentaci. Určit nejlepšího fotbalistu je dost složité. Každý má něco, ale mým oblíbencem je jednoznačně Lionel Messi.
Proti, kterému týmu v okresním přeboru se ti hraje nejhůře?
Nejhůře se mi hraje proti týmu z Načešic, neboť tam hrají zkušení fotbalisté, kteří se nenechají, tak snadno ošálit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.