Jan Janiš: Letošní Divize může dopadnout všelijak, je to velmi vyrovnané

Jan Janiš. Brankář Doubravky, který s jeho celkem poměrně úspěšně bojuje o body v Divizi A. letošní sezóna je ale velmi vyrovnaná, a tak je každý zápas velmi důležitý. Jeho výkon Vás diváky zaujal natolik, že se stal Hráčem 18. kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V první řadě gratuluji k výhře v této anketě. Sledujete ji pravidelně? Je pro Vás tato výhra jakási satisfakce za dobře odvedený výkon?
Kdysi jsem pravidelně sledoval, a když se někdo dostal do nominace, tak jsme samozřejmě hlasovali. Tentokrát to ale bylo překvapení, dozvěděl jsem se to od spoluhráče na tréninku, ale samozřejmě to potěší.
Podívám-li se do tabulky, vidíme Vás na devátém místě. Kde byste se rádi viděli?
Samozřejmě chceme být co nejvýš, to je pochopitelné. Myslím si, že jsme dobrý tým, který umí hrát kvalitní fotbal, a tak je zcela jasné, že bychom chtěli být v tabulce vysoko. Je ale pravda, že v letošním roce je tabulka velice vyrovnaná, asi zde nenajdeme tým, který by si jel vyloženě svou vlastní krasojízdu, což je nejen z diváckého pohledu dobře.
Máte ale poměrně zajímavou linku výkonnosti. Po výhře pravidelně přichází bodové ztráty. Naposledy jste vyhráli…
Ano, víme o tom, a není to zcela ideální stav. Na druhou stranu s touto situací pracujeme, a věříme, že se nám tuto statistiku podaří zlomit. Třeba hned v příštím utkání.
To bude duel s Příbramí…
Ano, a bude důležitý. Chceme ukázat, že s papírově lepším týmem umíme sehrát dobrý zápas pravidelně, a ne jen nějakou náhodou, jak by se na to dalo pohlížet. Chceme navázat na utkání s Katovicemi, které se nám podařilo. V tomto utkání chceme za každou cenu vyhrát.
Je brankář na této úrovni klíčovou postavou, která drží tým nad vodou?
Jak kdy. Jsou samozřejmě utkání, kdy se podaří vyrobit šest světových zákroků, a pak je to jasné, ale zásluhy bezesporu patří všem. Je ale pravda, že pokud se podaří udržet nula, je to věc, která člověka potěší, a motivuje dál.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.