Jiří Šmíd: Jakkoli situace není radostná, držíme optimismus

Jiří Šmíd. Hráč, který toho za svou kariéru stihl opravdu mnoho. Prošel kluby jako jsou Blovice, Nepomuk, Petřín Plzeň nebo právě současná Horní Bříza. Situace tohoto týmu není nijak růžová, ale přesto se týmu daří držet dobrou náladu v kabině. Útočník posledního týmu Divize A, Jiří Šmíd, se stal Hráčem kola, a dnes vám přinášíme rozhovor s ním.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Váš celek se aktuálně drží na posledním místě. To určitě není to, co jste si představovali.
V první řadě bych chtěl klům moc poděkovat za jejich nasazení. Většina týmů by to v také situaci snad i zabalila. My ne. Víme, že ta situace není dobrá, a jsme prakticky smíření s tím, že půjdeme zase o soutěž níž. Tím se dá ale naložit různě. My budeme chtít celý tým stabilizovat, a dotáhnout se na konkurenci.
Tedy ten další rok berete jako přechodový…
Ano, zcela určitě. Víme, že to teď není ideální, a ten další rok nám v tom může celkem pomoct, chceme se vrátit silnější.
Jaké jsou cíle pro zbytek roku?
V první řadě bychom konečně rádi poznali výhru. Dosavadní body máme jen za remízy, což není to, co chceme. Moc bychom si přáli vědět, jaké to je vyhrát v Divizi. I u nás nastaly určité změny, výměna trenéra a další. Myslím si ale, že bychom si tento cíl mohli splnit.
Narazil jste na trénink a změny. Je v této soutěži už nezbytné mít kvalitní posily, nebo to lze dohnat tréninkem?
Z části, velké části, je to o tréninku, který se nám teď daří poměrně dobře. Samozřejmě kvalitní hráči jsou také důležití, ale po určitých změnách v týmu mám dobrý pocit z toho, kam to pomalu, ale jistě začíná směřovat.
Také jste zmínil změnu na lavičce. Nakoplo to nějak tým?
Domnívám se, že ano. Bývalý trenér odešel ke konkurenci. My si teď zvykáme na trochu jiný styl, například tréninku, ale věřím tomu, že se to podá, a dostaví se výsledky dřív, než bude pozdě.
Příští zápas hrajete s Mariánskými Lázněmi… Souboj posledních dvou... (rozhovor byl dělán před víkendem, pozn. autora)
Ano, souboj posledních dvou. Mám pocit, že máme dobrou šanci konečně okusit výhru. V týmu držíme optimismus, a to i přesto, že to není zcela jednoduché. Toto utkání chceme vyhrát.
Na samotný závěr mi to nedá. Je to první "po covidová" sezóna. Jak se vám hraje?
O dost volněji. Za Covidu to byl hrozný blázinec. Otevíralo se, zavíralo se a rozhodně to nebylo ideální. Neříkám, že by teď lidé nebyli nemocní, ale celkově se nám hraje lépe, tak jako klidněji.
Autor: Dominik Síbr

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.