Na souboj břevínek bych trenéra nevyzval, protože za poslední dobu jsem všechny soutěže prohrál, říká František Mourek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal František Mourek z Tochovic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Byl jsi zvolen hráčem kola po remízovém zápase se Soběslaví. Dozvěděl jsi se o nominaci od trenéra dříve, než byl výsledek na světě?
Trenér nám posílal odkaz s nominací celé nominované jedenáctky. Takže jsem se to dozvěděl až když začalo hlasování. Musím říct, že jsem byl překvapen.
V Tochovicích už jedeš třetí sezónu. Jak jsi se sem dostal a jak jsi spokojen?
Když jsem působil na Spartaku v Příbrami, kde jsem hrál v dorosteneckém věku za chlapy, tak jsme hráli i proti Tochovicím. Tak když mě kluci z Tochovic viděli hrát proti nim, tak mi nabídli, jestli se nechci vrátit zpátky. A jelikož Tochovice jsou můj mateřský klub, tak volba byla jasná.
Tochovice hrály v minulé sezóně v jiné divizní skupině. Dokážeš obě skupiny nějak výkonnostně porovnat?
Myslím si, že výkonnostně je to vyrovnané. Všechny zápasy jsou těžké. Teď je to pro nás o dost lepší, protože máme ty zápasy blíž, tak jsem rád, že hrajeme tuhle skupinu.
V posledním zápase s Komárovem jsi byl střídán z důvodu nějakého vnitřního zranění. Co se stalo a je vše již v pořádku?
V zápase jsem v souboji dostal nějak špatně na žebra, vzápětí jsem kašlal krev. V nemocnici sice nevědí, co to způsobilo, ale doufám, že budu brzy zdravý.
Pojďme ke kabině. Tu vám tvoří zejména mladý kolektiv s pár zkušenějšími plejery, kteří by některým mohli dělat i táty. Jak s nimi funguje parta a souhra? Nejste na ně až moc mladí?
Tak s klukama si myslím, že partu máme dobrou. Občas se sice někdo s někým neshodne, ale to je všude. Souhra s našimi “matadory” si myslím, že funguje dobře.
Kdo je v kabině největší bordelář, šampón a lajdák?
Tak jestli mám být upřímný, tak jako bordeláře bych klidně mohl říct sebe. Jako šampon mě napadl Jakub Tošovský, jelikož se furt češe před zrcadlem. Lajdák tam nikdo není, jen mě v této souvislosti napadl Petr Sirotek, protože si občas zapomene kopačky v šatně a poté mě prosí, jestli bych mu pro ně nedojel.
Dozvěděl jsem se, že si velmi rozumíš s Adamem Matouškem, jste spolu snad všude. Máš nějaké zajímavé příhody, které můžeš publikovat a pobaví naše čtenáře?
To je pravda, s Adamem vlastně trávím skoro veškerý můj čas. Známe se od školky, teď jsme spolu na vysoké škole. Těch příhod je vážně moc, ale nic publikovatelného mě momentálně nenapadá.
Jak bys popsal trenéra Šlechtu? A vyzval bys ho na souboj břevínek? Kdo myslíš že by vyhrál?
Erik je trenér, který je zvyklý pracovat s mladými hráči, což u nás je dobré. Styl, který trenér chce hrát, mi vyhovuje a i mimo fotbal si s ním rozumím. Na souboj bych ho asi nevyzval, protože za poslední dobu jsem všechna "břevínka" prohrál.
Máš své osobní cíle, kam by ses chtěl fotbalem ještě dostat?
Upřímně řečeno, žádné fotbalové cíle nemám. Rád zůstanu v Tochovicích, mám to tam rád, znám tam i spoustu lidí mimo fotbal. Hlavně jsem zde spokojený.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.