Po každém odehraném zápase si v hlavě promítám, co jsem mohl udělat lépe, říká hráč kola Martin Zvára

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji vám k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas z vašeho pohledu?
Děkuji mnohokrát. Vzhledem k tomu, že náš trenér neúnavně burcoval spoluhráče, aby pro mne hlasovali a ostatní týmy v okrese to už asi přestalo bavit, tak jsem to trochu čekal. Zápas měl být dle postavení obou týmů v tabulce jasnou záležitostí, a tak se i stalo. Ovšem v žádném případě bych nesnižoval hru Popelína, naopak to byl soupeř, který chtěl hrát fotbal i za nepříznivého stavu.
Jak jste byl spokojený se svým výkonem?
Po každém odehraném zápase si v hlavě promítám, co jsem mohl udělat lépe. A těchto situací si v utkání s Popelínem vybavím vícero, takže spokojený být nemohu. Ale to nebudu asi nikdy.
Popíšete nám svoji gólovou trefu?
Rohový kop, zahraný na zadní tyč, na který nikdo přede mnou nedosáhl, dopadnul přímo k mé noze. Stačilo nastavit placírku a trefit míč, nic velkého, hodno Zlatana Ibrahimoviče (smích).
Nyní vás čeká "šlágr kola" ve Staré Hlíně. Co od zápasu očekáváte a jaký výsledek vás uspokojí?
Jedeme tam samozřejmě vyhrát. Jinak bychom tam vůbec nemuseli jezdit. Ovšem očekávám tuhý boj s velice zkušeným týmem, který hraje dlouho pohromadě. Uhlídat urostlé útočníky Hlíny bude pro naši obranu opravdu oříškem.
Kdo vás k fotbalu dovedl? A kde všude jste působil?
Ve Stříbřeci, kde jsem vyrůstal jsme s kamarády chodili kopat na místní hřiště poměrně často. K fotbalu jsem měl tedy od mala blízko, takže mohu říci, že jsem si k němu cestu našel sám. V žákovských a dorosteneckých kategoriích jsem působil v pražské Bohemce, Tempu Praha a Jiskře Chlum u Třeboně, kde jsem okusil své první starty v dospělém fotbale. V osmnácti letech jsem s fotbalem na čas skončil. Osud v podobě mé manželky mne zavál do Stráže, kde mne po šesti letech bez fotbalu přemluvil můj současný spoluhráč Honza Kozel ať si jdu kopnout za Stráž a už tu na levém beku kroutím osmnáctou sezonu.
Máte oblíbeného fotbalistu?
Můj dětský fotbalový vzor byl argentinský polobůh Diego Armando Maradona. Jinak jsem měl a mám spoustu oblíbených hráčů, ale nenazýval bych je vzorem.
Kterému fotbalovému klubu fandíte?
Odmala je klubem mého srdce AC Sparta Praha. I když fandění Spartě v současné době zavání sebetrýzněním, zůstávám její barvám věrný. Ve světovém fotbale je mi dlouhodobě nejblíže Real Madrid, jehož Galácticos na přelomu tisíciletí si mě navždy získali, a tak RM fandím dodnes. Také jako správný Jihočech přeji Dynamu ČB.
Chtěl byste něco vzkázat fanouškům?
Strážským fanouškům… divizééééé !!! (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.