Jakub Jaroušek: Zatím všude, kde jsem si zahrál, byla skvělá parta a v Čížové tomu nebylo jinak

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Kuba Jaroušek ze Lhoty. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V utkání s Radnicemi jste nakonec i v oslabení brali tři body. Jak bys jej zhodnotil?
Byl to těžký zápas, Radnice dobře bránily a na gól jsme se vždycky dost nadřeli. Dvakrát jsme vedli, ale pokaždé jsme soupeři dovolili srovnat. Druhou půli jsme se dostávali do šancí daleko více než soupeř a nepřestali se tlačit dopředu ani po vyloučení Vlčáka. Pár minut před koncem nám vítězství vystřelil Mates Kouřil a všechny body tak zůstaly doma ve Lhotě.
Do Lhoty jsi přišel v létě z Košutky. Nelákalo tě pomoci plzeňskému celku k postupu do přeboru?
Lákalo a rozhodování pro mě bylo dost těžké, jelikož na Košutce je skvělá parta a mám to tam rád. Ale když se naskytla možnost zahrát si krajský přebor, chtěl jsem do toho jít.
Co nebo kdo tě do Lhoty přitáhl a jaké použil praktiky?
No to jsem takhle jednou jel z Plzně do Dobřan přes Lhotu, a na návsi mě málem trefil míč. Tak jsem zastavil, došel ho vrátit na hřiště, a viděl, že právě místní Áčko trénuje standardky. Říkal jsem si, že sem se prostě musím dostat (směje se). Ale teď vážně. Oslovil mě trenér Petr Nykles už někdy z jara, kdy se právě Košutka, za kterou jsem v tu dobu hrál, střetla se Lhotou ve druhém kole poháru. V létě jsme poté přesun uskutečnili.
Je ti 19 let, pravděpodobně ještě studuješ... Mají v kabině nějakou slevu na pokutách pro studenty? A jak příspěvek do kasy naruší tvůj měsíční rozpočet?
Úplně to na nějakou studentskou slevu nevidím, ale kdo ví, třeba když Šroubymu, který zapisuje pokuty, ukážu ISIC, nějaká sleva tam bude. V mekáči to tak myslím funguje, ne? (směje se) A co se týče narušení měsíčního rozpočtu, asi se holt následujících 14 dní budu muset dopravovat do Lhoty na tréninky pěšky.
Kdo je tvůj fotbalový vzor?
Asi vyloženě nemám žádný konkrétní vzor. Obdivuju všechny světový fotbalisty, ale zároveň vím, že už asi nikdy nebudu mít techniku jako Messi nebo Ronaldo. Jsem rád, že jsem ve Lhotě a můžu hrát po boku tolika zkušených hráčů, od kterých se můžu dost naučit.
A já myslel, že zmíníš svého tátu, který hrával pěkný fotbal, zejména v Čížové. Tak snad ti to nedá sežrat...
Taťka stoprocentně mezi mé vzory patří, byl a pořád je skvělým fotbalistou. Už když jsem byl malý, jezdili jsme se na zápasy Čížové o víkendu koukat. Odehrál tam spoustu sezón, zejména pak v divizi, kde za svoji kariéru nasbíral nespočet zkušeností, které se mi snaží předat, co jen to jde. Jsem rád, že spolu můžeme zápasy probírat a můžu od něj dostávat spoustu rad.
Pokud se nepletu, zahrál jsi si s ním chvilku právě v Čížové. Jaké to bylo stát s ním na hřišti ve stejném dresu?
Ano, přesně, jak říkáš, zahráli jsme si spolu za Čížovou a bylo to super. Je to zajímavý pocit, zahrát si soutěžní zápas po boku svého táty. Navíc, když máte někoho takového za sebou, kdo umí organizovat hru, hraje se dobře. Zatím všude, kde jsem si zahrál, byla skvělá parta a v Čížové tomu nebylo jinak. Poznal jsem tam spoustu fajn lidí a jsem za tu zkušenost rád.

Autor: Jakub Volák

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.