Evropská liga s míči z Decathlonu se rozjíždí. Jak míče zrecenzovali v námi oslovených týmech?

0

Jak už jsme informovali, Decathlon a značka Kipsta představily oficiální míče, které se budou používat ve všech zápasech Evropské ligy UEFA a Konferenční ligy UEFA. Originální míče určené pro Evropskou ligu jsme poslali do týmů nižších českých soutěžích, konkrétně do divizních Rokycan a pětiligového SK Rakovníka. Co nám hráči z týmů při hodnocení míčů sdělili? Míče Kipsta můžete pořídit ZDE.

Pečlivé testování stálo před samotným uvedením míče Kipsta na trh. Proces vývoje a testování míče Kipsta je víc než důkladný. V Decathlonu vyrobili více než šedesát různých prototypů nových míčů, které byly poté testovány v amatérských klubech ve Francii. Z tohoto procesu vzešly tři nejlepší míče, které byly následně testovány profesionálními týmy v Ligue 1 a Ligue 2. Týmy s nimi absolvovaly tréninky zahrnující krátké i dlouhé přihrávky, driblink a střelbu. Po testování hráči poskytly podrobnou zpětnou vazbu, což umožnilo vybrat ten nejlepší míč. S ním se nyní rozjíždí Evropská liga, brzy odstartuje i Konferenční liga.

 

My jsme s testováním pokračovali a míče určené pro Evropskou ligu jsme poslali do týmu FC Rokycany (4. liga - divize) a SK Rakovník (5. liga - krajský přebor Středočeského kraje). Co zaznělo z týmů při hodnocení míčů Kipsta od Decathlonu?

 

S míčem byl velmi spokojen útočník Rokycan Jiří Laubr, který mu udělil známku 10. „Na první pohled vypadá balón skvěle! Barvy jsou hezké a dokonale sedí k evropské lize. Míč je dobrý jak na suchý povrch, tak i na mokrý. Řekl bych, že je spíše lehčí, a to mi osobně vyhovuje víc A doporučil bych všem, kdo má tu možnost si do něj kopnout, aby to udělal."

 

 

Richard Ryba, kreativní rokycanský záložník, ocenil vlastnosti míče při centrech a střelách. "Balón držel směr, takže o to snazší bylo zkoušet přesnější kopy." Stejně jako záložníkovi Davidu Lehkému se mu chování míče nejvíce zamlouvalo na mokrém trávníku.

 

Při testování míčů obecně mají velké slovo brankáři, kteří ze své pozice snadno odhalí, pokud se míč chová nezvykle při letu nebo je problém jej udržet v rukavicích.  Co na model pro Evropskou ligu od značky Kipsta říkal rokycanský strážce brány Luboš Růžička? Přiznal, že vroubky na svrchní straně míče mu zpočátku dělaly problém. "Chtělo to pár tréninků, než si člověk zvykl," komentoval brankář. Vlastnosti míče si pochvaloval. "Při střelbě míč neplaval, což je vždy příjemné, a při těžších střelách to dost usnadňuje práci."

 

V Rokycanech pro nás hráči vlastnosti míče Kipsta pro Evropskou ligu i bodovali na stupnici 1 - 10, kde desítka znamenala největší spokojenost. Konečný průměr? Výborné hodnocení 8,35!

 

 

A jak si míč vedl u fotbalistů SK Rakovník? "Oproti míčům, které jsme měli předtím, jsou tyto rozhodně pohodlnější na dotek, lépe drží směr a jsou daleko lehčí," vyzdvihl Petr Wajshajtl. Jeho spoluhráč Jan Červený uznal, že na provedení a kvalitě míče je znát, že se s ním bude hrát evropská soutěž. "Musím říct, že když to na tréninku trefím, tak to tam prostě padá. Doufám, že tomu tak bude i v zápasech a už se těším, až s míčem zápasy budeme hrát," uzavřel Červený.

 

Decathlon navíc nově nabízí B2B spolupráce s kluby po celé republice. Stačí se obrátit na adresu b2b@decathlon.cz a domluvit spolupráci, která bude dávat třeba i vašemu klubu ve městě smysl.

 

/PR článek

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou