On v Křimicích, táta v Chlumčanech: Těším se 3.11. na rodinný souboj, směje se Bohumil Havel

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mimo hraní za Křimice také pracuješ. Kde a co děláš?
Trénuju na Viktorce jako kondiční trenér u dorosteneckých kategorií.
Slyšel jsem, že návraty domů z práce nejsou vždy nuda. Je to tak?
Nevím, jaké máš informace, ale z práce (Viktorky) se celkem nudím. Spíše návraty po zápasech, zápisném a různých dalších akcích v Křimicích jsou celkem veselé (směje se). A za to jsem rád, protože dobrá parta je vždy základem úspěchu.
Poslední dvě sezóny jsi strávil v Robstavu. Proč jsi tam skončil a proč jsi zakotvil právě v Křimicích?
Ano, tam jsem přestoupil po mém dlouhém zranění a byl jsem maximálně spokojený. Skvělá parta, kousek od Plzně, vysoká soutěž (ČFL), ale dostal jsem nabídku právě do Viktorky Plzeň na kondičního trenéra. Bohužel tyhle dvě věci se už nedají skloubit dohromady a musel jsem si vybrat. Nakonec jsem zvolil trenérskou kariéru a v Robstavu jsem musel skončit, nezvládl bych to časově.
V Chlumčanech trénuje tvůj táta. Nebyla také možnost jít právě tam?
Ano, teď tam začíná druhou sezónu. Chlumčany měly zůstat v A-třídě, a tak jsem se i proto rozhodl pro Křimice. Myslel jsem, že proti sobě hrát nebudeme, ale Chlumčany nakonec také postoupily. Takže se těším 3. 11. na rodinný souboj v Chlumčanech (směje se).
V Křimicích jsi od léta. S kým z kabiny si rozumíš nejvíce?
V Křimicích znám spoustu kluků. S Brábou, Dvořkou, Špírou jsem hrál, s Fordem a Kubou Pekárkem děláme na Viktorce, takže je těžké vybrat jen jednoho hráče. Asi ale Peky, vídáme se nejvíce, v trénincích spolu chodíme do dvojky a i v kabině sedíme vedle sebe.
Dlouhá léta jsi strávil ve Viktorce - v mládeži, pak i v B týmu. Jak vzpomínáš na tyto časy?
Vzpomínám na to rád, byly to skvělé časy. Občas si ale postesknu, že jsem na té úrovni nemohl hrát déle.
Máš nějakou fotbalovou spřízněnou duši? Něco jako když měl Ronaldo Marcela, Lewandowski Reuse a tak dále.
Mám. Je to Martin Suchý, se kterým jsme byli v Přešticích a poté v FK Robstavu. Hráli jsme spolu i univerzitní ligu ve futsale a fotbale. Na hřišti jsme spolu hráli naslepo, pořád se hecovali a v něčem soutěžili. Doufám, že si ještě někdy strčíme. Mimo jiné, teď je to má 'spřízněná duše' na Viktorce, děláme tam spolu kondičáky.
Dlouhá léta jsi hrál třetí ligu, nyní hraješ pátou. Větší kvalita fotbalu je samozřejmě ve třetí lize. Je ale něco, v čem je Krajský přebor, chceš-li pátá liga, třeba těžší? Nebo je to tu pro tebe procházka růžovou zahradou (směje se)?
To rozhodně není. Je to více o důrazu a osobních soubojích. Chvíli trvalo, než jsem si na to zvykl.
Proti Rapidu jsi vstřelil první gól v křimickém dresu. K tomu sestava kola, vítězství, rozhovor.. Už tě pokladník seznámil s výší pokuty?
Pokladník mi započítal už góly z přípravy, takže góly už mám naštěstí zaplacené. Na sestavu kola, hráče kola a rozhovor jsem se samozřejmě ptal a čísla mi tam zase o něco naskákala. Takže bych tímto chtěl moc poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali (včetně pokladníka)... (směje se)
V sobotu zajíždíte do Horní Břízy. Jaký očekáváte zápas?
Očekávám těžké a důrazné utkání. Horní Bříza má za sebou dvě remízy, takže budou určitě chtít zvítězit. Pro nás se tím ale nic nemění, jedeme si tam pro 3 body.

Autor: Michal Kořenek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.