Jan Boháč: Lenoch mančaftu je jednoznačně Tomáš Mazouch. Ten buď spí a nebo nadává

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Boháč, kapitán Soběslavi. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním divizním zápase jste vsítil branku. Vzpomenete si, kdy se vám toto poštěstilo naposledy?
No už nějaký pátek to bude, popravdě jsem se musel podívat, kdy to bylo naposledy. (směje se) Ale vlastně díky covidu to zase tak dávno není. Bylo to v Berouně, takže je pravda, že na domácím hřišti už bych si těžko vzpomněl, kdy se mi to povedlo naposledy. (dodává s úsměvem)
Dočkáme se od vás ještě nějakého gólu v této sezóně, nebo si to necháte až zase za 3 roky?
Rád bych, aby to naposledy nebylo a spadlo mi to tam víckrát, než jen jednou za sezónu. Tak jsem to totiž většinou měl - jednou a dost. Ale stejnou radost mám, když vzadu udržíme čisté konto.
V Soběslavi nosíte kapitánskou pásku. Jak dlouho už vás hřeje na paži a pamatujete si, jak probíhalo předání pásky, respektive určení, že kapitánem budete vy?
Jak dlouho už pásku nosím, to si nevzpomenu. Dostal jsem jí ještě když jsme hráli krajský přebor. Přebíral jsem ji po tehdejším kapitánovi Jirkovi Peltánovi. Myslím, že se na tom tenkrát dohodli právě Jirka s trenérem, že po něm bych ji měl převzít právě já. A od té doby mi tak nějak zůstala.
Jaké jsou cíle Soběslavi do nové sezóny?
Myslím, že cílem nás všech je hrát co nejvýš to půjde. Přes léto se nám povedlo tým doplnit o kvalitní hráče. Takže hrát do 5. místa a mít podzim stejně kvalitní jako míváme jaro, by bylo skvělé.
Loni skončila Soběslav v klidném středu tabulky. Kromě kvalitních výkonů proběhla ale i nějaká sázka s bývalým vedoucím týmu. O co šlo a jak sázka dopadla?
(Směje se, až se za břicho popadá) To je pravda, sázka proběhla. Nebo sázka... Z mojí strany se ukázalo, že šlo spíš o výkřik do tmy u piva. Vsadili jsme se o to, že v uplynulé sezóně dám 6 gólů. Já dokonce chtěl, tuším, 8 gólů. I tak se mi Michal vysmál a plácli jsme si na 6. No nic, sázku jsem samozřejmě prohrál, gól jsem nedal žádný a s tím i flašku Don Papa.
Prý se chystáte na El Clásico. S kým tam vyrazíte?
Ano, to je pravda. Dostal jsem zájezd od manželky k narozeninám. Aktuálně jsme ve fázi, kdy se to s kamarády domlouvá všechno. Jen nám úplně nevyhovuje letošní termín El Clásica, tak uvidíme, jaký zápas to nakonec bude. Jsem fanoušek Realu Madrid, takže se rád podívám na jakýkoliv jejich domácí zápas.
Jako kapitán máte výsostné postavení hodnotit své spoluhráče. Koho byste nazval lenochem, vtipálkem a bordelářem? A proč?
Ježiš já dostanu bídu, (směje se) dobře teda. Lenoch mančaftu je jednoznačně Tomáš Mazouch. Ten buď spí a nebo nadává. O zábavu v kabině se stará především Aleš Kutner. Před ním se musíte mít na pozoru co říkáte, každá "nahrávka na smeč" je okamžitě nekompromisně potrestána. Bordeláře v kabině asi vyloženě žádného nemáme, nikdo mě nenapadá.
Jistě máte v kabině rozdělené funkce. Kdo je pokladníkem, diskžokejem a kdo nosičem vody? A vykonávají svou funkci dobře?
Pokuty a pokladnu má na starosti vedoucí Fanda Maršík. Tomu neunikne snad jedinej prohřešek proti pravidlům kabiny. Muziku nejčastěji chce pouštět Jéňa Pavlík, ale většinou to co pouští se líbí asi jen jemu. (směje se) Vyloženě jednoho nosiče vody nemáme, máme rozdělenou službu rovnoměrně mezi sebou, takže jen jednoho otloukánka nemáme na nošení vody. Myslím, že v kabině máme partu dobrou, tím pádem "všechno šlape", jak by řekl Fanda Maršík.
Máte za sebou aktuálně také pohárový zápas s Pískem. Jak jej hodnotíte?
Zápas s Pískem bych řekl, že se mohl lidem líbit. V obou týmech dostali šanci kluci, kteří v předchozích zápasech tolik nehráli. I tak se ale hrál fotbal docela v tempu. Klíčový okamžik byl v prvním poločase, kdy Písek neproměnil penaltu a my vzápětí stejně naskytnuté šance využili. Druhý poločas se Písek snažil tlačit dopředu a tím mu v obraně vznikala okýnka na rychlé protiútoky, které se nám dařilo podnikat. Dařilo se nám díky tomu dostávat do šancí a dvě z nich i využít. Řekl bych, že naopak nám se dařilo Písecké do vyložených šancí nepouštět a tím nedovolit žádné drama na konci. Jsme rádi, že se nám podařilo porazit soupeře z vyšší soutěže a budeme se těšit na los druhého kola.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.