Nikde jsem nezažil takovou partu, jako máme u nás v Borku, říká hráč 21. kola Marek Minář

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 21. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Marek Minář se rozpovídal například o tom, jak vypadal závěr utkání proti Hovorčovicím včetně jeho gólu na 2:1 v 90. minutě a nebo také o tom, jakou partu mají v týmu a jaké jsou ambice Velkého Borku pro zbytek sezóny!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Jak moc si vážíte toho, že pro vás lidé hlasovali?
Děkuji. Samozřejmě si toho vážím, potěšilo mě to. Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Fanouškům, kamarádům, spoluhráčům, ale i protihráčům. Ještě jednou všem díky.
Vědí o vašem triumfu spoluhráči?
Vědí. Už v pondělí mi hlásili, že jsem v sestavě kola.
Do utkání s Hovorčovicemi jste naskočil v 63. minutě za stavu 1:0 pro váš tým. Co bylo vaším úkolem, když jste šel na hřiště?
Mým úkolem bylo být aktivní, nabíhat si za obranu, podržet míč vpředu a rozhodnout utkání, což se nakonec povedlo.
Jak jste se cítil, když jste dokázal vstřelit rozhodující gól v 90. minutě?
V tu chvíli to byla obrovská euforie, byl to můj první gól za Borek. Myslím si, že v dost důležitém utkání. Kdo na tom zápase byl, tak ví, jakou jsme měli všichni radost. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci.
Můžete nám popsat, jak přesně vypadala vaše branka a jak jste se do té šance vůbec dostal?
Po obdrženém gólu v 87. minutě jsme všichni věděli, že tento zápas je pro nás nesmírně důležitý v boji o záchranu, a tak jsme šli dopředu ve více lidech, kdy na nás, na útočníky, naši stopeři nakopávali dlouhé míče. Při mém gólu se jeden odkop odrazil od země, přeskočil hostujícího stopera a já běžel sám na bránu. Když jsem viděl, že gólman vybíhá, chtěl jsem ho přehodit. On se ale na poslední chvíli zastavil a trochu mě zmátl. Naštěstí jsem se ale nenechal rozhodit a soustředil jsem se na to, abych střelu umístil podél něj. Míč jsem sice netrefil ideálně, ale díky bohu z toho i tak byl gól.
Co vám po zápase říkali spoluhráči a trenér?
Jsme jeden tým, vyhráváme a prohráváme všichni společně. Všichni jsme měli radost z výhry a tří bodů. Samozřejmě jsme se s kluky i s trenérem bavili o tom, že mi tam ten gól konečně padl, ale spíše to byla radost pro nás pro všechny.
V utkání jste porazili jasného favorita. Jak vypadaly oslavy po zápase?
Už na podzim, kdy jsme v Hovorčovicích uhráli remízu 2:2, tak jsme věděli, že se s nimi dají udělat tři body. Jelikož to byla neděle a většina z nás šla v pondělí do práce, tak oslavy nebyly velké. Všichni společně jsme si po zápase dali večeři a šli jsme domů. Myslím, že my si ty všechny vydřené body vynahradíme o dokopnou.
Řekl jste si tímto veledůležitým gólem o místo v základní sestavě v příštích zápasech?
To je otázka spíše na trenéra Zbyňka Štrupla, ale jelikož kvůli práci trénuju méně, než ostatní a na mém postu je větší konkurence, tak to bude těžké. Uvidíme, co přinesou další zápasy, každopádně když už mluvím o našem trenérovi, tak bych mu chtěl tímto veřejně poděkovat za to, že si mě vybral do týmu, i když to semnou občas nemá jednoduché. Také jsem mu vděčný za to, že ve Velkém Borku mohu působit. Ještě nikdy a nikde jsem nezažil takovou partu, jako máme u nás v Borku. Trenére, díky!
Velký Borek je sice stále poslední, ale na jaře dokázal získat již 7 bodů a pomalu se přibližuje týmům výše. Jdete si pro záchranu?
Všichni víme, že situace je kritická a že musíme jít do každého zápasu na 120%. Myslím, že pro nás budou klíčové domácí zápasy, které musíme zvládnout, a když přivezeme i nějaké body z venku, tak věřím, že by se nám mohl náš předsezónní cíl splnit a udržet v Borku B-třídu.
Poslední otázka zní, zda pro vás bude triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Ano, bude, a myslím, že to nebude málo. Naši pokladníci, gólman Lukáš Procházka a kapitán Pavel Jeřábek, už říkali, že mi to všechno spočítají dohromady. Tzn. první gól v týmu, sestava kola a hráč kola. Takové pokuty jsou ale příjemné. Je to pro nás pro všechny. Na závěr bych ještě rád poděkoval všem lidem z klubu. Spoluhráčům, za to, jak mě přijali, trenérovi, za jeho důvěru a v neposlední řadě našim skvělým fanouškům, kteří nám fandí i v těchto těžších časech. Všichni si jich nesmírně vážíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.