Po Chotíkovu jsme měli zápisné a Javor za to umí také pěkně vzít, je s ním sranda, říká František Copák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal František Copák, od zimy v dresu domažlické Jiskry. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Fando, na podzim ještě v Tlumačově, nyní po letech zpátky v Jiskře. Co tě přimělo k návratu?
Je to tak, na podzim jsem ještě hrál za Tlumačov, ale nyní za můj mateřský klub Jiskra Domažlice. Co mě přimělo k návratu? Trénuji spolu s Mírou Rejtharem mladší dorost právě na Jiskře a když se to dozvěděl trenér Javorský, po prvním tréninku v zimě už jsme začali řešit přestup.
Věřím, že kolektiv jsi znal velmi dobře. Zapadnutí tedy proběhlo v pořádku?
Kluky v Béčku jsem znal, takže jsem věděl, do čeho jdu a hlavně kluci jsou v pohodě a je tu super parta, takže zapadnutí bylo v pořádku.
Jaká je to změna ve hře, když jsi byl několik let zvyklý hrát jiný druh fotbalu, než který se hraje v Domažlicích?
No, velmi zajímavá otázka. Ale každý tým hraje něco jiného a po příchodu do Benfiky, jsem věděl, že oni hrají kombinační fotbal, že to po nich trenér vyžaduje. Ano, v Tlumačově jsme hráli fotbal jaký se tam hraje, ale taky jsem se musel podřídit, i když to někdy nebyl hezký fotbal.
V Chotíkově jsi dal první branku v bílo-modrém dresu. Jak probíhala oslava a už nabrala kasa na váze?
V Chotíkově jsem rád, že jsme to jako tým zvládli a přivezli dva body, které jsou hodně cenné. A to že jsem se trefil... Byl jsem rád, že jsem mohl pomoct týmu a oslavička? Něco máme s Tondou připraveného, ale jak byla euforie, zapomněli jsme na ni. Už po příchodu do Benfiky se kasa jen plní a plní... Asi si budu muset někde půjčit (směje se).
Prý to umíte s Tondou Vlčkem parádně rozjet?
Po přečtení téhle otázky jsme se s Tonym hodně pobavili. To, že si dáme jedno, dvě pivka, je asi normální, ale že bychom byli nějací velcí kaliči a pařili až do rána, to se asi spíše nedá říct. Nevím co by k tomu řekl Tonda, ale asi by se mnou souhlasil.
Popiš nám Javora ze dvou úhlů pohledu. Nejprve jako trenéra a poté jako kámoše u piva.
Javor, za tu chvilku, co jsem ho mohl poznat jako trenéra je super. Tréninky jsou přesně takové, jaké jsem čekal.... Ví přesně, co po nás chce, vždy se na každý zápas připraví na 120%, dokáže být přísný, ale je s ním i sranda. A co se týče jako kamarád? Jelikož jsme měli po Chotíkovu zápisné, umí za to také pěkně vzít, je s ním sranda a tak by to mělo být.
Čeká vás doma Zruč, která na začátku jara naplno bodovala. Co od zápasu očekáváš?
V neděli nás nečeká nic jednoduchého. Přesně jak říkáš, Zruč ještě na jaře neztratila body a určitě se přijede porvat i k nám. Já ale věřím, že se na Zruč pořádně připravíme, další tři důležité body zůstanou na Střelnici a my uděláme další krůček k postupu.
Zjistil jsem si, že jsi hráčem stolního tenisu. Zároveň to bylo i téma tvé bakalářské práce. V rámci studia jsi i byl závodit v cizině. Dosáhl jsi nějakých zajímavých výsledků? A čemu se ve zkratce bakalářka věnovala?
Jsem hráčem stolního tenisu, hraji druhou ligu mužů za Union Plzeň. V cizině jsme byli na univerziádě, byl to neskutečný zážitek, vybojoval jsem druhé místo na které nikdy nezapomenu. Moje bakalářka byla o technice úderu. Natáčel jsem videa, hodně mě to bavilo a s prací jsem spokojen. Hlavně že jsem vše zvládl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.