„Za rok 1. A třída, za dva krajský přebor a pak se uvidí,“ věří železnický Adam Starý

Podzimní část jim vyšla parádně. Šestatřicet bodů ze čtrnácti utkání toho je jasným důkazem. Fotbalisté Železnice jsou před startem druhé poloviny sezony 1. B třídy skupiny A jasným favoritem na postup o patro výše. Ambice týmu potvrzuje i důrazný stoper Adam Starý, jenž do týmu přišel před třemi lety z Lomnice nad Popelkou. „Železnice určitě s tímto mančaftem a fanoušky do 1. A třídy patří,“ má jasno čtyřiadvacetiletý zadák.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak došlo k tomu, že jste vyměnil dres a stal se hráčem Železnice? Co bylo hlavním důvodem?
Už jsem v Lomnici neměl takovou motivaci k fotbalu a tolik mě to nebavilo. V Železnici hrál kamarád Štěpán Kracík, až mě nakonec jednoho dne přemluvil, ať to jdu zkusit. Jsem rád, že to takhle dopadlo.
Co jste o Železnici před svým příchodem věděl?
Občas jsem se jezdil koukat, jelikož se zde hrají domácí zápasy v neděli a my většinou hráli soboty. Věděl jsem, že tu mají skvělou partu, chodí tu na fotbal hodně lidí a všechny to baví, což se taky potvrdilo.
Jak se v týmu aktuálně cítíte?
Skvěle, fotbal i všechno okolo něj tady si užívám. Je to díky skvělé partě a lidem, kteří se tu o fotbal starají a chodí se dívat.
Jak nyní probíhá zimní příprava?
Je zatím náročná, ale dobrá. Absolvovali jsme soustředění ve Staré Pace, které bylo hodně náročné. Jinak jezdíme dvakrát týdně trénovat do Lomnice, kde hrajeme i zimní turnaj.
Jaké máte v letošní sezoně ambice?
V Lomnici jsem hrál i krajský přebor a poté 1. A třídu, která je na skoro stejné úrovni jako tady 1. B třída, takže oproti ní to není zas tak velký skok jako třeba ten krajský přebor. Ambice jsou úplně jasné, a to je minimálně postup do 1. A třídy. Dále hrát fotbal tak, aby to bavilo nás i fanoušky v Železnici.
Bavíte se v kabině o postupu?
Celý tým je odhodlaný vyhrávat a nikdo si nedává jiný cíl než tenhle rok konečně postoupit do 1. A třídy, kam Železnice určitě s tímhle mančaftem a fanoušky patří. Kdybych měl vyzdvihnout jednoho hráče, tak to bude Roman Klouza, který je momentálně herně o třídu, možná dvě výš a hrozně nás svými góly a asistencemi žene k postupu.
Na jakém postu byste měl nastupovat? V čem můžete týmu nejvíce pomoci?
Asi určitě bych měl nastupovat na stoperovi, i když bych se nebál i zaskočit do brány nebo na defenzivního záložníka a hrát takového běhavého Horvátha (směje se). Pomoci bych měl nejvíce v nějaké organizaci, rozehrávání a vepředu při standardkách. Šancí mám vždy dost. Hagi (Jan Míka) kope všechny standardky a rohy skvěle.
Často jste na hřišti dosti impulzivní.
Ano. S mojí povahou a nervy to je někdy těžké, lehce vypěním (směje se).
Co čekáte od jarní části 1. B třídy?
Určitě opět vyrovnané a těžké zápasy, kde každý může porazit každého. Budeme to mít o to těžší než na podzim, neboť se proti nám týmy budou chtít ukázat.
Plánujete v Železnici déle setrvat? Kde byste ji v příštích sezonách rád viděl?
Určitě tu zůstat plánuji, jelikož mě i ostatní tu fotbal baví a je tu skvělá atmosféra. Za rok 1. A třída, za dva krajský přebor a pak se uvidí (směje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.