Útočník Staré Paky Jakub Taneček: Na působení v Mladé Boleslavi vzpomínám samozřejmě pozitivně, po fotbalové stránce mě to posunulo ve všech směrech

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Získali jste velmi důležité 3 body v zápase s rezervou Dvora, jak zápas hodnotíte?
Byl to vyrovnaný zápas, který jsme odehráli dobře hlavně po taktické stránce. Po nepovedeném vstupu do jarní části sezóny se tak jedná o důležité body do vyrovnané tabulky.
V tabulce střelců jste nyní na druhém místě s Filipem Čápem a oba ztrácíte gól na Tomáše Sedláčka, který se na jaře zatím neprosadil. Neláká Vás koruna krále střelců?
Na tabulku střelců se čas od času podívám, ale momentálně je pro mě přednější týmový výkon než individuální ocenění.
Podle zpráv na klubovém facebooku se nejspíš po zbytek jara bude muset obejít Dan Wojcika, který nastřílel 12 branek, bude to pro vás ztráta?
Daniel prokazuje každou sezónu, že je rozený střelec. Minulý rok si připsal dokonce více než 30 branek. Jedná se tedy o velkou ztrátu pro celý tým, ale zranění ke sportu bohužel patří a my si musíme poradit bez něj.
V mládeži jste několik let působil v Mladé Boleslavi, jak na tyto léta vzpomínáte?
Na působení v Mladé Boleslavi vzpomínám samozřejmě pozitivně. Po fotbalové stránce mě to posunulo ve všech směrech. Poté jsem prodělal několik vážnějších zranění, a proto jsem se přesunul k hraní fotbalu pouze na amatérskou úroveň.
Máte nějaký zápas z té doby, na který nikdy nezapomenete?
Na konkrétní nezapomenutelný zápas si nevzpomenu, ale k nejprestižnějším zápasům bych zařadil jednoznačně pražská S, kde se chtěl každý ukázat v tom nejlepším světle.
Při pohledu na tabulku je vidět, že je velmi vyrovnaná, rozdíl mezi 2 a 12. místem je „pouze“ deset bodů, jak hodnotíte kvalitu soutěže?
S tím musím souhlasit. Až na B-tým z Cidliny může odehrát každý s každým de facto vyrovnané utkání, ve kterém rozhodují převážně individuální chyby. Myslím si, že kvalita soutěže je vzhledem k povinnostem hráčů mimo fotbal celkem přijatelná, i když se hraje převážně bojovný fotbal.
Příští kolo hostíte doma Skřivany, jaký zápas očekáváte?
Skřivany jsou na druhém místě tabulky a měli by se pasovat do role favorita zápasu, ale já očekávám vyrovnaný fotbal se spoustou gólů. Poslední domácí vzájemný zápas skončil naší výhrou 8:3.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.