Záložník Úpice Petr Vlach: Druhé místo by pro nás bylo úspěchem

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře, získal jste již někdy podobně ocenění?
Díky moc, v dospělém fotbale je to pro mě první takové ocenění a moc si ho vážím. Více si však vážím bodového zisku v Jičíně, tam se nikdy nehraje lehce.
V zápase s Jičínem jste dal dva góly. Jaký to byl zápas?
Věděli jsme, že nás v Jičíně nečeká nic jednoduché a byla tomu přizpůsobena i naše hra. V průběhu zápasu měli více ze hry jičínští, nám se však dařilo tvořit šance z protiútoků, ze kterých jsem dal i oba góly. Byla to pro nás cenná a vydřená výhra.
Hrajete středního záložníka, líbí se vám na této pozici? Neláká vás to dopředu?
Dříve jsem působil jako krajní obránce a na této pozici jsem se uchytil teprve minulou sezónu, musím ale říct, že mě to uprostřed hřiště baví daleko víc. Líbí se mi ten prostor, který uprostřed hřiště mám a samozřejmě si neodpustím nějaký ten úprk dopředu.
Ve Vašem týmu máte zajímavý mix mladých hráčů a těch zkušenějších, co už mají něco odehráno. Jaká je atmosféra v týmu?
V tomto složení už pár sezón fungujeme a musím říct že atmosféra mezi mladými a zkušenými hráči je super. Po zápase jsme schopni s celým týmem zajít na pivo a vyříkat si různé věci ze zápasu, což určitě pomáhá ke stmelení naší party.
Spoluhráč Ondřej Seidel v posledním rozhovoru řekl, že vaším cílem je druhé místo, lákalo by vás si zahrát A. třídu, případně vyšší soutěž?
K jarní části sezóny jsme přistoupili s cílem hrát horní polovinu tabulky. Určitě se nechceme uchlácholit dvěma vydařenými zápasy. Náš úkol je jít od zápasu k zápasu, v takto vyrovnané soutěži se pak může stát cokoli. Druhé místo by pro nás bylo úspěchem.
Příští kolo zajíždíte do Nové Paky, jaký očekáváte zápas?
Do Nové Paky se těším, je to kvalitní tým a soused z tabulky se zkušenými hráči. V našem týmu je teď dobrá nálada a já očekávám kvalitní a vyrovnané utkání.
Studujete na FTVS, jak vás studium baví a co byste chtěl jednou dělat?
Studium v Praze mě baví, jsem spokojen se spojením sportovní části s manažerskou. Po případném vystudování svoji pozici vidím v organizačních strukturách sportovního klubu, nejlépe ve fotbale.
Oblíbený hráč a tým?
Můj oblíbený hráč je Federico Valverde z Realu Madrid. Oblíbeným týmem je Sparta a anglický Brighton.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.