Parta v Žehrovicích je bezvadná, lidi kolem fotbalu mě tam baví, říká Jan Elsnic

Šlágr kola mezi Mšeckými Žehrovicemi a Pavlíkovem vyzněl lépe pro prvně jmenovaný celek. V jeho dresu zahrál jako vždy na výbornou Jan Elsnic. Tento zkušený fotbalista tak znovu ukázal, že je mu soutěž malá a je pro svůj celek oporou. V utkání sice neskóroval, ale jeho výkon byl ke třem bodům hodně důležitý. S hráčem kola nyní přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon v devátém kole jste se dostal do top jedenáctky, kterou jste následně ovládl. Očekával jste nominaci a následné prvenství?
Hráli jsme velmi dobře jako tým a dle mého názoru bychom si zasloužili být v nominaci všichni a Černý Petr padl holt na mě. A že jsem skončil první? Myslím, že hlasovali kluci a jako tým to pohlídali.
Máte za sebou dvě důležitá vítězství s Pavlíkovem a s Čistou. Mohou body právě z těchto zápasů rozhodnout o konečném prvním místě?
Tyto body budou hrát velkou roli v konečném součtu v boji o postup. Stále jsme ale ještě v polovině, takže nemůžeme předbíhat. Každý zápas je důležitý. Teď nás čeká další s Janovem.
Mšecké Žehrovice mají našlápnuto k postupu. Uvítal byste do příštího ročníku okresní přebor?
Já za sebe bych to určitě bral, ale o tom bychom si museli popovídat všichni. Samozřejmě se o tom občas bavíme, ale zatím to není aktuální. Uvidíme, jak na tom budeme po podzimu a dle toho zvážíme možnosti, jestli třeba upravit frekvenci tréninků a dát tomu zase o něco víc.
Má dle vás současný kádr na to, aby se při případném postupu v okresním přeboru udržel?
Kdybych tomu nevěřil, tak sám bych pro případný postup nebyl. Z vlastní zkušenosti vím, že je těžší postoupit než soutěž udržet, a proto pokud by se nám naskytla tato příležitost, byla by škoda to nezkusit. Každopádně by bylo potřeba doplnit kádr. Už teď máme spoustu zraněných a lepíme to na každý zápas, jak to jde.
Který tým vás v letošním ročníku nejvíce prověřil?
Musím říct, že po psychické stránce to byl hned první zápas s Kolešovicemi, který ukázal, že pokud budeme na hřišti víc mluvit, než hrát, tak nemůžeme uspět. To, co jsme předvedli, nemělo s fotbalem nic společného a od té doby jsme si srovnali priority, soustředíme se pouze na hru a přináší to ovoce. Po fotbalové stránce určitě Pavlíkov – mladí, běhaví a techničtí kluci.
Jaká byla doposud vaše fotbalová kariéra?
S fotbalem jsem začínal v Rakovníku ve svých pěti letech a hrál zde až do dorosteneckého věku. Mojí další štací v šestnácti letech bylo Kladno, kde jsem okusil první ligu a po které následoval postup do extraligy dorostu. Odtud jsem byl nucen (finanční důvody klubu) vrátit se zpět do Rakovníka, kam jsem úplně nechtěl, a tak jsem se začal motat po okrese. Co se týká Mšeckých Žehrovic, tak do nich mě dostal kamarád Libor Slavík - velký boss klubu (úsměv), se kterým jsem hrával futsal.
V Novém Strašecí jste okusil krajskou soutěž, která je o několik úrovní výš než okresní fotbal. Jaký pro vás byl přechod a jak vůbec k vašemu přestupu došlo?
Přechod byl samozřejmě znát, zejména v rychlosti hry, ale zvykl jsem si velmi snadno a ochotně. Vzhledem k mému zaměstnání nemám na fotbal tolik času, kolik bych chtěl. A co si budeme povídat, když nemůžete pravidelně trénovat a dávat tomu něco navíc, tak to nemá úplně smysl. Jsem člověk, který nedělá věci napůl. A protože mám fotbal rád, tak se uspokojuji v Žehrovicích, kde mě to baví a baví mě i lidi, kteří to tam dělají.
Jaká je parta ve Mšeckých Žehrovicích? Kdo dělá v kabině srandu, kdo tráví nejvíce času u zrcadla a kdo chodí pozdě?
Parta v Žehrovicích je bezvadná. Nejvíc se mi libí, že si tam (skoro) každý najde po domácím zápase chvilku na pivo a můžeme tak rozebrat všechno okolo hry. To málokde takhle funguje. Srandistů se v týmu najde víc, ale vyzdvihl bych Jirku Hejnu a Libora Slavíka. Zrcadlového manekýna nemáme a o pozdní příchody se stará brankář Veselý (úsměv).
Na jaký moment své kariéry vzpomínáte nejraději a naopak, na který byste rád zapomněl?
Nejraději vzpomínám na postup do extraligy a úplně rád nevzpomínám na návrat do SKR.
Jaké jsou vaše volnočasové aktivity?
Svůj volný čas trávím rád s rodinou. Ať už je to na kole nebo procházka se psem. Taky si jdu rád zaběhat a s dcerami mrskáme na zahradě ping pong, badminton, fotbal. V zimě rádi lyžujeme.
Jakému fotbalovému klubu fandíte v naši nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
U nás je to Sparta, které fandím odmalička a asi jsem se narodil se sparťanským srdcem. Máma fotbal nesledovala. V Evropě je mým oblíbeným klubem Real Madrid.
Váš fotbalový vzor?
Odmala to byl Pavel Nedvěd, který hrál výborný fotbal jak za Spartu, tak za reprezentaci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.