"Motivace je obrovská, rád bych si zahrál vyšší soutěž" - Václav Křeš, hráč podzimu 1.B třídy sk. B

Přeštická rezerva měla v anketě o hráče podzimu hned dvě želízka - mladíky Václava Křeše a Tomáše Půtu. První jmenovaný nakonec celou anketu ovládl získáním 1133 hlasů a my jsme jej oslovili s několika dotazy. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Venco, dostal jsi se do sestavy kola spolu se svým spoluhráčem Tomášem Půtou, který nakonec skončil na třetím místě. Čím to, že jsi v této anketě porazil nejlepšího střelce soutěže?
Upřímně si myslím, že nakonec převládla vytrvalost mé rodiny a blízkých, kteří se snažili hlasovat opravdu několikrát denně. Velké díky mé sestře Majdě. Byl bych rád, kdyby první dvě příčky obsadili kluci z Přeštic, ale co se dá dělat. Tomáš Půta je skvělý útočník a zasloužil by si to. Nakonec jsem rád, že ze své první sestavy podzimu jsem skončil na prvním místě a chtěl bych poděkovat všem, kteří mě podpořili svým hlasem!
Na svém facebooku jsi sestavu podzimu sdílel - tehdy jsi byl na čtvrté pozici - s komentářem, že "když to dopadne, tak pro každého škopek". Už se někdo ozval?
Na začátek bych chtěl poděkovat Radkovi Kubešovi, který mě upozornil, že jsem se objevil v této sestavě podzimu. Bez něj bych tu teď možná neodpovídal. A ano samozřejmě se pár kamarádů ozvalo a já slibuji, že až to v této situaci bude možné, tak je na jednoho škopka pozvu. Doufám, že se po tomto rozhovoru neroztrhne pytel s dalšími, kteří budou chtít na škopka pozvat.
V Přeštickém béčku máte mladý kolektiv, na pár výjimek. Jak to vypadá v kabině?
Ano je to tak. Naše jádro týmu tvoří především mladí hráči. Nebál bych se říci, že jsme nejmladším týmem v celé soutěži. V kabině to klape a je tam přátelská nálada, plno srandy o kterou se stará především klaun týmu Václav Klokan. Trénujeme s tím co máme a občas se k nám připojí kluci z A týmu.
V okolí vašeho stadionu se buduje. Už máte novou umělku a ještě se tam něco chystá. Prozradíš čtenářům, co všechno bude pro sportovce v přeštickém areálu vybudováno?
Kromě našeho hlavního hřiště na kterém se odehrávají naše mistrovská utkání a druhého travnatého hřiště na provozování tréninků se začalo budovat hřiště s umělou trávou, které by v této době už mělo být hotové. To však není vše. Vedle nové umělky se bude stavět ještě jedno travnaté hřiště. Obě by měla splňovat podmínky jak na tréninky, tak i na odehrání mistrovských utkání. Vskutku se nemohu dočkat, až se situace uklidní a spolu s naším týmem nová hřiště vyzkoušíme.
Jak to máš se sportováním v této době? Máte nějakou naordinovanou týmovou přípravu, nebo vše probíhá individuálně?
V této covidové době to není opravdu jednoduché. Prozatím to u nás probíhá převážně individuálně. Každý den se snažím na sobě pracovat a posouvat se dál ke svým cílům. Dělám různé cviky na posílení středu těla a zad, to je pro fotbalistu klíčové. Samozřejmě to prolínám s dlouhými běhy na kondičku a krátkými na výbušnost a rychlost. Individuální trénink samozřejmě nenahradí tréninky s celým mužstvem. Proto se nemohu dočkat až se opět vrátíme na hřiště a budeme moci dohrát soutěž. Snad to přijde brzy.
Vaše áčko jde neohroženě za postupem do ČFL. Jaká je tvá motivace se do prvního týmu propracovat a okusit tak možná třetí nejvyšší soutěž u nás?
Našemu áčku se v poslední době daří o tom hovoří šňůra osmi vítězství ze zatím osmi odehraných utkání a první místo v tabulce. Moje motivace je obrovská. Rád bych si zahrál vyšší soutěž. Upřímně řečeno mi 1.B třída nevyhovuje a rád bych se posunul dál. Makám na sobě a snad si mě kouč z A týmu brzo všimne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.