Kopačky na hřebík nevěším, avšak do padesáti jako Jarda Jágr asi nevydržím, říká hráč kola Karel Dražan

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal brankář Karel Dražan – TJ Sokol Bělčice, v zápase proti Prachaticím B předvedl hlavně v prvním poločase několik dobrých zákroků, i díky si Bělčice odvezly tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. Proti Prachaticím B jste vyhráli o gól a po dvou zápasech máte plný počet bodů, navíc společně s Cehnicemi máte nejméně inkasovaných gólů, to není špatný začátek. Jaké máte předsezonní cíle na podzimní část sezony?
Děkuji potěší to. Vstup máme pozitivní, ale je teprve začátek sezony, tak uvidíme jak se nám bude dařit dále… Ambice máme po pauze vysoké. Věřím, že se nám bude i nadále dařit.
Jak ses dostal vůbec do brány? Hrál si někdy i v poli?
Do brány jsem si stoupnul určitě po tátovi. Začínal jsem v sedmi letech a do dneška si pamatuju první mistrák za žáky, kdy jsem dostal 17 branek a šel jsme s brekem domů. (smích) Do pole jsem chodil za „B“-čko anebo teď, když vyjde čas, tak do útoku za starý gardy.
Vedeš si jako brankář nějakou statistiku vychytaných nul nebo penalt?
Nevedu. Ale občas zapřemýšlím spíš nad počtem odchytaných zápasů. Kolik jich už asi celkem bylo? Za těch 30 let co aktivně hraju fotbal se to docela nasčítá.
Vstřelil si jako brankář někdy gól?
Jako brankář asi 2 nebo 3x. Pokaždé z výkopu přes celé hřiště. Bylo ještě v době, kdy jsem chytal za mateřský klub, taky B-třídu. Tam jsem to měl z jedné strany „od Radošic“ nacvičené, že mi to lítalo až do brány soupeře.
Jaké zatím nejhorší zranění si měl?
Asi nejhorší vazy v koleni a háček z tyčky v holeni. Jinak asi běžné zranění vykloubené prsty atd.
Připravuješ se na zápasy sám nějak speciálně, máš nějaký rituál?
Myslím, že ne. Akorát teď v Bělčicích to mám trošku jiné od ostatních spoluhráčů. Jsem naučenej rozcvičovat se cca 45 minut před oficiálním výkopem, ale tady jsou zvyklosti jiné. (úsměv) Luboš (trenér) má neuvěřitelně zmáklou technickou přípravu, takže rozcvička začíná většinou tak 20 minut do výkopu, a to já už se jdu převlíknout k zápasu. (úsměv)
Jakého profesionálního brankáře máš v oblibě?
Určitě Oliver Kahn.
Čím je pro tebe vlastně fotbal? A máš v plánu po skončení hráčské kariéry se nějak ve fotbalu dále angažovat?
Fotbal je pro mě určitě stále velké odreagování od běžných starostí. Zatím pořád je pro mě hodně důležitou součástí volného času i když ho moc nezbývá. Uvidíme, jak dlouho vydrží zdraví, zatím kopačky na hřebík nevěším, ale do 50 jako Jarda Jágr asi nevydržím. Už nemám velké ambice na „bafuňářské“ posty. To už jsem si taky zkusil a popravdě není o co stát. Teď v Bělčicích si po letech opravdu užívám fotbal jako hráč i přesto, že je to pro mne časově dost náročné s dojížděním. Parta, kterou tady ale máme je skvělá a popravdě nic mi tady nechybí. Joooo a díky všem za hlasy.
Výběr Karla Dražana:
Nejrychlejší hráč týmu?
Za mne asi Ježa, snad nikoho neurazím?! A pokud by nebyl nejrychlejší, tak je to minimálně neúnavnej protiběžec.
Hráč s nejtvrdší střelou týmu?
Asi Luki Krameš, když mu to sedne, tak to občas štípne. A prej Houdis, ale to musíme ještě vyzkoušet na tréninku. (smích)
Největší bavič týmu?
Asi Karel Zeman se svými příchody na trénink – to je legendární.
Nejméně oblíbený soupeř?
Aktuálně jich je 13.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.