ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 3.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B - Pavel Postava pochází ze zlínské fotbalové rodiny. Vyzkoušel si i MSFL v Hulíně. Na Veselé je však spokojený

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, nebezpečnou Admiru Hulín jste porazili, jak těžký to byl soupeř?
Děkuji. Admira je opravdu nepříjemný soupeř a šlo to vidět i v tomto zápase. Možná kdybychom v prvním poločase proměnili tři vyložené šance, tak by zápas byl pro nás klidnější.
Tobě se podařilo dát nakonec rozhodující branku, první svou mistrovskou na Veselé, co jí předcházelo?
Už si ani nevybavuji, jak tato akce začala, ale z levé strany šel centr před bránu, kde z penalty hlavičkoval Šumi. Gólman jeho hlavičku vyrazil přímo ke mně a já už neměl moc těžkou práci.
Na Veselou jsi přišel z Luhačovic, máš za sebou i zápasy v MSFL za Spartak Hulín, můžeš tedy srovnávat, pokud se to srovnávat vůbec dá. Možná snad ten rozdíl mezi KP a 1. B třídou?
V KP je na všechno méně času, vše je rychlejší a týmy jsou organizované, jak v obraně, tak v přechodu do útoku. MSFL se s 1.B třídou opravdu srovnat nedá.
Na Veselé jsi byl připravený odehrát už letošní jaro, jaké bylo čekání na první mistrák ? A jak se Ti na Veselé líbí?
Kvůli Covidu-19 čekání na mistrák bylo nejdelší, jaké jsem v kariéře zažil. Dovolím si tvrdit, že mluvím za všechny. Na Veselé se mi opravdu moc líbí, s některými kluky jsem se už znal a ostatní mě přijali naprosto bez problémů.
Jak hodnotíš vaše dosavadní vystoupení, dva zápasy, 6 bodů ? Sérii asi určitě budete chtít protáhnout i o víkendu v Loukách.
Začátek sezony nám vyšel parádně a doufám, že to potvrdíme i v Loukách.
V Loukách vás ale bude čekat horká půda. Domácí se letos snaží mezi zkušené (Elšík, Janča) zabudovávat vlastní mládí a věří v Loukách v lepší fotbalové zítřky. Budou už letos patřit mezi ty lepší ve skupině ? Máš nějakého vlastního favorita na první místo ?
Tady opravdu nedokážu hodnotit, protože jsem v této soutěži nováčkem. Na druhou stranu jako favorita musím označit Mladcovou, protože mají kvalitní a zkušený kádr. Pevně doufám, že se i Veselá bude řadit mezi favority soutěže.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvá kariéra?
S fotbalem jsem začínal ve Zlíně, kde jsem prošel všechny mládežnické kategorie a moje cesta Zlínem se zastavila až v Béčku mužů kvůli dlouhodobému zranění. Potom jsem strávil krátký čas ve Viktorce v Otrokovicích, kde jsem se potkal s Tomem Dujkou. Následně má cesta pokračovala do sousedních Napajedel. Dále Spartak Hulín, Luhačovice a teď Veselá.
Jelikož pocházíš z fotbalové rodiny, předpokládám, že tě k fotbalu přivedli tatínek s dědečkem. Jak s odstupem času vnímáš jejich trenérské výsledky a jak ovlivnili přímo Tebe ?
Je to přesně tak, oba na tom mají velkou zásluhu. Předali mi své zkušenosti a nejspíš jsem si ani nemohl vybrat jiný sport. odstatě, když oba trénovali ve Zlíně, tak jsem byl hodně malý, takže jejich největší trenérské úspěchy kupodivu neznám. Ale už vím, o čem se budeme bavit, až se spolu zase všichni potkáme.
Jak se Ti na Veselé zamlouvá spolupráce s ligisty Dujkou a Janíčkem?
Oba trénoval právě můj děda s taťkou, takže jsem se s nimi setkal na tréninku už asi před 25 lety. Na spolupráci si nemůžu stěžovat. Líbí se mi, že ostatním předávají své zkušenosti jak na tréninku, tak i v zápase.
Nelituješ svého docela brzkého odchodu ze scény MSFL ?
Abych pravdu řekl, tak nelituji. Naskytla se mi v tu dobu příležitost, letět na půl roku do USA a to jsem nemohl odmítnout. S odstupem času to vnímám jako jedno z nejlepších rozhodnutí.
Ligový FASTAV začal ligu nevalně. Patříš k té polovině fanoušků FASTAVU, která věří přesto v dobrou sezónu a nebo patříš k té druhé, která věští Zlínu celoroční boj o záchranu ?
Hodnotit po prvním kole, jestli bude hrát Zlín o záchranu nebo ne, opravdu nechci. Kdybych tuto otázku dostal za měsíc, by se z toho dalo už možná něco vypozorovat.
Koronavirus se zatím krajským soutěžím na Zlínsku docela vyhýbá. Myslíš si, že jim nehrozí přerušení v sychravém podzimu ?
Doufám, že se situace z jara nebude opakovat a nebude soutěž přerušena.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku