"Schopnost podřídit se týmu je základním atributem každého dobrého fotbalisty", říká hráč 15. kola KP mužů - Jakub Barda

Hráčem posledního podzimního kola KP mužů byl zvolen Tomáš Smékal z SK Jankov. Ale jelikož jsme Tomáše nedávno vyzpovídali, s jeho laskavým svolením jsme oslovili druhého v pořadí, a tím byl Jakub Barda z Milevska. Jeho krásný gól proti Táborsku určitě snese ta nejpřísnější měřítka, a tak jsme rádi, že můžeme udělat rozhovor s takovým ostrostřelcem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, přijměte prosím mou gratulaci. Jsem rád, že ocenění konečně získal někdo z Milevska. Myslím, že by to trošku i šlo vztáhnout na celý mančaft, který šlapal velmi dobře. Jak Vy osobně vnímáte náladu v týmu? Nebude Vám teď trošku kabina chybět?
Děkuji. Určitě, za naše výsledky může celá kabina, tým šlape a je to znát i na náladě. Doufáme, že to takhle bude pokračovat i nadále.
Odehráli jste, myslím, parádní podzim. Myslíte, že je v silách tohoto týmu vystoupat tabulkou ještě výše? Popřípadě jaký cíl máte vy, jako tým?
Já pevně doufám, že na výsledky z podzimu navážeme i na jaře a potrápíme ještě Olešník (smích)!
Osa týmu stojí na zkušených hráčích, jako jste třeba Vy či Pepa Komárek. Myslíte, že máte ve svých řadách nějakého nadějného hráče, o kterém ještě uslyšíme? A to nejen ve spojení s KP, ale třeba i vyššími ligami.
Tak myslím si, že ještě uslyšíme o nadějném a mladém trenérovi, Mírovi Strnádkovi (smích). Hráče mladé a určitě zajímavé v týmu máme, záleží na nich, jak na sobě budou pracovat.
Ale zpět k Vám. Jaký je Váš největší úspěch, nebo okamžik ve spojení s fotbalem, který se Vám vryl do paměti?
Tak těžko vybrat, je jich více. Jsem hlavně rád, že se mi vyhýbají vážnější zranění a můžu hrát, což je asi největší úspěch. Jinak samozřejmě bych mezi nejúspěšnější zařadil dobu, kdy jsem hrál ligu žáků v Táboře, ligu dorostu v Českých Budějovicích a další.
Mohl byste nám přiblížit Vaší dosavadní fotbalovou dráhu?
Od 4-5 let mě taťka vozil do Milevska, kde jsem začínal, v žácích jsem hrál chvilku v Táboře, v dorostu v Českých Budějovicích, pak několik let divizi v Milevsku a ve Strakonicích, půl roku jsem byl v Chyškách a teď zase v Milevsku.
A Vaše fotbalové cíle a plány? Hrát si v klidu přebor, nebo by Vás ještě lákalo vyzkoušet si nějakou vyšší soutěž?
Po gólu v Táboře jsem uvažoval ještě o lize mistrů, ale bohužel pan Trpišovský už má ve Slavii plno. Možná ještě zkusím napsat Zidanovi do Realu, ale to uvidíme. Jinak hlavní cíl je zůstat zdravý, abych mohl hrát ještě nějaký ten rok, a spíše ten kraj. Vzhledem k rodině, už bych asi do něčeho vyššího nešel.
Jak je pro Vás těžké skloubit osobní život s tím fotbalovým? Nevyskytují se občas nějaké třecí plochy?
Třecí plochy se vyskytují, ale nechá se to zvládnout. Občas nějaký trénink vynechám, ale myslím si, že to není nejhorší (smích).
Váš poslední gól byl nejen, že opravdu výstavní, ale též vítězný. A to se proti tak silnému soupeři, jakým Táborsko B je, opravdu počítá. Pokoušíte se často o střelbu ze střední vzdálenosti? Popřípadě na jaké postu se cítíte nejlépe?
Vždycky jsem hrál nejraději ve středu zálohy právě proto, že se často pokouším o střelbu z dálky. A když se podaří takový gól, tak to člověka vždycky potěší, obzvláště když je ještě vítězný.
Výhru jste uhráli zejména díky vaší herní zkušenosti a vyzrálosti. Ale jen tyto atributy zápasy nerozhodují. V čem je podle Vás největší síla týmu?
Makáme jeden za druhého a myslím si, že v současnosti je velmi dobře tým poskládaný. Máme velkou týmovou ale i individuální sílu.
Zpočátku soutěže jste brali zejména remízy, ale pak jste se nastartovali a nebyli takřka k zastavení. Byl nějaký zlom či okamžik, který vás nakopnul, nebo to byl pozvolný progres?
Spíše bych řekl, že postupný progres. Vždycky máme výborný začátek (2-3 zápasy) a pak si to pokazíme. Letos se nám to nějak podařilo překonat a hlavně konec podzimu se nám velmi povedl.
Dokázal byste říci, který z hráčů je pro Vás výraznou personou v rámci KP, ať už fotbalovým uměním, či jen vystupováním? Vím, že je to těžká otázka, proto můžete vybrat tři jména.
Na to je těžké odpovědět, vždycky je zážitek zahrát si proti hráčům, kteří mají ligovou zkušenost. Těch jmen by bylo víc, proto bych raději nejmenoval.
Milevsko hraje celkem důrazný fotbal a myslím, že díky vašemu pojetí hry jste pro soupeře opravdu nepříjemní. Můžete i Vy o nějakém týmu KP říci, že jeho styl buď Vám osobně či celému týmu moc nesedí?
Mně osobně vůbec nesedí týmy, které hrají hlavně na malých hřištích, a hrají důrazně. Dražice, Lažiště, Osek.
Co Vám osobně fotbal nejvíce dal, čeho si nejvíce vážíte? A uměl byste pojmenovat jednu jedinou vlastnost, bez které se žádný fotbalista neobejde?
Určitě a jednoznačně kamarády (partu), skvělé momenty, zážitky. Schopnost podřídit se týmu na úkor vlastních schopností.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.