SK Jankov je jedna fotbalová rodina, do které patří jak hráči, tak fanoušci, říká hráč 13. kola KP Martin Popelka

Hlasování o nejlepšího hráče 13. kola KP mužů vyhrál s přehledem Martin Popelka z SK Jankov

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejprve přijměte mou gratulaci k vítězství v naší anketě. Vyhrál jste s výrazným náskokem. I když je fotbal kolektivní sport, individuální ocenění vždy potěší. Jaký je Váš dosavadní největší úspěch, či jen fotbalový okamžik, na který si rád zavzpomínáte?
Děkuji. Ano, máte pravdu, každé takové ocenění potěší. Největší zážitek v dosavadní kariéře je určitě postup do divize. Konec zápasu a následné oslavy ve mě zůstanou napořád.
Předpokládám, že Vás výrazně podpořil mančaft, což svědčí o jeho vnitřní soudržnosti. Možná pro Vás hlasovali se zištnou motivací, každý příspěvek pokladníkovi se počítá, ale to k tomu prostě patří. Na každý pád dlouhodobě podáváte výborné výkony a ocenění je rozhodně ve správných rukou. Jak Vy osobně vnímáte atmosféru v klubu? Opravdu bojujete dle hesla - jeden za všechny, všichni za jednoho, jak se o Jankovu traduje?
Určitě mě podpořil jak mančaft, tak i naši fanoušci, pokladník je za každou takovou nominaci či výhru rád a náležitě to ocení (smích). V Jankově je jedna velká rodina, mezi které se počítají jak hráči, tak i naši fanoušci. V kabině i mimo ni panuje vždy pozitivní nálada, a to i v době, kdy se ne příliš daří. Ve fotbale snad to ani jinak nejde než hrát jeden za všechny a všichni za jednoho.
Mohl byste nám prosím přiblížit Vaší dosavadní fotbalovou kariéru?
Moje kariéra není nijak moc pestrá. S fotbalem jsem začínal v sedmi letech v SKP České Budějovice, kde jsem působil až do staršího dorostu. Chtěl jsem se fotbalu věnovat i nadále, a protože v SKP nebyl tým mužů, musel jsem volit variantu přestupu do jiného klubu. Na přelomu roku 2014/2015 jsem dostal nabídku od tehdejšího kouče „A“ týmu SK Jankov Ivo Čecha, na doporučení současného trenéra Petra Kadlece (smích), zda bych nechtěl zkusit štěstí právě v Jankově. Nabídka přišla i z Roudného, nicméně nakonec jsem se rozhodl pro Jankov. Momentálně za Jankov nastupuji pátým rokem.
Když jste začínal s fotbalem, kdo byl Váš vzor? A změnil se nějak ten vzor během let, jak jste fotbalově dozrával? Je nějaká meta, které byste chtěl ještě dosáhnout?
Popravdě, na svůj vzor si nepamatuji, ale momentální vzor je nejspíše Virgil van Dijk. Myslím, že každý má nějakou sportovní metu, ať již dělá sport na profesionální nebo amatérské úrovni. Co se týká mě, pak asi jako většina, bych si chtěl zkusit zahrát nějakou vyšší soutěž, ale vím, že záleží na mých výkonech a možná i trochu na štěstí.
Máte asi nejlepší fanoušky v celém KP, podporují vás i venku, což není v takové soutěži úplně standardní. Zažil jste již někdy podobnou atmosféru?
Takovou podporu, kterou máme my v Jankově, jsem snad nezažil nikde. Našim fanouškům patří velké poděkování, za to že nám stále fandí a podporují nás, a to nejen při domácích zápasech. A tak i venku můžeme cítit jako bychom hráli doma.
Na obránce máte celkem ofenzivní choutky. Vždy jste hrál tento post? Často se stává, že s věkem se hráč propadá stále hlouběji do pole.
To ano. Na polovině soupeře nejsem tak svázán zodpovědností jako na vlastní půlce na pozici stopera, a proto mě takové ofenzivnější choutky baví. Když jsem s fotbalem začínal, hrál jsem zálohu. Někdy ve starších žácích, jsem se přesunul do obrany, poté na rok do útoku, kde se mi doopravdy hodně líbilo a nyní hraji zase v obraně, stopera.
Prozraďte nám, na jakého hráče se Vám opravdu špatně hraje?
Žádného takového hráče nemám. Každý hráč má nějakou přednost a na mě je se s jeho předností vypořádat.
Rád bych ještě vyzdvihnul jednu věc, a to, že hrajete takřka bez karet. To svědčí o velikém přehledu ve hře a značné předvídavosti. Dá se něco takového vůbec naučit, nebo to ten hráč musí mít prostě v sobě?
Děkuji. Ale pravdou je, že když už kartu dostanu, je to převážně za komentáře k rozhodčím (smích). Myslím, že toto se naučit nedá, musí to mít hráč v sobě a je to hlavně o jeho sebekázni.
Pomalu se sunete tabulkou nahoru, ke skvělé obraně jste přidali i zlepšení v útočné fázi. Myslíte, že jako mančaft hrajete momentálně svůj nejlepší fotbal, nebo máte ještě nějaké rezervy?
Určitě bych neřekl, že předvádíme svůj nejlepší fotbal. Je to dáno tím, že jako skoro u všech týmů v této soutěži, máme hráče s různými zraněními a nemocemi, kdy se musí sestava hodně měnit a doplňovat, ale myslím si, že máme jako tým na víc. Vždy je potřeba mít vyšší cíle a za těmi jít, o což se samozřejmě snažíme i my.
Blíží se konec podzimní části, pomalu se bude rekapitulovat. Můj dotaz je trošku pokračováním předchozí otázky. Jak vidíte hru SK Jankov na podzim? A je podle Vás v KP nějaký tým, který Vás vyloženě svým herním projevem překvapil, ať už v pozitivním či negativním slova smyslu?
Začátek byl hodně těžký. Měli jsme tam 3-4 zápasy se relativně silnými soupeři. V nich jsme uhráli pěkných 7 bodů, právě díky obraně. V posledních zápasech jsme se více zkusili zaměřit na útočnou fázi a zatím se nám to vyplácí. Překvapený jsem určitě Lažištěm a Protivínem. Lažiště na "nováčka" podává kvalitní výkony a ukazuje se to i v tabulce. Protivín minulou sezónu kraj zachraňoval na poslední chvíli a letos se přetahuje o půl mistra s Olešníkem.
Nemohu se nezeptat na poslední mistrák v Blatné. Asi se shodneme na tom, že se zápas sudímu moc nepovedl a že možná díky tomu byl zbytečně vyeskalovaný. Jak Vy osobně jste tu atmosféru vnímal a bolel ten zápas hodně?
Sudí to v Blatné mají pokaždé těžké. Fanoušci reagují vždy velmi vznětlivě na každý špatný verdikt a dávají to okamžitě najevo. Hráli jsme v Blatné podruhé a byl to úplně stejný zápas jako minulý rok, se spoustou osobních soubojů a tím způsobeným přerušování hry. Když jsem si ještě v době nedávné všímal, co se děje mimo hřiště, dali mi starší spoluhráči hodně důrazně najevo, abych si toho nevšímal a soustředil se na hru na hřišti. Zápas určitě bolel všechny. Soupeř byl velice nepříjemný a dost často hrál za hranicemi pravidel.
V příštím kole přivítáte mladíky z Junioru Strakonice. Ti minule podali skvělý výkon a určitě budou chtít na něj navázat. Asi si opět hodně zaběháte, nicméně musíte přijmout roli favorita. Půjdete do zápasu s vaší obvyklou taktikou, nebo budete chtít hru přizpůsobit stylu soupeře?
Nejspíše jsme favorité, ale nesmíme nic podcenit. Jak jste uvedl, Strakonice v minulém kole předvedly dobrý výkon a nebude to nic lehkého. Určitě budeme chtít hrát svou hru a nepřizpůsobovat se soupeři.
Pokud byste chtěl nějakého kluka či holku přivést k fotbalu, jaký by byl ten hlavní argument, proč si zvolit právě tento sport? A co dal osobně fotbal Vám?
Na tuto otázku se mi velmi těžko odpovídá, jelikož jako malý jsem nikdy neměl zájem navštěvovat nějaké kroužky, nebo dělat nějakou zájmovou činnost. Nepocházím ani z fotbalové rodiny a v rozhodnutí věnovat se fotbalu sehráli velkou roli moji spolužáci 1.třídy základní školy, kde jich hrálo nespočet. A co mi fotbal dal? Asi dobrou partu a fyzickou zdatnost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.