Můj čas v áčku přijde, věří jihlavský Filip Vedral

Filip Vedral, který je členem širšího kádru jihlavského áčka, hodnotí demolici Velké Bíteše i to, jak si jeho tým v soutěži vede. Vzpomíná na svou premiéru za A tým a hodnotí svoji pozici. A co si myslí o zápase na hřišti Vyšehradu?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Mockrát děkuji. Upřímně ani sám nevím, ale nejspíš ano.
Sledoval jsi hlasování?
Abych pravdu řekl, tak jsem si ani nedával naděje, že bych se mohl do sestavy 12. kola dostat, spíš jsem čekal někoho z našich střelců proti Bíteši. Takže jsem to moc nesledoval.
O víkendu jste deklasovali Velkou Bíteš. Jak bys zápas popsal?
Myslím si, že to byl celkem krutý výsledek pro Bíteš, protože to byl jeden z velmi mála týmů, který se proti nám snažil po celý zápas hrát kombinační fotbal bez nakopávaných míčů. Nám pomohl velmi dobrý vstup do utkání, kdy jsme v 15. minutě vedli 2:0. Od té doby se hra trochu srovnala a Bíteš začala hrozit z protiútoků, se kterými jsme si však poradili bez větších problémů. A ve druhém poločase nám tam padlo opravdu snad všechno, do čeho jsme kopli.
Zažil jsi někdy zápas, kdy by tvůj tým vyhrál takovým rozdílem?
Možná tak, naše letošní první kolo MOL Cupu proti Humpolci, které skončilo stejným výsledkem.
O víkendu jedete na půdu brněnského Startu. Co od zápasu čekáš?
Očekávám náročné a bojovné utkání, podobně jako byla utkání s Lanžhotem či v Tasovicích. V konečném měření může zápas rozhodnout jediná branka.
Budeš se nějak speciálně připravovat na souboje s Petrem Švancarou?
Prvořadě se koncentruji na zápas A-týmu proti Pardubicím. Pokud bych však byl nominovaný na tento zápas, tak si myslím, že se na to nedá nějak speciálně připravit. Prostě do toho půjdu jako do každého jiného utkání. Osobně se pokusit vyhrát co nejvíce soubojů, nejlépe přidat i nějaký gól a společně s týmem udržet čisté konto a hlavně zvítězit.
Jak vzpomínáš na svoji soutěžní premiéru v áčku, když jsi loni v létě střídal v závěru na hřišti Zbrojovky?
Na tento moment vzpomínám rád i na trenéra Svědíka, který mi tu šanci nastoupit dal. I když to bylo na posledních pět minut za rozhodnutého stavu 3:1 pro nás, abych uskákal posledních pár soubojů s Magerou, tak si tento moment budu určitě pamatovat minimálně do konce kariéry. A doufám, že těch startů ať v druhé, tak nejlépe i v první lize bude jen a jen přibývat.
Jsi členem širšího kádru áčka a každý zápas s ním chodíš na střídačku. Co ti chybí k tomu, aby ses stal členem základu a pravidelně hrál?
Především to jsou asi zkušenosti, které bych získal pravidelnou herní praxí. Bohužel ta se mi aktuálně moc nedostává, ale snažím se být trpělivý a věřím že ten čas jednou přijde a do základu se probojuji natrvalo, než jen na pár zápasů jako náhrada za vykartované nebo zraněné hráče.
Hodně se mluví o posledním zápase jihlavského áčka na Vyšehradě, který byl dle všeho ovlivněn sudími. Jak jsi to viděl ze své pozice ty?
Já jsem to viděl pouze z pozice náhradníka, takže nedokážu úplně posoudit chování a komunikaci rozhodčích na hřišti během zápasu. Ale pár kontroverzních rozhodnutí rozhodčích tam bylo. V prvé řadě určitě penalta, která, i jak uvedla komise rozhodčích, se kopat neměla. Možná pár sporných faulů nebo otočených autů v náš neprospěch. Nutno však podotknout, že to bylo pouze vyvrcholení naší herní nepohody v tomto zápase, jelikož náš výkon nebyl ideální a ten zápas jsme mohli zvládnout i přes tento „handicap” mnohem lépe, protože máme určitě kvalitnější a hlavně zkušenější tým něž Vyšehrad. A pokud chceme pomýšlet na návrat do 1. ligy, tak takovéto zápasy musíme zvládat bez ohledu na to, co nám pískne a nepískne rozhodčí.
V týdnu trénuješ s áčkem nebo béčkem?
V týdenním tréninkovém bloku trénuji s Áčkem a za Béčko chodím jen na zápasy.
Čekal jsi, že béčko bude v divizi tak dominantní?
Já si ani nemyslím, že by se dalo mluvit o nějaké výrazné dominanci. Ano, jsme sice zatím stále neporažení, ale je tam jedno velké ale. A to, že většina našich zápasů končí rozdílem jedné nebo dvou branek, které dokážeme vstřelit až ve druhém poločase, kde bychom právě měli být kondičně lépe připravenější než většina našich soupeřů. Před sezónou jsme si stanovili jasný cíl, a to postup do MSFL. Za tím jsi jdeme. Víme však, že nás čeká ještě spousta práce abychom toho dosáhli, zvláště pak v jarní části soutěže, která bývá mnohdy mnohem náročnější a nevyzpytatelnější.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Mým oblíbeným týmem je londýnská Chelsea.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Od mala jsem spjatý s Vysočinou Jihlava, kde jsem v nějakých pěti letech začal v nejmladší přípravce a k fotbalu mě přivedli rodiče.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Nejraději nastupuji určitě na stoperovi. Ale během letošní jarní části FNL jsem několikrát nastoupil i, pro mě v posledních letech dost neobvyklé pozici, na pravém či levém kraji obrany. A myslím si, že i tam jsem to vcelku obstojně zvládl, tudíž i tento post je pro mě přijatelný a dokázal bych se s ním popasovat.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
V současné chvíli je pro mě fotbal povoláním a každodenní rutinou, která mě neustále baví a naplňuje, a které jsem obětoval studium na vysoké škole.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Super stránka, která se snad jako jediná věnuje nižším soutěžím podrobněji než ostatní.
VÝBĚR FILIPA VEDRALA:
Největší kliďas týmu:
Venca Koloušek
Největší srdcař týmu:
Láďa Kolčava
Největší bavič týmu:
David Sargsyan
Nejrychlejší hráč týmu:
Vojta Křišťál
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
David Šteffl
Děkuji za rozhovor.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.