Plánský rychlík Petr Šteyer: Věřím, že se udržíme do pátého místa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Petr Šteyer z SK Planá! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S Planou jste proti Čtyráku vyhráli potřetí v řadě. Patřilo toto utkání k těm jednodušším, jak napovídá skóre?
Vyloženě jednoduchý zápas to nebyl, ale díky tomu, že se nám povedlo jít brzy do vedení, se nám hrálo snáz. Za stavu 3:0 po půli jsme herně polevili, ale výhru jsme si už dokázali pohlídat.
Měl jste prsty ve dvou gólech. Kde se cítíte lépe, v útoku, kde jste nastupoval v minulosti, nebo na kraji zálohy, kde trápíte soupeře nyní?
Určitě na kraji zálohy, dostanu se více do hry. Je to sice fyzicky náročnější než útok, ale hraje se mi tam lépe.
Poskočili jste na páté místo. Jaké si dáváte cíle?
Máme kvalitní, zkušený tým a věřím, že do pátého místa se nám podaří udržet.
Jaká byla v týmu atmosféra poté, co jste měli po čtyřech zápasech jen tři body?
Nijak zvlášť dobrá, ale řekli jsme si, kde děláme chyby a snažíme se je eliminovat. Momentálně třetí výhra v řadě nás nakopla a věřím, že si formu udržíme.
Vynikáte rychlostí. Už jste v soutěži narazil na někoho, koho byste nepředběhl?
Myslím, že asi ne, ale soutěž je teprve na začátku, tak se třeba někdo najde... (smích)
Do Plané jste přestoupil před dvěma lety z Dobré Vody. Sledujete ještě tento klub? Spadl až do okresního přeboru, co na to říkáte?
Sleduji, občas se jedu i podívat na zápas, když mi to vyjde. Přišli tam kluci z dorostu a to Dobrá Voda potřebovala. Momentálně jsou na druhém místě, ale věřím, že se jim bude dál dařit a na konci sezony se budou radovat z postupu do 1.B třídy.
Proč jste se vlastně tehdy rozhodl pro Planou?
V tu chvíli byl na Dobré Vodě velký problém s docházkou a bez tréninku to většinou nejde. Sice se zachránila A. třída, ale nakonec se stejně přihlásila 1.B. Tak jsem hledal alternativu poblíž, protože jsem nechtěl dojíždět někam daleko a tak jsem se domluvil s klukama z Planý. Je tu super zázemí, tréninková účast a celkově super parta, takže jsem rád, že tu můžu hrát.
Stále jste vojákem z povolání? Máte více kolegů, které se věnují fotbalu?
Už nejsem, kvůli dojíždění jsem u armády skončil a nastoupil u Vězeňské služby v Českých Budějovicích. Ale mám tam kamaráda Davida Kováče, který hraje právě za Prachatice, se kterými se potkáme teď o víkendu.
Za Planou už hraje i váš brácha Jakub. Za jeho přestupem jste vy?
Ano, říkal jsem mu, že by to pro něj byl určitě krok vpřed. Dostává příležitosti se ukázat a je i velmi platný. Vím, jak jsem na tom byl já, když jsem šel z dorostu do mužů, je to velký skok, ale věřím, že si s tím poradí. Je na tom rychlostně velmi podobně jako já, takže si myslím, že těch pět let, co mezi námi je, za chvíli tak moc znát nebude.
V dalším kole jedete do Prachatic, jaký zápas čekáte?
Určitě to budě těžký zápas. Prachatice mají kvalitní tým, takže to u nich nebudeme mít snadné. Ale doufám, že navážeme na naší formu a odvezeme si tři body.
VÝBĚR PETRA ŠTEYERA
Hráč s nejtvrdší ránou v týmu:
Tomáš Plojhar
Největší kliďas týmu:
Ján Lasac
Největší pruďas týmu:
nevím, jestli pruďas, ale na hřišti občas ztrácí kontrolu Kuba Falc :D
Kdo toho po zápase nejvíc vypije:
Honza Pintér :D
Tip na podzimního mistra:
Horní část tabulky je dost vyrovnaná, mezi prvním a pátým místem je pět bodů a každý tu může porazit každého, takže z první pětice to může být prakticky kdokoliv.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.