ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 8.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, - Partik Gerych se mezi třemi tyčemi objevil po patnácti letech, za jeho angažmá v barvách Veselé stála obyčejná sázka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, s Holešovem jsi se vrátil do branky po dlouhých letech a v dresu Veselé v I.B úplně poprvé, přibliž nám svoje pocity. Prý jsi působil jistě a klidně na své spoluhráče.
Především děkuji hráčům a funkcionářům TJ Sokol Veselá, ale i všem co hlasovali. Ze začátku nervozita byla, ale v rámci podpory obránce Tomáše Pavla jsem se snažil uklidnit. Možná, že to pouze tak vypadalo, ale realita byla jiná.
Zápas se ti vydařil, zejména jeho penaltový závěr. Nestává se často, aby jeden ze soupeřů z rozstřelu odcházel s nulou.
Docela jsem si na penaltový rozstřel věřil, vzpomněl jsem si i na své žákovské začátky. A bylo to trochu i o štěstí.
Co ale Tvému startu za Veselou předcházelo? Údajně nějaká sázka?
To je pravda, jednalo se o sázku.
Řekni nám něco o tvé dosavadní kariéře a co vedlo k tomu, že jsi ji na tak dlouho přerušil? Netáhlo Tě to do branky už dřív?
Nemůžeme mluvit o kariéře, fotbalu jsem se věnoval pouze do dorostu. Do branky mě to táhlo, ale práce mi to nedovolovala, bez tréninku není možný růst.
Kdo Tě přitáhnul k fotbalu a na které své trenéry rád vzpomínáš?
Fotbal mě bavil už od mala, hrát jsem začal na popud starších spolužáků. Matně si vzpomínám na ligového trenéra pana Šťastného, který v tu dobu působil ve Slušovicích. V dorostu ve Slušovicích jsem poznal pana Dobeše (otce Romana, který dnes trénuje dorost U18 ve Fastavu) a tihle dva mě hodně v mém rozvoji pomohli.
Na které spoluhráče máš nejlepší vzpomínky a kteří to dotáhli ve fotbale nejvýš?
Mohl bych jmenovat všechny z dorostu ve Slušovicích, ale vzpomenu jen tyto, P. Procházka, T. Pavel, L. Gerych, M. Váňa, L. Váňa. Ve fotbale to nejdál dotáhnul náš současný trenér TJ Sokol Veselá a můj bývalý žákovský spoluhráč T. Dujka.
O víkendu hrajete derby s Lužkovicemi, budeš k dispozici trenéru Dujkovi i pro tento a další zápasy podzimu?
Myslím si, že více pro tým vybojuje první brankař TJ Sokol Veselá, Petr Červenka. Já jsem jen za něj v nouzi zaskočil. Veselá potřebuje získat body ve spolupráci se zkušeným brankařem.
Sleduješ veselský fotbal pravidelně? Jak se fotbal na Veselé a vůbec v krajských soutěžích změnil za dobu co jsi nestál v brance?
Veselský fotbal sleduji pouze při domácích zápasech. Hra se docela zrychlila, i míče jsou jiné (rychlejší, mění směr, špatně se chytají).
Určitě sleduješ i ligový fotbal ve Zlíně. Sázkové kanceláře tipovaly, že Zlín bude letos v lize jako první měnit trenéra. Už se to nestane, dnes odvolala trenéra Opava. Co Zlín? Podaří se mu nehrát skupinu o záchranu?
Zlínu by určitě pomohlo odstoupení trenéra, ale nikdy to není pouze o trenérovi, ale i o hráčích. Měli by se zamyslet ve Zlíně, koho staví do brány. Můj názor - hodně gólů padá vinou brankaře. Já bych se přimlouval za změnu v bráně. Jaký post Zlín v lize uhraje? Nedokážu odhadnout nyní po 10. kole, ale přál bych jim, aby o záchranu nehráli.
Sleduješ fotbalové dění na našem serveru fotbalunas.cz? Jaké informace by si zde ještě v budoucnu uvítal?
Přiznám se, že ho zatím nesleduji, mám s ním první zkušenost.
Dík za rozhovor...
Také děkuji. Na závěr velká děkovačka všem kamarádům z restaurace Veselanka (v sobotu u Fany).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku