Vašek Houžvička válí na hřišti i na kytaru

Tuchorazskou ofenzívu podporuje mladík, který nejraději hraje na kytaru Pokáče. Na hřišti mu to jde náramně, jaký je kytarista určitě posoudí jeho kamarádi. A vy si nyní můžete přečíst s Vaškem krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vašku, nejprve gratulace a hned první otázka. Překvapilo vás to?
Určitě překvapilo, hlasování jsem sledoval, když mi o tom řekli kluci z kabiny. Nejvíc hlasů asi posílali kluci z fotbalu, lidem kolem jsem o tom neříkal.
Jste myslím prvním hráčem kola z týmu Tuchoraze. Jak reagovala kabina?
První možná jsem, ale to jen díky klukům. Nebýt jich, tak nemám ani hlasy a ani nehraju tak, jak hraju. S klukama jsme tomu nemohli uvěřit a asi to budeme muset oslavit.
Jak jste viděl zápas ze svého pohledu?
Proti Krakovanům jsem měl hrát podhrot, který bude sklepávat balóny a pomáhat záloze. Nevím, jestli to vyšlo, ale pokoušel jsem se o to.
Loni byla pro Tuchoraz těžká sezóna, ale letos to vypadá lépe...
Já doufám, že sezóna bude rozhodně lepší než loňská. Tým posílil a zatím to vypadá lépe než minulý rok. Nálada je podle mého rozhodně lepší než minulý rok, každý nerad prohrává. Z Tuchoraze mě zatím nic netáhne, máme fajn partu, jak v dorostu tak v chlapech a fotbal mě tam celkem baví. Nejsem žádný velký fotbalista a fotbal chci hrát pro radost.
Jací hráči tvoří nyní tým Tuchoraze?
Tým tvoří převážně Béčko z minulých sezón Tuchoraze a dorost. Myslím, že o žoldácích nemůže být řeč. Je u nás dost vtipálků, což je fajn. Je důležité, když se lidi umí zasmát. Jinak nakopnout umí víc kluků, hlavně asi trenéři a el capitano Martin Vosecký.
Jak jste se k fotbalu dostal?
K fotbalu mě přivedli rodiče, na tuchorazském hřišti jsem začínal asi už od 4 let. V přípravce jsem začínal i se spoluhráči, se kterými hraju i teď, třeba Pavel Šafář nebo Robert Nývlt. Fotbal mě začínal bavit asi postupně, ale nejvíc mě chytil asi na konci žáků, když jsem nechal ostatní koníčky. Teď hraju většinou hrot nebo staženějšího útočníka, zkoušeli mě dát už všude, ale tady mi to vyhovuje asi nejvíc.
Kdyby u vás nevyhrál fotbal, byl by to jiný sport?
Zkoušel jsem stolní tenis, ten mě hodně bavil, ale fotbal u mě vyhrál. Ale pinčes si doteď občas rád zahraju.
Stíháte i elektroprůmyslovku...
Na prumce mě asi nejvíc baví praktická část, nějaké zapojovačky a teď mě celkem zajímá arduino (jednodeskové počítače pomáhající pochopit, jak fungují jiné přístroje, např. mikrovlnka, pračka,...) a robotika. V elektru zatím žádné velké úspěchy nemám.
Mezi vaše koníčky patří kytara. Co si rád zahrajete?
Nejraději si zahraju něco jednoduššího na zahrání, co se dobře poslouchá. U mě je to teď asi Pokáč. Ale učil jsem se vážnou hudbu a docela mě to bavilo.
A nakonec otázka z velkého fotbalu - jak si povede Slavia v Lize mistrů?
Byl bych rád, aby skončila co nejlépe. Slávista sice nejsem, ale v pohárech to budu přát každému českému týmu. Bod proti Interu mi udělal celkem radost, kdyby postoupili ze skupiny, bylo by to fajn.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.