Nejlépe se mi hraje na levé lajně se švagrem za zády, říká Ondřej Beneš z Krakovan

Ve čtyřiatřiceti patří k oporám mužstva. V Krakovanech je registrován přes pětadvacet let a vypracvoal se v srdcaře týmu. Na levé záloze těží s výborného fyzického fondu a ostré levé nohy. Ondřej Beneš z Krakovan vypráví v online rozhovoru o dosavadní kariéře, gólech či běhání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V jarní části soutěže se Vám zatím velmi daří týmově, berete to jako odměnu za náročnou zimní přípravu?
Jak už psali moji spoluhráči, zimní příprava byla náročná, ale evidentně jsme to potřebovali a povedla se. Hodně jsme trénovali intervalové běhy, které jsou snad horší než delší výběhy, ale efektivnější. Hodně jsme hráli na dvě na hormím hřišti, které je nově osvětlené. Co je ale nejvíce znát je fakt, že na rozdíl od podzimu všem drží zdraví a tak hrajeme každý zápas v podstatě v totožné sestavě. Máme super partu. Na hřišti i mimo něj nám to klape, známe se dlouho, a tak si to teď tak nějak dobře sedlo a jsem si jist, že nekončíme a ještě ukážeme pravou sílu Krakovan.
Proti Nučicím jste trefil krásný gól z přímého kopu, je to něco, na něco se v tréninku obzvláště zaměřujete, nebo to vyplynulo ze situace? Byl to pro Vás nejhezčí gól v dosavadní kariéře?
V tréninku to vůbec netrénujeme a přišel jsem k tomu jak slepí k houslím. Určený je David Chvojka, ale ten střídal, já jsem si věřil, tak jsem to šel zkusit a díky bohu to dopadlo, jak to dopadlo. Nevím jestli to byl můj nejhezčí gól, ale určitě bude v TOP 3 a konkrétně v tomto zápase jsme ho hodně potřebovali. Občas se prostě zadaří.
Dnes Vás čeká klíčový souboj s Polepy, jak se n něj těšíte?
Těšíme se všichni a věřím, že ho dokážeme vyhrát. Je to zápas v podstatě o 6 bodů, takže musíme makat a když budeme hrát jako proti Nučicím, tak se o výsledem nebojím. Nechci vypadat nějak nafoukaně, ale tam kde jsme se tabulkově nacházeli po podzimní části, tam rozhodně nepatříme a naše ambice jsou minimálně vrchní třetina tabulky.
Dokážete zahrát na více pozicích. Kde Vám to sedí nejvíce?
Myslím, že nejvíce mi sedí levá záloha, tam i teď hraju a pak ještě levá obrana. Jsem takový běžec, takže nemám problém pilovat lajnu nahoru a dolu. Něčím tu techniku nahradit musím (smích). Jinak jsem hrál snad všude a v žácích jsem chvilku i chytal, ale nejlépe se cítím na levý lajně, ideálně se švagrem (Lukášem Nerudou) za zády. Dost si spolu dokážeme vyhovět, nahradit se, pomoct si.
Našel jsem, že, podobně jako Váš spoluhráč Petr Kozel, chodíte rád běhat. Máte za sebou již nějaké závody? Je to něco, z čeho při zápasech těžíte?
Běh mám hrozně rád, běhám často a je jedno jaké je roční období nebo počasí. Beru to jako super odreagování, vyčistím si hlavu a celkově se tak nějak uvolním. Závody za sebou nějaké mám, jezdím na seriál Běhej lesy, konkrétně tuto sobotu jsem měl jet běhat na Karlštejn, kde se mi v minulých letech poměrně dařilo, ale prodal jsem startovný a bude se šetřit na nedělní zápas v Polepech. Dále jsem absolvoval třeba Run Labe Run, to je štafetový závod ze Špindlu do Děčína, 380 km podél Labe, na který se chystám i letos. Takže ano, hodně z mojí fyzičky těžím při zápasech.
Celou kariéru působíte v Krakovanech, měl jste někdy nějakou nabídku odjinud?
Nikdy jsem nebyl bůh ví jaký fotbalista, takže žádné speciální nabídky nebyly, ale Krakovany jsou pro mne srdcová záležitost, takže mě to ani nijak nevadí. Mám rád zdejší prostředí, spoluhráče a lidi. My jsme všichni takový patrioti, nikam se neženeme.
Zápas s Cerhenicemi nahrávala kamera řízená umělou inteligencí, co jste na to říkal? Je podle vás takhle kvalitní videozáznam průlom v okresních soutěžích?
Za mne super věc i když je zvláštní na sebe koukat na hřišti (smích), na nás starší už to nijaký vliv mít nebude, ale věřím, že pro mládež to je jen pozitivum a od toho se může odvíjet i kvalita okresních soutěží.
Krakovany se pyšní početnou fanouškovskou základnou, jsou pro vás na hřišti tzv. dvanáctý hráčem?
Přesně tak, naši mladí „kotelníci“ nás teď hodně podporují a my se snažíme jim to oplatit co nejlepším výkonem na hřišti. Je super celý zápas slyšet skandování a podporu. Ale i přes to mne trochu mrzí, že na fotbal nechodí více lidí.
Civilním zaměstnáním jste stavbyvedoucí, jste šéfem i na hřišti, nebo patříte spíše mezi tišší typy?
Snažím se být spíš takový motivátor a kluky na hřišti hecovat, ale šéf na hřišti rozhodně nejsem a ani nepatřím mezi ty tiché typy fotbalistů. Zlatý střed.
Co děla Ondřej Beneš ve volném čase? Dočetl jsem se, že jste členem zastupitelstva v Krakovanech.
Tak to jste se dočetl správně, už 2. volební období. Jak jsem psal výše, jsem patriot. Krakovany jsou výborná vesnice a tímto k tomu chci pomoct. Jinak ve volném čase klasika. Rodina, práce okolo baráku, běh, posilovna, je toho dost a času málo. A málem bych zapomněl na naši klubovnu na hřišti, tam chodím taky moc rád, studená Plzínka a kámoši, to můžu.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Chtěl byste něco vzkázat našim čtenářům?
Taky děkuji a děkuji i čtenářům za podporu i když jsem byl „až“ třetí. Díky všem, kdo s fotbalem má co dočinění a díky za portál fotbalunas. SK KRAKOVANY!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.