Přechod z žáků rovnou mezi dospělé je extrémně náročný, říká Petr Nevšímal

Petr Nevšímal, dílek ofenzívy Nučic se stal hráčem tohoto kola. Povídali jsme si spolu o derby, o tom, jak přeskočil dorosteneckou kategorii nebo jak se mu hraje v jednom týmu s Petrovým otcem. A mimo jiné i o tom, že ještě něví, jakou svíčkovou vaří maminka jeho přítelkyně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji k ocenění. Jaké bylo derby?
Derby bylo docela vyhrocené, ale myslím, že první poločas jsme hráli dobře a ve druhém, kromě slabšího začátku, jsme si to pohlídali. Pro mě osobně to byl trochu speciální zápas, protože jsem v Kouřimi čtyři roky hrál. Ale hrálo se mi v pohodě, začínal jsem na kraji zálohy a na posledních dvacet minut mě trenér posunul do útoku.
Jaký post je pro vás nejlepší?
Nejspíš kraj zálohy. Postavil mě na něj už trenér Carvan a docela mě to chytlo.
Jaké byly vaše začátky?
Začínal jsem pod vedením táty v nučické přípravce, bylo to docela těžké, ale bavilo mě to. Pokračoval jsem do žáků a asi ve třinácti jsem odešel do Kouřimi, kde jsem podle mě dostal největší část fotbalových dovedností. Hrál jsem tam asi tři, čtyři roky.
Vy jste ve své kariéře v podstatě přeskočil dorosteneckou kategorii. Jaký to je rozdíl z žáků hned mezi dospělé?
Když jsem se dostal do dorostu v Kouřimi, tak jsem měl vlastně střídavý start a protože v Nučicích dorost nebyl, tak jsem chodil s dospělými. Nakonec jsem se do Nučic vrátil úplně a nastupoval jen za A nebo B tým. A rozdíl to je extrémní, v důrazu, v rychlosti... Dělalo mi to potíže. Měl jsem i respekt ze starších protihráčů, ale už jsem se otrkal a už s tím problém nemám.
Poperou se Nučice ještě o bednu?
Určitě... Ještě je dost bodů ve hře a my máme kvalitní kádr, mladý a chceme to zvládnout. Zabojujeme o to.
Za béčko nastupuje i váš otec. Potkáváte se na hřišti a řešíte potom společně zápas?
Když mě povolají, rád béčku pomůžu. Táta je na hřišti svůj, trošku blázen, ale hraje se mi s ním dobře. Samozřejmě potom doma u televize a u pivka diskutujeme, ale brzy dokážeme vypnout a jedeme si každý svůj život.
Co patří mezi vaše záliby?
Rád jezdím na výlety s přítelkyní, studium a hodně dalších sportů, např, tenis a tak... Rád i sleduji různé sporty v televizi.
Které jídlo je vaše nejoblíbenější?
Řízek s bramborovým salátem a nebo svíčková s knedlíkem. Taková česká klasika. No a nejlepší je samozřejmě od maminky nebo od babičky.
A jakou svíčkovou vaří maminka vaší přítelkyně?
Jistě taky dobrou, ale ... ještě jsem ji neochutnal (smích). Určitě bude výborná
Kam byste chtěl na vysněnou dovolenou?
Maledivy, Emiráty. Rozhodně teploučko, něco zajímavého vidět. Ještě jsem v žádné takové daleké destinaci nebyl, ale chceme se s přítelkyní někam podívat.
A otázka na závěr, získá letos Filip Kubalík korunu krále střelců?
Tenhle rok je Filipův, my mu k tomu určitě pomůžeme a myslím, že to Filip letos zvládne. Moc mu to přejeme a těšíme se, jak to oslavíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.