Patrik Jirků má fotbalový titul z kolébky fotbalu

Patrik Jirků, hráč třetího jarního kola, prošel několik klubů, aby se zase vrátil na rodnou hroudu. A hned byl vyhlášen kouřimským hráčem zápasu a díky vašim hlasům se dostal až na vrchol v sestavě kola. S talentovaným mladíkem si nyní můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Patriku, gratuluji k ocenění. Jaké byly vaše dosavadní fotbalové štace?
Začínal jsem v Kouřimi. Chodil jsem se koukat na bráchu, jednou jsem to sám zkusil a už jsem u toho zůstal. Po několika letech v Kouřimi jsem to šel zkusit do Nučic, protože tam trénoval můj strýc, ale brzy jsem se zase vrátil. Z Kouřimi si mě pak trenér Kureš vzal s sebou do Kolína, kde jsem prožil pár sezón. Po dorostu jsem zamířil do Poříčan, ale jen na půl roku, protože jsme s přítelkyní odjeli do Anglie studovat a pracovat. Po návratu jsem šel do Čáslavi za bráchou, ale po půl roce jsem zpět v Kouřimi.
Proč v Čáslavi nepokračujete?
Našel jsem si práci a kvůli časovému vytížení nestíhám tréninky. Mám s tím problém i v Kouřimi.
Jak jste prožil rok v Anglii?
Pracovali jsme s přítelkyní jako Au Pair a chodili do školy. Hrál jsem tam i fotbal. Snad na každé vesnici je tam klub, hraje se tedy na všelijakých terénech, podmínky špatné, moc diváků na tyhle mače nechodí. Ale shodou okolností jsme zrovna vyhráli naši soutěž, takže to je můj zatím první titul. Jen mě mrzí, že to nebylo doma s klukama.
Který post vám vyhovuje?
Nejraději mám střed zálohy, vlastně to hraji téměř od začátku. Jsem spíše tvořivý hráč, takže raději hraji směrem dopředu.
Dirigujete ve svém věku i staré mazáky?
Těch jsem zatím moc nedirigoval, máme vesměs mladý tým, kazí nám to jen několik dědků.
Jak vypadá momentálně tým Kouřimi?
Parta v kabině je dobrá, myslím, že naše tabulkové postavení na jaře vylepšíme. Já sám jsem absolvoval ještě zimní přípravu částečně v Čáslavi, ta byla dost náročná. Tak se nám to snad podaří prodat.
Pojďme k zápasu s Velimí. Jak jste ho viděl z vašeho pohledu?
Chtěli jsme je vysoko napadat, nedat jim prostor a hrát důrazně, což se nám celý první poločas dařilo. Ve druhém ale postupně docházely síly. Po našich chybách nám výsledek otočili a my už jsme nestihli reagovat. Ještě jsme hru zjednodušili, ale kromě několika závarů nám nic nevyšlo.
Jak se hrálo vám osobně?
Nemyslím, že bych hrál lépe než ostatní. Snažil jsem se do toho dát maximum. Určitě mi k tomu pomohli kluci. Ani jsem nevěděl, že jsem se dostal do sestavy. Zjistil jsem to až v úterý a poslal jsem odkaz přítelkyni, tak doufám, že mi jeden hlas také dala.
Co očekáváte od příštího zápasu?
Jedeme na Český Brod, podle výsledků chceme tři body, ale jako každý zápas se to může vyvinout různě. Ale věřím, že to zvládneme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.