ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Útočník Veselé Jan Žaludek by chtěl v letošní sezóně počet gólů dohnat do dvouciferných hodnot

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. Veselé se zápas v Přílukách povedl, jeli jste tam pro tři body a nebo jste čekali větší odpor domácích v boji o záchranu? Jak zápas probíhal
Děkuji. Na každý zápas jdeme pro tři body, jen ne vždy to vyjde. Celkově se nám na Příluku moc nedaří a velmi těžko se nám odtud vozí body, takže jsme za tři body (byť i proti týmu ze spodní části tabulky) velmi rádi. Očekávali jsme těžký duel a taky se to potvrdilo, určitě to nebyl lehký zápas. Zápas byl šancemi i držením míče vyrovnaný, jen náš tým byl více orientován do brány soupeře.
Tobě se podařilo vstřelit úvodní branku zápasu, co jí předcházelo?
Začalo to centrem z našeho velkého vápna, který Peťa Dlouhý šikovně posunul hlavou za sebe a vyřadil tak ze hry všechny obránce. Já jsem čekal na propadlý balón a pak už jen šel jeden na jednoho proti gólmanovi. Jelikož míč skákal a gólman byl v úrovni penalty, tak jsem se rozhodl gólmana lobovat. Pro útočníka krásná situace.
Start do jarních odvet Vám vyšel na jedničku, svědčí to o kvalitní zimní přípravě?
Od konce podzimní části nás trápí nedostatek hráčů. Jsou to většinou zdravotní důvody, pracovní záležitosti, nebo v mém případě škola. Takže scházet se přes zimu byl taky velký problém. Naší velkou výhodou je umělá tráva v areálu našeho hřiště, kde se chodilo přes zimu třikrát týdně „na fotbálek“. Kdo měl možnost přijít, tak si přišel zahrát. Samozřejmě jsme byli na soustředění a odehráli dost přípravných zápasů. Spíše ale zimní příprava byla ponechána na přístupu každého jednotlivce.
Osobně zažíváš svou nejpovedenější střeleckou sezónu. Po tomto kole už jsi na čísle 7. Máš pro letošní sezónu nějakou osobní střeleckou metu
Jak se říká, fantazii se meze nekladou. Určitě bych chtěl počet gólů dohnat do dvouciferných hodnot.
Sedm branek si vsítil i ve čtyřech zápasech zimní přípravy. Mají pozitivní vliv na tvé momentální sebevědomí ? Cítíš se na hřišti líp
Určitě ano, každému hráči dodá sebevědomí, když se mu něco v zápase podaří. Sebevědomí je pak znát i na celkovém výkonu hráče a když si nevěří, často pak hraje pod své limity. Ale samozřejmě nic se nesmí přehánět a všeho moc škodí. Mně se poslední sezóny střelecky moc nedařily a neměl jsem z mých výkonů radost. Teď se situace zlepšila a doufám, že se mě bude tato forma držet i nadále
Od útočníka se góly očekávají a je pro váš oddíl dobře, že proháníš vaše excelentní střelce, Petra Dlouhého a Romana Manďáka. Kolik myslíš že bude třeba letos gólů k získání koruny krále veselských střelců?
To je těžká otázka, ale rád bych tuto teoretickou hodnotu nastavil dost vysoko, ať se kluci snaží. Takže bych tipl, či si přál, aby vítěz dal 25 gólů.
V minulém rozhovoru jsi zde uvedl, že skutečnost, že Veselá patří mezi lepší týmy této skupiny, je zásluha především hrajícího trenéra Tomáše Dujky. Bylo loňské druhé místo vašim vrcholem a nebo myslíš, že máte stále sílu a kvalitu ještě se zlepšovat ?
Vždycky je místo pro zlepšení. Kvalitu hráčů na to určitě máme a o tom svědčí i naše zlepšení za posledních pár sezón. Jenomže zlepšit se, to není jen tak a stojí to čas, úsilí a hlavně musí být zájem. A ten mezi námi je.
Co říkáš na suverénní Fryšták? Není na škodu soutěži, že už má nyní devíti bodový náskok ? Má někdo na to Fryšták ještě dohonit ? Vy jste vloni přišli o sedmi bodový náskok během závěrečných devíti kol. Dnes je dokonce soutěže kol 11 ….
Fryšták má našlápnuto suverénně a o jejich výhře by jeden těžko polemizoval, přece jen dotahovat 9 bodů není nic lehkého. Nejblíže k Fryštáku jsme my a Mladcová, takže bych dal za úkol právě nám a Mladcové dostat se Fryštáku na dohled, ať má soutěž ještě dramatickou koncovku i na špici, nejen vzadu.
Myslíš si, že po trávnících v I.B běhá ve vaší skupině nějaký druhý Matěj Votava, který by to také dotáhl k vystupování v I. a II. lize ?
V naší soutěži se pohybuje spoustu šikovných fotbalistů a v každém týmu se najde minimálně jeden hráč, který svým výkonem vyčnívá. Ale jestli by to některý z nich zvládl až tak vysoko, to opravdu nevím.
O víkendu hrajete s Hulínem de facto o 2. místo, co od tohoto duelu očekáváš?
Očekávám další těžký zápas. Myslím si, že to bude hodně vyrovnané a vyhrocené. Máme výhodu domácího prostředí, které nám svědčí a daří se nám body držet doma, tak věřím, že to tak dopadne i tentokrát.
S kým si v kabině nejvíc rozumíš a s kým potom na hřišti?
V kabině si nejvíc rozumím s Martinem Dlabajou, Petrem Dlouhým, Romanem Manďákem a Jardou Červenkou. Na hřišti je to určitě můj parťák v útoku, Peťa Dlouhý.
Jak Tě podporuje Tvoje rodina při fotbalových utkáních
Většinou mě dojde podpořit taťka a strýc, který dlouhé roky také hrával za Veselou. Zbytek rodiny spíše výjimečně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku