Když tě fotbal baví, tak hraj tam, kde vidíš smysl, říká hráč kola Josef Novák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Co říkáte na to, že čtenáři zvolili hráčem kola právě Vás?
Dobrý den, že jsem byl zvolen hráčem kola vděčím především našim spoluhráčům, fanouškům a rodině, všichni se tomu museli pověnovat, jinak si nedovedu vysvětlit tolik hlasů. Ovšem já osobně si myslím, že minimálně za posledních pět kol jsem podal asi nejslabší výkon. Opravdovým mužem tohoto kola je pro mě Jaroš z Buku, který vstřelil 4 branky.
Budete muset něčím přispět do klubové kasy?
Určitě něčím přispěji. U nás je pokladník hodně tvrdý a nic nám nedá lacino.
V utkání, za které jste byl zvolen, jste remizoval 1:1 s Halámky. Jak byste ten zápas zhodnotil?
Přestože už je čtvrtek, stále jsem z našeho výkonu rozmrzelý. V první půli jsme měli soupeře na lopatě a kdybychom odskočili na rozdíl dvou branek, druhý poločas bychom si mohli užít a věřím, že bychom zvítězili. Bohužel se nám ve 45. minutě nepodařilo proměnit snad tisíciprocentní šanci a v druhé půli jsme z jediné střely soupeře v zápase inkasovali. I když je potřeba si přiznat, že druhou půli jsme hráli nervózně a soupeře jsme již tolik nepřehrávali.
Dal jste jedinou branku svého týmu. Popsal byste nám svůj gól?
Tady Vás i čtenáře zklamu, ale nepopsal, protože jsem žádnou nevstřelil Jedná se pouze o chybu v zápise. Nicméně podobná chyba se stala opačně s Číměří, takže počet mých vstřelených branek je v pořádku (smích).
V sobotu hrajete v Novosedlech. Co od zápasu očekáváte?
Očekávám určitě těžký zápas. Za Novosedly nastupují zkušení Vohák s Poborským, což je velká síla. Zároveň už hřiště nejspíš nebude v úplné kondici, takže mám trochu obavy o úroveň zápasu. Trochu pořád nechápu proč se v létě dva měsíce stojí a teď se hraje v zimě, na nekvalitním terénu, lidi jsou radši doma než aby šli do takovýho marastu, což má dopad nejen na atmosféru na zápase, ale i počet vypitých piv a výdělku pro klub. Navíc nemáme osvětlení, v 5 je tma, takže se ani neslezeme na trénink. Celkově nic moc období pro fotbal.
V tabulce vám patří průběžné druhé místo. Jak jste s průběhem sezóny zatím spokojeni?
S umístěním jsem celkem spokojen, přesto se nemohu ubránit dojmu, že nebýt ošklivého zranění bráchy, který odehrál pouze první dva zápasy, mohli jsme dnes mít třeba i 36 bodů. Moc nám na hřišti chybí, je to nejlepší hráč soutěže.
Pojďme nahlédnout do kabiny Peče. Kdo nezkazí žádnou legraci, kdo to nejvíce rozjíždí na párty a kdo se obléká podle nejnovějších módních trendů?
Na humor je nejlepší Míra Urbánek, žádnou srandu nezkazí ani Jindra Zamazal a kapitán Dolly (Doležal), ale to bych mohl jmenovat dál a dál. Užijeme hodně srandy. Co se týče vysedávání u piva kořalky, naposled to pěkně rozjel pan Hes. Dvě hodiny se věnoval Becherovce a zmordovanej jel v 8 domů. Módní ikonu nemáme, jsme kluci vesnice, hadry dědíme nebo kupujeme v sekáči a nikdo se negeluje. Výjimečně náš brankář Pepa Tomeček, když chce dělat parádu v KD Český Rudolec.
Podívejme se na Vaši fotbalovou kariéru. V kolika letech jste s fotbalem začal a jakými jste prošel kluby?
Začal jsem poměrně pozdě a to ve svých 12-ti letech v Dačicích, ale pak to šlo rychle: za 2 roky J. Hradec a za další půl rok Dynamo ČB. Tam jsem střídal lepší období s horším a po uvážení, že jsou tam lepší kluci a smíření se s tím, že profík ze mě nebude jsem se vrátil do Dačic. Tam jsem kopal I.A a poté i krajský přebor. No a teď už čtvrtým rokem kopu v Peči a nemůžu si to vynachválit. Nejprve jsem sem šel po zranění jen na rozehrání především kvůli tátovi, co zde pomáhá ve vedení a za bráchou. Ale natolik mě to tu pohltilo, že už jsem zůstal. Spoluhráči, prostředí, fanoušci a podpora starosty, to zde nemá chybu. V těchto nižších soutěžích je podle mě úplně jedno jestli hraješ okres nebo kraj. Razím heslo: Když tě fotbal baví, je parta a nemáš ambice, či sis přiznal, že se fotbalem nebudeš živit, tak hraj tam, kde vidíš smysl a máš to rád. Tímto bych chtěl všem lidem okolo Pečovskýho fotbalu vzkázat, že jste borci a vážím si vás.
Máte ve „velkém“ fotbale oblíbené hráče a kluby?
Arsenal je moje srdcovka. V ČR je to Příbram a Baník a fandíval jsem Blšanům. Co se týče hráčů, tak na moje oblíbence koukám jen na youtube. Jsou to Seedorf, Zidane, Ronaldinho a možná znovu i Henry (ale neměl onehdá odejít).
Jaké máte mimo fotbal koníčky?
Moje holka, fotbal a tým jsou pro mě vším. Na ostatní nemám čas a v sezóně už vůbec ne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.