Od malička fandím Slavii Praha, stejně jako můj táta a děda, říká hráč kola a příležitostný útočník Pavel Janák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle gratuluji ke zvolení hráče kola. Co to pro vás znamená?
V první řadě bych chtěl poděkovat své rodině, všem spoluhráčům a kamarádům, kteří pro mě hlasovali, zvláště bych pak chtěl poděkovat trenérovi Karlu Loukotovi za důvěru a spoluhráči Pavlu Ferdanovi, který mě vychválil v pozápasovém reportu, díky němu jsem se do sestavy kola vůbec dostal (smích). Z vítězství v anketě mám velkou radost, hlavně také proto, že jsem tentokrát na hřiště nenastoupil mezi tři tyče, ale nezvykle v útoku po boku Štefana Riga a Honzy Brunnera.
Odměníte své spoluhráče nebo postačí příspěvek do kasy?
Rozhodně budu muset nějakou tu odměnu, nejlépe v podobě rumu, do kabiny donést a příspěvek do týmové kasy mě také určitě nemine.
Jaký byl zápas s Popelínem?
Hlavně díky velké marodce nás do Popelína odjelo jenom dvanáct, tak jsme předem věděli, že budeme moci jen jednou střídat a čeká nás těžký zápas. Soupeř měl před zápasem o dva body více, případnou výhrou bychom se před Popelín dostali. Proto jsme šli do utkání s tím, že chceme naplno bodovat. Zápas byl velmi náročný, na malém hřišti jsme museli podstoupit mnoho soubojů. Úvod lépe vyšel domácímu mužstvu, které dalo rychlý gól, ale nám se vzápětí podařilo vyrovnat, což nám velmi psychicky pomohlo a naše hra se poté zlepšila. Po prvním poločase jsme nakonec vedli 3:2. V druhé půli už se moc pohledný fotbal nehrál, snažili jsme se náš náskok ubránit. I přes ubývající síly se nám to podařilo a v závěru přidal z penalty svůj druhý gól v zápase Pavel Ferdan a zvítězili jsme tak 4:2.
Co očekáváte od příštího zápasu s Novosedly?
Nečeká nás rozhodně nic lehkého. Novosedly mají velmi kvalitní mužstvo v čele s Romanem Poborským, ale pokusíme se navázat na výkon z Popelína a uhrát další důležité body.
Co vaše kariéra, v kolika letech jste s fotbalem začal a kde?
S fotbalem jsem začínal v Kunžaku, když mi bylo šest let a většinu kariéry jsem zde i strávil. Akorát v minulé sezoně jsem podzimní část sezony nastupoval za Studenou.
Jaký je váš oblíbený klub a fotbalový vzor?
Od malička fandím, stejně jako můj táta a děda, Slavii Praha. Mým fotbalovým vzorem je Pepi Bican, který také oblékal sešívaný dres.
Jaké jsou vaše koníčky?
Kromě fotbalu patří mezi mé záliby jízda na kole a běh na dlouhou trať, které provozuji aktivně, lední hokej a tenis pouze pasivně. Dále pak historie a posezení s přáteli.
Kolikrát týdně se potkáváte se spoluhráči na tréninku?
Tréninky máme pouze v pátek, protože více než polovina týmu je složena ze studentů a přes týden jsme na školách, tím pádem bychom se nesešli.
Těšíte se na nějaký zápas nebo naopak máte neoblíbeného soupeře či hřiště?
Mezi mé nejoblíbenější zápasy patří derby se Strmilovem a Studenou, za kterou jsem v loňské sezoně nastupoval. Obě utkání jsme teď na podzim prohráli, tak doufám, že na jaře budeme úspěšnější my a porážku jim vrátíme (smích).
Chtěl byste něco vzkázat prostřednictvím fotbalunas přátelům, klubu nebo fanouškům?
Ještě jednou bych chtěl poděkovat těm, kteří mi poslali svůj hlas a fanouškům, ať nás přijdou podpořit v sobotu na zápas s Novosedly.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.