Hráč 3. kola Miroslav Mihalík: Nejvíc se těším na zápas proti bráchovi!

Ve 3. kole jste ve svém hlasování vynesli na nejvyšší stupínek Miroslava Mihalíka (23). Tento hráč Velkého Borku byl oceněn za svůj výkon v zápase proti Tišicím, po kterém si jeho tým připisuje první body v nové soutěži. V rozhovoru jsme mluvili o tom, jaký je rozdíl mezi Okresním přeborem a I.B třídou a také o tom, jak se těší na zápas proti svému bratrovi Jakubovi...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Věřil jsi před zápasem, že získáte své první body ve vyšší soutěži?
Děkuju, ani jsem nečekal, že to můžu vyhrát. Tak trošku už jsem věřil, ale pořád to nebylo ono...
Jaký to byl zápas? Bezbrankový výsledek napovídá, že defenzivy měly navrch…
Tak zápas to byl dobrý, myslím, že se divákům musel líbit. Byly tam nádherné akce, jenom byla pro diváky škoda, že to skončilo bez branek.
Ty jsi ale mohl vstřelit gól a rozhodnout minimálně ve dvou situacích – jednou jsi byl sám před brankářem Polmanem, podruhé jsi trefil břevno z přímého kopu. Mohl bys popsat první situaci?
Tak první situace vznikla tím, že Zbyněk Štrupl dobře podržel balón na půlce a já jsem viděl díru v obraně. Tak jsem tam běžel a dostal jsem dobrý balón do běhu. Jenom byla škoda, že jsem z toho nedal branku, to mě na tom mrzelo nejvíc.
Mohl jsi v té šanci udělat něco jinak?
Mohl... ale v té rychlosti prostě myslíš jenom, jak dát gól, a to se mi nepovedlo. Je to velká škoda, mohli jsme vyhrát, ale remíza byla zasloužená.
Teď k povedenému přímému kopu: jsi určený na jejich rozehrávání?
Tak určených nás je víc, ale jak je to kolem vápna, tak se o to dělím s Pavlem Jeřábkem, který má dobrou kopací techniku. Tam už záleží na tom, jak se kdo cítí. Mířil jsem na přední tyč, jenom byla smůla, že to tam nespadlo, to byla škoda.
Pamatuješ si, kdy jsi z přímáku naposledy skóroval?
Naposledy jsem dával gól z přímáku, když jsem byl ještě dorostenec. Bylo to v zápase za chlapy proti Neratovicím.
V minulých sezónách jsi nastupoval na pozici stopera. Hraješ tam i nadále, nebo je útočení i výsledkem změny pozice?
Tak stopera jsem hrál, protože jsem na to byl určený a hrálo se mi tam dobře. Ale pořád mě to táhne dopředu, jsem zvyklý dávat góly a taky je připravovat, to je podle mě moje silná stránka.
Vy jste do soutěže postoupili z 2. místa OP Mělník. Jak těžké bylo pro klub rozhodování, zda postup do vyšší soutěže přijmout?
My jsme určitě rádi, že jsme do té B-třídy postoupili. Sice to bylo pro vedení klubu těžké rozhodování, ale nakonec se dohodli na tom, že se postoupí. Pro tým to bude jedině dobře, zahrát si vyšší soutěž.
Prakticky jedinou posilou je útočník Radek Černý. Věříš, že stávající kádr má kvalitu na záchranu soutěže?
Radek Černý je posila, která se neodmítá. Pro náš tým je to jedině dobře, mít v týmu ještě jednoho útočníka navíc. Já osboně věřím, že na to kádr kvalitu má, jenom potřebujeme trošku času, abychom se aklimatizovali na jiný způsob fotbalu. Ale věřím, že to bude lepší a lepší!
Jak se ti hraje pod vedením zkušeného trenéra Vlka, který je známý svou přísností?
Tak pod trenérem Vlkem se mi hraje velmi dobře. Jeho tréninky mají šťávu a jsem rád, že můžeme mít tak zkušeného trenéra právě u nás v Borku. Každý, kdo pod ním hrál ví, jak to je dobrý trenér. Já jsem spokojený s tím, co nás naučil.
Přizpůsobili jste nějak letní přípravu tomu, že vás čeká vyšší soutěž?
Když jsme začínali přípravu, tak nikdo z nás nevěděl, že budeme hrát I.B třídu, a proto jsme taky začali dřív. Pořád se o tom mluvilo - jestli ano nebo ne - a nakonec se rozhodlo, že to hrát budeme, což byla pro nás výborná zpráva.
Pociťuješ nějaké rozdíly oproti okresnímu přeboru?
Tak samozřejmě, že ano! Je to hlavně důraznější a rychlejší, o tom je I.B třída.
V soutěži můžeš nastoupit proti svému bratrovi Jakubovi. Už jste proti sobě někdy nastoupili v soutěžním zápase?
Tak na bráchu se těším ze všech zápasu nejvíc! Naposledy jsme proti sobě hráli ještě v dorostu a jsem rád, že si proti bráchovi opět zahraju. Tady se uvidí, kdo z nás dvou je lepší! (smích)
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal pro mě znamená hodně. Hraju ho už 19 let a nevím, co bych bez něj dělal.
Děkuji za odpovědi a přeji hodně štěstí do dalších zápasů!
Nemáš zač. Taky děkuju a snad už ty výsledky budou jenom lepší a lepší!

Autor: Karel Vlasák

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.