"Mezi tyčemi stojím už 32 let a ani si neumím představit, že bych hrál na jiném postu," říká hráč kola Dušan Šívr

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji, stal jste se hráčem 22. kola, když jste získal 36% všech hlasů. Co tomu říkáte? Sledoval jste anketu?
Jsem překvapen z takového procenta hlasů, ale pravděpodobně v tom bude i vliv spoluhráčů – hlavně Ondra Dokulil a Vašek Zejda, kteří se hodně snaží naše stránky rozšiřovat, stránky jsou velmi oblíbené u fanoušků, ať už samotné reporty ze zápasů, tak i rozhovory. Anketu samozřejmě sleduji, je vždy sdílená na našich FB stránkách.
Vraťme se k vašemu utkání s Studenou, jak ho teď zpětně vidíte?
K zápasu se Studenou jsme odcestovali v dosti slepené sestavě. Na vině byla hlavně marodka a jiné povinnosti některých hráčů. Z toho důvodu bychom před začátkem zápasu brali bod všema deseti. Při vývoji utkání, kdy jsme byli herně lepší, jsme se cítili na všechny body. Jenže převaha byla jen v poli a chybělo více šancí. Na gólové šance byla lepší Studená, která k našemu štěstí střílela slepými náboji. Pak se ale z jedné naší hrubé chyby ujala vedení, měli potom i další šance, ale řešení bylo stejné jako naše. Po změně stran jsme měli míč na kopačkách častěji, ale nepřesnostmi jsme se připravovali o tlak do brány. Až v závěru, kdy jsme začali hrát na riziko, se soupeř z brejků dostával do šancí, které však ke gólu nevedly. V 85. minutě jsme se dočkali vyrovnání a dělba bodů byla spravedlivá.
Jak moc byl tento zápas pro vás z pozice brankáře těžký?
Z mé strany nijak složitý nebyl. Jsem zvyklý soustředit se, i když nějakou dobu nemám kontakt s míčem. Dobře se mi chytá za naší výborně hrající obranou.
Další zápas hrajete doma se Strmilovem, jak vidíte Vaše šance s tímto soupeřem?
Strmilov je silný tým, ale my na domácím hřišti body moc nerozdáváme. Je to taková nedobytná tvrz, a proto si myslím, že tři body zůstanou u nás.
Tuto sezónu se Hobzí daří. Čím myslíte, že to je?
Máme dobrou partu. Na jedné straně zkušené hráče (David Malášek, Petr Distl), na druhé straně doplněné mladými, kteří už s námi hrají delší dobu. Je to dobře fungující tým, hrajeme fotbal pro radost, pak přichází výsledky samy :-)
Kde začala vaše fotbalová kariéra?
Moje fotbalová kariéra začala v Centropenu Dačice.
Budete muset něco přispívat do klubové kasy, za to že jste se stal hráčem kola?
Rozhodně mě to bude stát nějakou slivovičku :-)
Přál jste si vždy být brankářem, nebo jste hrál i na jiném postu?
S fotbalem jsem začal v šesti letech a během dvou let jsem začal chytat. Ze začátku asi z nutnosti mít gólmana, ale poté mě to i začalo bavit. Nyní mezi tyčemi stojím už 32 let a ani si neumím představit, že bych hrál na jiném postu.
Kdo byl či je vaším fotbalovým vzorem?
Můj vzor byl jednoznačný. Většina mladých hráčů už ho asi nezná. Byl to Petr Kouba.
Sledujete náš web www.fotbalunas.cz? Jak se vám tento projekt líbí?
Samozřejmě, že sleduji. Mají na tom největší podíl naši správci stránek, jak jsem již uvedl na začátku. Vždy čekám jejich kvalitní report ze zápasu a oni pak vloží odkaz. Tím pádem je pro naše fanoušky a hráče samotné jednodušší Vaše stránky sledovat. Za to jim děkuji a myslím, že mluvím za všechny fanoušky hobezského fotbalu. Jinak se mi projekt fotbalunas.cz líbí taky proto, že se týká přímo fotbalu na vesnicích a tím má velkou zásluhu na propagaci fotbalu na nižších úrovních.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.