Hráč 20. kola Jiří Lauda: Při sérii porážek lítalo vše, co mi přišlo pod ruku!

S netradičním zpožděním způsobeným účastí redaktora soutěže na zahraničním turnaji v rakouském Bregenzu s neratovickou mládeží, přinášíme rozhovor s nejlepším hráčem 20. kola - byšickým Jiřím Laudou. Ten přispěl k ukončení černé série svého týmu a mluvil o tom, jak špatně sérii proher snášel a také o tom, jak velkou oporou je mu jeho přítelkyně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola, ve kterém jste zvítězili v Kostelci. Jaký to byl zápas?
Předem bych chtěl poděkovat za všechny hlasy, udělalo mi to velkou radost. Zápas to byl těžký, věděli jsme, že tentokrát už vyhrát musíme. Pro fanoušky to musel být nezáživný fotbal, hra odpovídala postavení týmů v tabulce. Na hřišti byla cítit nervozita z naší strany, naštěstí přišel v 11. minutě pokutový kop, který proměnil Petr Menčl, nervozita trochu opadla a poté přicházely šance na obou stranách, nás podržel dobře chytající Filip Schneider. Výhru jsme pojistili v 88. minutě střelou z vápna.
Byl v něm cítit náboj derby?
Popravdě mě překvapilo, že se zápas nesl v přátelském duchu, k čemuž dopomohl i dobrý výkon rozhodčích. Co si pamatuji, tak byl zápas s Kostelcem vždycky velmi vyhrocený a emotivní.
Jak se hrálo tobě osobně?
Hrálo se mi špatně, každý zápas hraji ve střední záloze s někým jiným, nejsem tedy s nikým sehraný. V první půli jsem hrál s Petrem Reslem, který se vracel se svým hráčem, ve druhé s Jardou Kmochem, který je ofenzivněji založen. Kostelec hrál na tři střední záložníky, my na dva záložníky, kvůli tomu jsme si nedokázali přebírat hráče, a tak se stávalo, že jsem bránil dva až tři hráče (smích), s tím máme dlouhodobý problém. V minulých sezónách jsem hrál každý zápas s Petrem Dvorným a řekl bych, že nám to spolu dobře fungovalo, ten teď bohužel ale hraje za FC Mělník.
Do zápasu proti poslednímu týmu tabulky jste šli po sérii neúspěchů. Cítil jste, že už musíte bodovat?
Před zápasem v kabině jsme si říkali, že už musíme konečně vyhrát a že do toho musíme jít naplno. Já osobně jsem v naší výhru věřil.
Jak vidíš vaši pozici v tabulce po této výhře. Jste zachráněni?
Nemyslím si, že jsme ještě zachráněni, máme teď před sebou těžký los, týmy z předních příček tabulky-Ovčáry, Klíčany... (Rozhovor vznikl ještě před zápasem proti Ovčárům, ve kterém Byšice zvítězily 1:0, pozn. red.)
Jak jste v kabině snášeli neúspěšné období?
Nevím jak ostatní kluci, ale já osobně hrozně špatně. Nerad prohrávám a prohru těžce nesu, dost často lítalo všechno co mi přišlo pod ruku (smích).
S jakými cíli jste do jarní části sezóny vstupovali? Daří se vám je naplňovat?
Do jarní části sezóny jsme vstupovali s tím, že jsme se chtěli dál držet ve středu tabulky, což se nám tak úplně nedaří, teď máme jiné starosti, udržet se v B-třídě.
Které týmy tipuješ na postup do vyšší soutěže?
Postup bych přál Klíčanům, hrají dobrý a slušný fotbal. Podle mého budou bojovat o postup s Kosmonosy.
V dresu Tišic v OP se daří Petru Laudovi. Pojí vás nějaký příbuzenský vztah?
Ano, pojí, Petr je můj bratranec.
Sleduješ jízdu Tišic v Okresním přeboru? Vše se schyluje k jejich postupu a vašemu vzájemnému souboji. Hráli jste proti sobě už někdy?
Tišice popravdě moc nesleduji, s Petrem jsme proti sobě hráli před třemi lety na turnaji v Tišicích, to jsme se potkali na hřišti asi jen tehdy.
Poměrně pravidelně nastupuješ i za B-tým. Jak to časově zvládáš?
No popravdě to moc dobře časově nezvládám, sobotu i neděli trávím na fotbale. Nejvíc to asi odnáší moje přítelkyně, která ale obětavě jezdí na všechny moje zápasy a podporuje mě. Za to jí moc děkuju. Hned se mi pak líp hraje.
V historii zápasů jsem našel prohru 0:16 v Horních Beřkovicích. Jak se stane, že tým obdrží v jediném zápase 16 gólů?
Co k tomu dodat, byli jsme tam tehdy v provizorní sestavě. Posbírali jsme lidi co mají nohy a ruce, abychom dali vůbec dohromady jedenáct lidí (smích). Já jsem hrál dopoledne těžký zápas proti Ovčárům a odpoledne jsem už neměl tolik sil.
Celou svou dosavadní kariéru jsi strávil v dresu Byšic. Nepřemýšlel jsi nikdy o změně dresu?
Několik nabídek se mi již naskytlo, ale doteď jsem žádnou nepřijal. Nyní ale přemýšlím o tom, že bych poprvé dres změnil.
Jak se ti líbí dosavadní výkony českých hokejistů na MS? Na jaké umístění je tipuješ?
S jejich výkony jsem spokojený nadmíru, máme dost silný tým plný nových hráčů. Byl bych rád, kdybychom hráli o medaile, ale MS bývá nevyzpytatelné. Už několikrát v historii se stalo, že první tým v základní skupině neprohrál ani jeden zápas, ale pak prohrál hned ve čtvrtfinále. Já ale nerad tipuji, většinou mi to nevychází.
A naši na fotbalovém EURU?
Bohužel si myslím, že se neumístíme nějak dobře. Nerad bych shazoval hráče, ale už to není generace srdcařů - Poborského, Nedvěda a Kollera.
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.