Jan Hrdlička: Po sobotním zápase budu asi muset hlídat májku

Záložník Jan Hrdlička zazářil v utkání proti Krumlovu B a nakonec byl zvolen Hráčem kola. Do Zlivi před jarem přitom zamířil z Pištína na poslední chvíli...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do Zlivi jste zamířil těsně před startem jara z Pištína, hrajícího III. třídu. Co vás k tomu kroku vedlo?
Jindra Čejka mě už asi dva roky lámal, ať jdu hrát do Zlivi, a tak jsem to zkusil. Herně je to oproti III. třídě velká změna. Celkem mě však zklamala kvalita některých rozhodčí, kteří stále ovlivňují zápas víc, než by měli.
Jak se na to v Pištíně tvářili, že je chcete opustit?
No úplně rádi nebyli, ale v přestupu mi nijak nebránili. I Pištín hraje o záchranu, ale věřím, že to zvládnou, protože do IV. třídy rozhodně nepatří. Přeju jim hodně štestí.
Neměl jste obavu, že jdete do týmu, který byl na padáka?
O tom jsem vůbec nepřemýšlel, každopádně věřím, že se udržíme.
Tým na jaře ještě neprohrál, změnila se už nálada v kabině, když to porovnáte s tím, co jste přišel?
Výsledky jsou to dobré a nálada se zlepšila. Přišlo se mnou celkem dost nových hráčů, takže bych řekl, že to je spíše dobrými týmovými výkony a bojovností, než mým příchodem.
Do sestavy kola vás doporučil spoluhráč Szabó. Měl jste sám dojem, že se vám utkání proti Krumlovu povedlo?
Pořád to nebylo ono. Za sebe bych nominoval Čendu nebo Maňase. První půli se mi hrálo dobře, druhou už to bylo horší. Před koncem jsem mohl dát ještě jeden gól, ale udělal jsem to špatně. Byl to asi zatím nejslabší výkon od nás tuto sezónu, ale i přes to jsme Krumlov k ničemu kromě přímáku, ze kterého padl gól, nepustili. Každopádně děkuju za nominaci a za všechny hlasy.
Zliv mívala problémy s účastí hráčů na tréninku, zlepšilo se to? Chodíte poctivě trénovat třeba vy?
Kolik lidí chodí, to nevím. Tréninky nestíhám, protože studuji v Plzni a přes týden jsem na koleji, ale jinak bych nevynechal ani jeden (úsměv).
Čeká vás utkání s Trhovými Sviny, jak se na ně chystáte?
Rozhodně se těším, protože na domácí zápasy chodí opravdu hodně lidí a hřiště je ve výborném stavu. Myslím si, že pokud zopakujeme výkony z prvních tří zápasů, tak vyhrajeme.
Utkání hrajete takticky už v sobotu před májkou, to je asi dobrá zpráva, ne? Plánujete pak s týmem někde posedět?
Nás je na vsi málo, takže bych měl spíše hlídat naši májku, aby nám jí nepodřízli, ale uvidíme, jak se to vyvrbí.
Jestli byste shrnul vaší fotbalovou kariéru?
Začínal jsem v devíti letech v Pištíně, poté jsem odešel na chvíli do Dynama, odkud jsem šel do SKP. Asi v patnácti letech mě omrzely tréninky a přestal jsem hrát úplně. Za dva roky jsem začal hrát fotbal za dorost v Pištíně se střídavým startem za dorost v Olešníku. Poté jsem zase na chvíli přestal a asi po roce jsem zase začal hrát v pištínských mužích a teď jsem ve Zlivi. Nejraději vzpomínám asi na partu v SKP a v olešnickém dorostu. Do budoucna vůbec nevím, jak to se mnou a fotbalem bude, chci hlavně, aby mě to bavilo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.