Jan Šebesta a Jan Mukařovský: Pokladník je neúprosný, ale rádi zaplatíme

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prvotně bych vám chtěl poblahopřát. Co pro vás znamená toto ocenění a jaké důsledky to bude mít v kabině, respektive v klubové pokladně?
JŠ: Klubový pokladník je přísný, takže si tuto příležitost určitě nenechá ujít. Ale za čistá konta a nominaci hráče kola vždy rád zaplatím. Zároveň bych chtěl pogratulovat mému spoluhráči a sešívané legendě Honzovi Mukařovskému. JM: Díky. Každé ocenění na naší okresní úrovni se počítá a potěší. Klubová pokladna je neúprosná, takže se to v ní určitě projeví. Doufám, že při vítězství dvou hráčů se podělíme půl na půl.
Dokázali jste porazit první tým tabulky, jaký byl recept?
JŠ: Dokázali jsme eliminovat dlouhé nákopy za obranu, ze kterých v ostatních zápasech těží nejlepší střelec soutěže Jan Žaloudek. Důležitým faktorem bylo vyvarování se standardním situacím, ve kterých je nebezpečný můj dlouholetý kamarád Míla Stránský. JM: Recept je jednoduchý. Když jako tým podáme dobrý výkon, můžeme porazit každého.
Očekávali jste, že budete pod mnohem větším tlakem?
JŠ: Pod tlak mě dostala už ne příliš zodpovědná předzápasová příprava s klukama z áčka. Tlak jsem nepociťoval, protože vím, že v B mužstvu máme velmi kvalitní fotbalisty. Ale od Kosiček jsem v tomto utkání očekával více. JM: V okresním přeboru musíš očekávat všechno. Ale hlavně v tomhle zápase jsme chtěli hrát my. Je jedno jestli hraješ proti prvnímu nebo poslednímu. My chceme vyhrát vždycky.
Jane Šebesto, popiš na prosím tvé zákroky, především při velkém závaru a trojitou šanci soupeře.
JŠ: V prvním poločase byl nejvíce nebezpečný přímý kop Zicha, kterého znám ze svého společného působení v Bydžově a vím, že má velmi šikovnou levou nohu. Jeho přímý kop se mi i trošku se štěstím podařil vyřešit. Ve druhém poločase jsme po otočení skóre na stav 3:1 povolili v obraně a Kosičky měly několik dobrých brankových příležitosti. Největší šanci měl kanonýr Žaloudek, který ani na 3x nedostal míč do sítě. JM: Tady musím doplnit, že nás Šeby při velkých šancích soupeře hodně podržel.
Jane Mukařovský, jak jsi dal dva góly v zápase?
JM: První branka byla lob přes brankáře a druhá branka byla dorážka do prázdné brány po odraženém balonu od břevna.
Co říkáte na průběžné umístění, může se Slavia někdy přiblížit postupu?
JŠ: Pokud béčko bude podávat stejné výkony jako proti Kosičkám není to nemožné. Myslím si, že postupové ambice však nejsou prioritou. JM: Osobně mi ke spokojenosti pár bodů chybí. Určitě může, ale těch faktorů postupu je hodně.
Váš tým čeká cesta do Skřivan, jaký zápas očekáváte?
JŠ: Zápas se kryje s A týmem a s ním pojedu do Dobrušky. JM: Očekávám těžký zápas. Ale nebojíme se a pojedeme si určitě pro nějaké body.
Koho tipujete na vítěze okresního přeboru a kdo tedy oslaví následně i postup do 1.B třídy, který je několika týmy historicky vysněný?
JŠ: Tipuji rezervu Třebše JM: Těžko odhadovat. Třebeš B, Stěžery, Kratonohy B. Mezi těmito týmy se rozhodne.
Myslíte si, že by Jan Mukařovský mohl zvítězit v tabulce střelců, nebo koho tipujete na vítěze v této soutěži?
JŠ: V okresním přeboru hraje spousta hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží. Pokud však Slavie bude jako tým podávat podobné výkony jako proti Kosičkám, může Honza o krále střelců bojovat. JM: Zvítězit bych mohl (:-D. Ale i tady je konkurence velmi zdatná.
Jak hodnotíte Slavii jako tým celkově?
JŠ: Slavia má skvělou partu a proto hraje fotbal na takové úrovni, na jaké hraje. JM: Tady můžu hodnotit jenom pozitivně. Dobrá parta je vždycky základ úspěchu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.