Lukáš Kukla: Je mi trochu líto přístupu mladší generace

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prvotně bych vám chtěl poblahopřát. Co pro vás znamená toto ocenění a jaké důsledky to bude mít v kabině, respektive v klubové pokladně?
Děkuji. V první řadě bych rád poděkoval všem, co mi posílali hlasy, jelikož mě toto ocenění mile překvapilo a potěšilo. Důsledky v kabině či klubové pokladně mě teprve čekají, a věřím, že neminou, ale to k tomu patří :) .
Porazili jste rezervu Slavie HK, jak jste viděl tento zápas?
Tak věděl/věděli jsme, že zápas nebude jednoduchý (asi jako každý). Chtěli jsme hrát zodpovědně z obrany a dostávat se do jednotlivých úniků. Věřili jsme, že nějaký ten gól z brejků dáme, což nám vyšlo.
Váš nejdůležitější zákrok byl v prvním půli, kdy na vás šel hostující hráč sám, popište nám prosím tuto situaci.
Po chybě naší obrany se dostal do brejku Slávistický útočník, proti kterému jsem kousek povystoupil vpřed, abych zmenšil úhel. Po napřáhnutí jsem si vybral svoji pravou stranu a pomalu se začal pokládat. Hned jak jsem zaregistroval, že se nejedná o střelu ale pouze o náznak, došlo mi, že na mnou vybranou stranu již střela nepůjde, proto jsem ihned skočil na stranu druhou, kdy již útočník vystřelil a i se zmiňovaným štěstím střelu vyrazil.
V letošní sezóně máte zatím 5 odchytaných zápasů. Během roku se v bráně protočili tři brankáři, jaká je hierarchie v brance Dohalic?
Vím, asi to vypadá zvláštně, ale je to jednoduché :). Brankářskou jedničkou je Lukáš Finke. Já ještě před sezónou jsem se s vedením dohodl, že letošní a maximálně ještě sezónu příští kvůli momentálnímu časovém vytížení budu týmu vypomáhat jen když bude opravdu potřeba. Tzn. třeba jako právě nyní kvůli Lukášovu karetnímu trestu.
Myslíte, že by Dohalice mohly myslet na vyšší příčky v okresním přeboru či co k tomu chybí?
Určitě ano, podle mě k tomu nenapomáhá obrovská marodka, co se týče nynější sezóny. V sezónách uplynulých k tomu asi chybělo vyšší individuální nasazení a občas asi i to fotbalové štěstíčko. Ale osobně doufám, že bude lépe.
Jste v Dohalicích spokojen, co se týče týmu, zázemí atp.?
Ano, v Dohalicích jsem velice spokojen. Vždycky se nějaké ty ,,mušky´´ najdou, ale to je asi všude. Jediné co mi je trochu líto je přístup mladší generace.
Popište nám, prosím, vaší kariéru.
Svou fotbalovou kariéru jsem započal v 6 letech v týmu Myštěvse, především v jako útočník. Stále mě to ale lákalo do branky (asi že se tam nemuselo tolik běhat :)) ), takže asi od svých 11 letech jsem ,,vlezl´´ do branky a zůstal tam, až na pár výjimek. V Myštěvsi jsem hrál do svých 16 let, pak jsem hostoval sezónu v dorostu Jiskry Hořic a následovně se vrátil zpět do Myštěvse. Přibližně ve 20 letech jsem na 3 roky s aktivním fotbalem přestal, jelikož jsem pracoval a převážně bydlel mimo domov. Ve 23 letech jsem se vrátil zpět, a shodou okolností a náhod jsem se dohodl s týmem Dohalic a přestoupil tam. Chytal dle potřeby buď za tým ,,A´´ nebo ,,B´´. Když se družstvo ,,B´´ zrušilo, chvíli jsem vypomáhal týmu Cerekvic a poslední dva roky jsem zpět mančaftu Dohalic.
Co berete, jako svůj největší fotbalový zážitek?
Krásných fotbalových zážitků mám víc ale vybrat jeden top nedokážu :) .
Co děláte ve svém volném čase, když zrovna nehájíte svatyni?
Když zrovna nejsem v zaměstnání, tak většinu času trávím na stavbě (budoucího domu). A když se přece jen nějaká ta chvilka volného času naskytne, trávím jí s přítelkyní, přáteli a občas se pokouším i o nějaký ten sport :), ať už to je fotbal, hokej, tenis, squash atd.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.