"V ideální sestavě hrajeme ofenzivní, kombinační fotbal bez nakopávaných balónů, " říká HRÁČ KOLA ONDŘEJ LIČKA

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal už podruhé Ondřej Lička z týmu TJ Dyje Staré Hobzí. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké byly vaše pocity poté, co jste se dozvěděl, že jste znovu uspěl v anketě o Hráče kola?
Dobrý den, rád bych všem poděkoval za jejich hlasy. Velkým strůjcem mého vítězství byl můj kamarád a spoluhráč z týmu Ondra Dokulil, který neúnavně sdílel odkaz na hlasování pro mě a zároveň byl i prvním gratulantem. :-) Samozřejmě jsem měl ohromnou radost. Letos mám fakt dobrou sezónu! ;-) Rozhodně je to pro mě motivací, ale i bičem do dalších utkání.
Čím to, že jste dovedl uspět rovnou dvakrát?
V první řadě je to tím, že máme dobrou fanouškovskou základnu, protože bez jejich hlasů bych vyhrát nemohl. Zároveň to vypovídá o vyrovnanosti mých výkonů, které mi vynesly již několikátou nominaci do ankety. Jsem za to rád.
Jaký fotbal Staré Hobzí preferuje a co se přes zimu změnilo?
Nevím, jestli se dá mluvit o tom, jaký fotbal preferujeme, protože kvůli zraněním máme trošku problémy s kádrem, takže hrajeme zrovna to, na co máme lidi. V ideální sestavě hrajeme ofenzivní, kombinační fotbal bez nakopávaných balónů a hlavně se snažíme trefovat zařízení. :-D V zimě jsme posílili o dva nové hráče, kteří se v prvních dvou zápasech jara ukázali v dobrém světle. Bohužel jsme přišli o zkušeného beka Vojtu Zejdu, který si šel vyzkoušet 1.B třídu.
Kdo je pro vás tím nejcennějším fanouškem?
To se takhle říct nedá, protože všichni kdo nám chodí/jezdí fandit jsou pro mě důležití.
Máte v týmu nějaký předzápasový či pozápasový rituál?
Měl jsem takový jeden předzápasový rituál, ale spoluhráči z něj nikdy moc nadšení nebyli, tak jsem s tím přestal... :-( V poslední době někteří za rituál před zápasem považují posezení s alkoholem do rána. Což není zrovna šťastné. Jsem rád, že se tento nešvar ještě neuchytil jako celotýmový rituál. Po vyhraném zápase si samozřejmě v kabině zařveme "CIGI CAGA".
Táhne fotbal ve Starém Hobzí?
Jak jsem již řekl, máme dobrou fanouškovskou základnu. Vždy je téměř vyprodáno. :-D Teď vážně. Na domácí zápasy chodí v hojném počtu místní, přespolní fanoušci i bývalí hráči. Jsou i tací, kteří neváhají dorazit až ze vzdáleného Znojma a po zápase se zase vracet domů! Všem za celý tým děkuji za jejich podporu.
Jak vidíte další zápas s Klikovem?
Když slyším Klikov, vždy to ve mě rozpoutá silné emoce. Máme jim z jejich půdy co vracet. Nepamatuji zápas v Klikově, který by byl korektně rozhodčím odřízený. Ve zlomových momentech zápasu byli domácí jak se říká na hřišti ve dvanácti hráčích. Doufám, že za své výroky nedostanu nějaký ten "dištanc", ale nemůžu si pomoc. V neděli bychom měli být téměř kompletní, takže uděláme všechno proto, aby se Klikov vracel domů bez bodů.
Určitě sledujete zápasy evropských soutěží, co si myslíte, že chybí českému fotbalu k tomu, aby pravidelně podával výkony srovnatelné s elitou?
V první řadě peníze! Když se člověk podívá na rozpočty klubů, které pravidelně hrají vyřazovací část evropské ligy nebo ligy mistrů musí mu to být jasné. Devadesátdevět procent těchto klubů má několikanásobně vyšší rozpočty než běžný klub v české lize. Navíc si myslím, že na práci s mládeží, se donedávna nekladl takový důraz, jako je tomu v posledních pár letech. To se však projeví až postupem času.
Jaký je váš odhad výsledku České republiky na EURU a kdo si myslíte, že bude absolutní vítěz?
Věřím, že máme na postup ze skupiny a pak už je to o náhodě. Pro mě je největším favoritem Belgie - mají velmi dobře složený tým.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!
Taky děkuji a doufám, že se letos nevidíme naposledy! ;-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.