Václav Konečný : Baníku dál fandím a přeji jen to nejlepší

Václav Konečný, záložník divizního týmu ze Šumperku. Prošel mládežnickou akademií Baníku Ostrava, zahrál si MSFL za Uničov a Zábřeh. Popovídali jsme si o jeho začátcích, současném angažmá i plánech do budoucna. Přejeme hezké čtení.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zkus nám v krátkosti říct, jak se vyvíjela tvoje kariéra.
S fotbalem jsem začínal v 6ti letech pod vedením táty v Uničově. Ve 14ti letech jsem přestoupil do nejstarších žáků Baníku Ostrava, kde jsem podepsal první profesionální smlouvu a prošel všemi kategoriemi až do třetiligového béčka, které se potom zrušilo a já odešel postupně na hostování do třetiligového Zábřehu a později do Uničova. Před touto sezonou jsem odešel na půlroční hostování do Šumperku.
Stále jsi hráčem Baníku Ostrava. Jaký máš ke klubu vztah?
V Ostravě jsem prožil celé mládí, zažil spoustu zážitků a poznal mnoho trenérů i dobrých spoluhráčů. Mým nejlepším kamarádem byl Jan Baránek, nynější hráč Plzně, se kterým jsem si nejvíc rozuměl jak na hřišti tak mimo něj. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je tenká, navíc v Baníku situace nebyla nejlehčí, což není doteď, chvíli to vypadalo, že se do prvního mužstva prosadím, ale nakonec jsem nebyl ve správnou chvíli na tom správném místě a tak jsem zvolil cestu studia na vysoké škole, kde jsem v červnu dokončil bakalářský program a fotbalu na třetiligové úrovni. Baníku ovšem dál fandím a přeji jim jen to nejlepší, ostatně pořád jsem jejich hráčem.
Jak hodnotíš podzimní část soutěže v novém působišti?
Nechali jsme si ujet vlak na začátku soutěže, kde jsme měli vyhrát jednoznačně první zápas v Havlíčkově Brodě i nadcházející domácí zápas. Potom přišla řada zranění, každý zápas se hrálo v jiném složení a my jsme doplatili na nezkušenost a nedostatečnou kvalitu to je potřeba říct, částečně jsme někdy měli i smůlu. Nyní jsme konečně kompletní a ustálila se nám sestava a na hře je to vidět a konečně začínáme i sbírat body, i když třeba domácí zápas s Přerovem jsme prohráli, ale herně i na šance jsme byli lepší. Soutěž je nesmírně vyrovnaná a může vyhrát každý s každým. Já věřím, že ještě tak 9 bodů uděláme, napravíme zpackaný začátek a podzim se nakonec bude hodnotit na nováčka jako povedený.
Kam budou vést tvoje další kroky a jaké jsou plány do budoucna?
V Šumperku jsem na hostování do konce podzimu a na jaře už s největší pravděpodobností pokračovat nebudu. Mám přítelkyni studující v Praze, kde jsem si našel práci, takže má fotbalová kariéra bude nejspíš pokračovat v některém z pražských mužstev.
Co tvůj oblíbený klub a hráč?
Nejsem žádný fanatik, že bych sledoval každý víkend zápas jednoho týmu, natož zvlášť jednoho hráče, ale mým nejoblíbenějším týmem je Chelsea.
Co děláš mimo fotbal? Jaké jsou tvoje aktivity?
Tak nejvíc času a maximum energie se snažím věnovat svoji přítelkyni a rodině. Mimo to chodím rád ven s kamarády a do budoucna bych se chtěl věnovat dále navazujícímu studiu na Vysoké škole.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.