"Trénovat začnu až tak po pětapadesátce, až to budu potřebovat," říká bratr Karla Poborského, Roman

Hráčem osmého kola se stal nestárnoucí novosedelský kapitán Roman Poborský. V zápase s Stráží si připsal hattrick a potvrdil tak svou formu, kterou si drží již od úvodu sezóny a s devíti góly se nachází na druhém místě tabulky střelců. Co jste o Romanovi nejspíše nevěděli, ale možná tušili, je to, že je bratrem slavného reprezentačního záložníka Karla Poborského. Pojďme se podívat, co nám prozradil v našem rozhovoru. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Romane ke zvolení hráče kola. Co to pro vás znamená?
Děkuji všem mým fanouškům, kteří mi poslali hlas. Jsem rád, že ve svých osmačtyřiceti letech mohu hrát. Mám radost z každého vstřeleného gólu či přihrávky a je mi ctí, že jsem k tomu všemu byl zvolen hráčem kola.
Odměníte své spoluhráče nebo postačí příspěvek do kasy?
Jak je u nás v klubu tradicí, přispěji do kasy.
Jaký byl zápas se Stráží?
Stráž přijela bohužel jen v deseti hráčích a k tomu se při rozcvičování ještě jeden zranil, takže nastoupili v devíti. Takové zápasy nemám rád, protože soupeř se postaví na velké vápno a jen odkopává, taková hra podle mého názoru nestojí za nic. To se potvrdilo, protože celý první poločas jsme jen dobývali branku. Měli jsme asi 15 střel, z toho se naštěstí 2 ujmuly a skončily v síti. V druhém poločase už Strážským docházely síly, takže jsme přišli k několika šancím, kdy se mi podařilo vstřelit 3 góly.
Co očekáváte od příštího zápasu v Dešné?
S Dešnou se nám tradičně docela daří, takže očekávám vítězství, které naznačuje již postavení Dešné v tabulce.
Co vaše kariéra, v kolika letech jste s fotbalem začal?
S fotbalem jsem začal v 7mi letech, ale na hřiště jsem chodil od malička s mým tátou, který hrával za Třeboň. Hrával jsem za třeboňské žáky s mým o něco slavnějším bratrem Karlem. Pamatuji si, že jsme vyhráli i přebor Jihočeského kraje. Pak jsem přešel do dorostu Třeboně, kde si mě vyhlédlo Dynamo České Budějovice a tam jsem hrál první ligu. Po dorostu jsem přešel zpět do mužů do Třeboně. Pak jsem byl znovu na zkoušce v Dynamu, ale bohužel jsem se v té době zranil a nevyšlo to. Hrál jsem ještě asi 2 nebo 3 roky za Třeboň a pak jsem odešel do Rakouska, kde jsem hrál 16 let. Odešel jsem kvůli obrovské korupci zdejších rozhodčích, kdy se už před sezonou vědělo, kdo spadne a kdo postoupí, což mi velmi vadilo. V Rakousku jsem se s něčím podobným za celých 16 let nesetkal. V mých 42 letech jsem se vrátil z Rakouska do Lomnice nad Lužnicí, tam jsem hrál 2 roky a další 2 roky jsem hrál v Suchdole nad Lužnicí. Kariéru ukončím v Novosedlech nad Nežárkou, kde se mi moc líbí a je tu skvělá parta.
Jaký je Váš oblíbený klub a fotbalový vzor?
Vysloveně oblíbený klub nemám, když už, tak držím palce Slavii, které se ale v posledních letech moc nedaří. Ze zahraničních klubů mám rád Barcelonu. Nemám ani vyhraněný vzor, ale Messi a jeho kreativita se mi líbí tak, že jsem po něm dokonce pojmenoval jednoho z našich psů :-).
Jaký post Vám nejvíce vyhovuje?
Nejlépe se cítím v záloze, ale můžu hrát kdekoli. Stačí mi, když jsem na hřišti.
Kolikrát týdně se potkáváte se spoluhráči na tréninku?
Na tréninky bohužel nemám čas, protože mně časově velmi vytěžuje kavárna a bar, který s manželkou provozujeme. Takže jezdím jen na zápasy. Trénovat začnu až tak po pětapadesátce, až to budu potřebovat :-).
Po 9. kolech jste na bronzové příčce, vládne v týmu spokojenost?
Teď v mužstvu vládne dobrá atmosféra, protože se nám daří. Vyhráli jsme 6 zápasů a třikrát jsme prohráli. V prvním kole jsme prohráli se Staňkovem, který jsme trochu podcenili. Prohráli jsme také se silnými soupeři Studenou a Strmilovem, byly to remízové zápasy, v obou případech jsme hráli dobře, ale bohužel jsme podlehli.
Jaké jsou vaše koníčky?
Mám čistě sportovní koníčky. Jedničkou je u mně fotbal. V zimě hraju podnikovou ligu v hokeji. Rád si i zalyžuju, zahraju tenis nebo bowling.
Sledujete portál fotbalunas.cz? Co na něj případně říkáte?
Váš portál sleduji pravidelně. Jsem moc rád, že něco takového vzniklo. Opravdu se mi moc líbí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.