Jakub Kycelt: "Se spoluhráči je sranda, i když jsou celkem staří."

Jakub Kycelt (TJ Sokol Újezd) se stal Hráčem 9.kola Okresního přeboru Pardubic. Pro Jakuba je na prvním místě stolní tenis, v Chlumci nad Cidlinou, kde bydlí, aktuálně nemá konkurenci a míří výš. Fotbal si jde zahrát, protože ho baví a má rád partu kolem sebe. A ta je v Újezdu bezvadná.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejprve se nám, Jakube, trochu představte, prosím. Kolik je Vám let, co děláte a kde žijete? Jediné, co o Vás vím, je že kopete za Újezd.
Je mi 19 let. Celý život bydlím v Chlumci nad Cidlinou. V květnu jsem udělal maturitu na Obchodní akademii v Hradci Králové a momentálně studuji v Liberci na ekonomické fakultě obor managment služeb, bydlím v Liberci na kolejích a jsem tady od neděle do pátku. Ve svém volném čase hraji stolní tenis, který hraji od svých 7 let. Ve stolní tenisu hraji 3. ligu v Holících a v Chlumci nad Cidlinou, kde hraju celý život Divizi (nejvyšší krajská soutěž). Poté občas si jdu zahrát o víkendu fotbal, bohužel v týdnu nestíhám už tréninky, protože jsem v Liberci, což mě mrzí, protože v Újezdu máme super trénera. A dál ve svém volném čase poslouchám hodně písničky, chodím běhat, občas si jdu i zacvičit a rád trávím čas se svými kamarády.
Panečku, to je hotový životopis. Přiznám se, že o stolním tenisu jsem věděl. Co Vás baví víc, ping-pong, nebo fotbal?
Oba sporty jsou naprosto odlišné, ping pong je spíše sport, kde jste sám a za každou prohru si můžete jen sami, ale právě tohle mně na ping pongu baví. Jsem zcela zodpovědný na výsledku zápasu a nemůžu se vymlouvat na to, že mi to spoluhráč zkazil nebo tak něco. Na fotbale mám rád kolem sebe tu partu, že když si jdu zahrát fotbal, tak moc neřeším výsledek, ale spíše si to užívám. Ale kdybych to shrnul, tak mě více baví stolní tenis, protože je to komplexnější a těžší sport než fotbal, ať už mentálně, tak i fyzicky (vím, že tomu nikdo nebude věřit, ale ping pong je pro mě fyzicky náročnější než fotbal).
Já tomu věřím, vyzkoušel jsem oboje. Jméno Kycelt je v prostředí chlumeckého stolního tenisu docela rozšířené. Díval jsem se na výsledky jednoho letošního Memoriálu a tam se to Kycelty jen hemží. Nedědí se pálka u vás v rodině z generace na generaci?
Ano, to je pravda. Můj děda založil stolní tenis v Chlumci někdy kolem 80.let a můj táta mě s mým mladším bratrem přivedl k ping pongu.
A kdo je u vás v rodině aktuální jednička?
Už asi 4 roky jsem nejlepší hráč v Chlumci, ale doufám, že můj mladší brácha bude ještě lepší.
Je ve stolním tenise něco jako v tenise - žebříček všech hráčů, kam získáváte body? Pokud ano, kolikátý jste a kam by jste se až chtěl dostat?
Ano existuje takový žebříček. V mužském žebříčku Královéhradeckého kraje jsem na 25. místě a v ČR ve své kategorii U21 jsem na 45. místě. Asi taková reálná meta je hrát pravidelně 2. ligou, kde si myslím, že bych mohl být už za 2-3 roky a chtěl bych si někdy zahrát 1. ligu (2. nejvyšší soutěž v ČR). Upřímně si myslím, že nejvyšší soutěž v ČR hrát nikdy nebudu, to už je trochu jiná laťka.
A co Vaše fotbalové zkušenosti? Kde všude jste hrál a jak jste se dostal do Újezdu?
Já mám celkem krátkou fotbalovou kariéru, protože fotbal jsem hrál od 7 do 10 let v Chlumci. Potom v 17 letech jsem šel hrát fotbal do Klamoše, kde jsem byl půl roku a poté mě Ladislav Doseděl (můj strejda) přivedl do Újezdu.
Jak se Vám v současném klubu líbí?
Líbí, máme tam dobrou partu, hlavně v našem béčku je super atmosféra, kouč je taky v pohodě, pohodář. Z kabiny bych určitě vyzdvihl Hantse (Jan Rozsévač), Smoldu (Lukáš Smolík) a Šebu (Daniel Šebek), se kterými mám velmi dobrý vztah a je s nimi sranda, i když jsou celkem staří.
Takže pendlujete mezi áčkem a béčkem?
Ano, spíše teda hraju za béčko, ale tuhle sezónu moc nehraji, odehrál jsem jeden zápas za béčko a jeden zápas za áčko. Je to hlavně kvůli tomu, že o víkendu dávám přednost ping pongu a fotbal si jdu zahrát jen, když mám čas.
Utkání v Dašicích Vám ale vyšlo výborně a do Sestavy jste byl doporučen. Překvapila Vás nominace?
Celkem mi to tam sedlo. Určitě jsem nečekal, že budu v sestavě, protože v kontaktu s fotbalem jsem snad měsíc nebyl. Ale trenér hned přišel ke mně a řekl, že budu hrát levého beka, což jsem byl celkem překvapený, protože na tomhle postu tak často nehraji. Většinou hraji na kraji zálohy, ale zápas se mi celkem povedl, takže to byla dobrá volba od trenéra.
Když jsem hledal Vaše fotky ze zápasů okresu, tak to byl docela oříšek. Minimálně třikrát jste měl na dresu jiné číslo. Hrajete asi v dresu, který zrovna zbyde...Ještě, že máte blond vlasy, docela dobré znamení, jak Vás na hřišti poznat.
Jo to je pravda, v Újezdu jsem vystřídal minimálně 10 různých čísel na dresu, asi nejčastěji hraji s 12 nebo 13. Jsem rád, že mám blond vlasy, protože nedokážu si sebe představit s tmavými a je pravda, že hodně lidí si mě pamatuje jen podle barvy vlasů, protože moc blonďáků není.
Újezd byl a určitě stále je ambiciózní tým s dlouhodobým cílem postoupit do krajské soutěže. Letos se ale klubu vůbec nedaří, je to nějak znát v kabině nebo jinak? Ani po zápase v Dašicích asi nebyla moc veselá nálada...
Podle mého názoru tuhle sezónu asi ambice na postup už nemáme, potřebovali bychom se nějak chytit a uhrát klidný střed tabulky. Máme taky hodně zraněných hráčů, po zápase v Dašicích přibyli další tři, ale věřím, že se zvedneme a jarní část sezóny bude pro nás lepší.

Autor: Filip Hlaváček

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 Titanic Srch 8 36:2 24
2 SK-1.FC Mikulovice 7 24:4 19
3 SK Holice B 9 33:21 19
4 Sokol Dříteč 9 28:25 16
5 SK Nemošice 8 22:17 15

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Rolinek 18
2 Štefan Kušnír 14
3 Jakub Černý 10
4 Jakub Kříž 8
5 Radim Novák 8

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Venca Likeš 27 55,1% 0
2 Jiří Klik 26 54,2% 0
3 Jiří Novotný 25 51,0% 0
4 Radek Hruška 22 45,8% 0
5 Jan Černohubý 22 52,4% 0

Zobrazit celou tabulku