Nikolas Linha - nemošický expres

Malá rada všem obráncům Okresního přeboru Pardubic. Až kolem vás profrčí rychlík jménem Linha, nezoufejte a klidně si řekněte: To je těžký! To je čerstvý mistr republiky v běhu na 60 metrů! Nikolas Linha (SK Nemošice) se stal Hráčem 7.kola Okresního přeboru Pardubic. Rozhovor se točil hlavně kolem mladého kádru Nemošic, který je příjemným osvěžením letošní sezóny. A samozřejmě také kolem Nikolase - výborného fotbalisty a zároveň úspěšného a nadějného atleta.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na úvod se nám trochu představte, Nikolasi...
Je mi 15 let, bydlím v Pardubicích a studuji na střední odborné škole dopravní v Čáslavi.
A fotbal hrajete za SK Nemošice. Kde všude jste fotbalově působil?
Za SK Nemošice hraji, protože tam působil dříve můj brácha a když jsem odešel z Pardubic, tak tento klub měl o mě zájem. Odmalička jsem ale hrál v Pardubicích a v roce 2019 jsem šel do Nemošic.
Jste velmi mladý. Skoro se mi chce říct, že jste nejmladším hráčem v soutěži. Nebo víte o někom ještě mladším? Jaké jsou Vaše první dojmy z okresu, když hrajete někdy klidně proti protihráči, který by mohl být Váš táta?
O nikom mladším nevím. Musím říct, že to je pro mě velká zkušenost a zase nějaký posun v mé kariéře. První dojmy z okresu jsou kladné. Soutěž je kvalitní a těším se na další zápasy .
Který tým vás příjemně překvapil a který svou hrou naopak zklamal?
Příjemně mě překvapila Dříteč . Hráli jsme s nimi dobrý fotbal. Žádný tým mě nezklamal, všichni mají svůj styl hry.
Nemošice jsou vůbec strašně mladým týmem, když jsem byl na prvním zápase s Řečany, tak jsem si chvíli myslel, že jsem si spletl soutěže. Z šaten mířil na hřiště jeden mladíček za druhým. Máte tam vůbec nějaké starší hráče? Kdo vládne v kabině, nemá to s vámi trenér těžké?
Ano máme a velmi zkušené. Za mě to je Jaroslav Bříza, který s námi hodně komunikuje. Trenér to s námi těžké nemá, co řekne, to uděláme.
Prezentujete se zatím otevřeným, běhavým fotbalem, padá hodně gólů na obou stranách. Souvisí tento styl hry nějak s nízkým věkovým průměrem nemošické jedenáctky? Svazuje vás trenér hodně taktikou, nebo říká, že jste mladí, tak je uběhejte...
Tak samozřejmě, ale snažíme se hrát kombinačně. Nesmyslím, že nás tímhle trenér svazuje, ale říká, že to je naše výhoda, kterou bychom měli využít.
K Vašim přednostem patří určitě dobrá technika, přesné zakončení a hlavně rychlost. Zjistil jsem totiž, Nikolasi, že jste docela úspěšný a nadějný atlet! Prozradíte nějaké své atletické úspěchy?
V atletice mám mnoho úspěchu, mezi ně patří Mistrovství ČR žáků v běhu na 60 metrů, kde jsem skončil první. Dále tam je Olympiáda dětí a mládeže, kde jsem v roce 2022 byl druhý, a následně tenhle rok zase druhý.
Takže když se proženete kolem nějakého obránce, tak si může říct, že to je těžký, když je to Linha, ten Mistr republiky v běhu na 60 metrů. Co Vás přitahuje víc - fotbal nebo atletika?
Přesně tak. Je to pro mě těžké, protože fotbal mě baví víc, ale zase v té atletice jsou ty úspěchy. Ale asi vyhrává fotbal zatím.
Otázka na závěr. Myslíte si, že chodí na zápasy Nemošic více mladých slečen než na ostatní týmy, když máte kádr s nejmladším věkovým průměrem?
To by mě samotného taky zajímalo. Myslím, že ano, ale na fotbal moc nekoukají, spíše po nás.

Autor: Filip Hlaváček

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.