ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 8.kolo Divize A, 2024-2025

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Luboš Kunc z TJ Ligmet Milín. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Luboš Kunc (35) je ofenzivní záložníkem týmu Ligmet Milín. V letošní sezóně zaznamenal už 3 góly a několik asistencí. Ve své kariéře prošel kluby jako Příbram, Slavia Praha, Bohemians Praha 1905. Natrvalo se do Milína, kde už dříve působil, vrátil v roce 2020 a byl i kapitánem, od letošní sezóny je zástupcem kapitána. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejdříve bych se vrátil k tomu zápasu s Vejprnicemi, kde jste vstřelil dva góly. Především ten druhý vypadal snadně, jak padl?
Gába (Stanislav Gabriel) to po lajně zatáhl, udělal tři hráče a Káca (Václav Kadlec) strhl hráče na penaltu. Já byl na zadní tyči úplně sám, takže to nebylo pak už těžký nastavit nohu a dát to do prázdný.
Pak bych se vrátil k pohárovému zápasu s Vlašimí, kde jste také vstřelil gól. Jaké byly po postupu oslavy?
Oslavy byly famózní! Protáhlo se to do dlouhých hodin. Nepodaří se přeci každému porazit druholigový tým každý týden, zvlášť nám, když trénujeme 2x týdně a oni trénují 6x týdně. Oslavy byly fakt hezký. Takový krásný zážitek ke konci kariéry. (smích)
Na to navážu, já četl dva roky starý rozhovor, kde jste říkal, že končíte každý půl rok, tak jak to vidíte teď?
Doufám, že zdraví vydrží. Už to není, takové jako to bývávalo, ale zatím to drží, tak uvidíme. Nějaké zdravotní problémy tam byly, ale dobrý. Věk nezastavíme.
Pokud by se vám podařil postup, lákala by Vás ještě 3. liga?
To je spíše otázka na předsedu. Uvidíme, asi bych si jí ještě chtěl zkusit zahrát. Záleží na zdraví, záleží zda postoupíme, je to za dlouho, jsme teprve v nějakém osmém kole, furt je to ještě daleko.
Kádr mátě zkušený, je v něm několik exligových fotbalistů i to Vám pomáhá?
Kádr máme zkušený, ale jak říkám, všichni stárneme. Mně je 35, Mazimu (Ondřej Mazuch) je 35, Lukášovi Romovi také. Kádr máme zkušený, ale jde spíš o ten věk.
Četl jsem, že jste králem baga, je to tak?
(smích) Král baga už nejsem, to bylo před dvěma lety. Teď je králem Lukáš Rom. Jsou tam nějaké srandičky na tréninku, ale vždycky tam někdo zůstane poslední.
K tomu bagu, máte i nějaké pokuty za housle nebo rekord přihrávek?
My starý hrajeme o výherní losy. Nikdo nechce platit každý trénink 3 stovky za losíky. To už je motivace do toho baga (smích)
Jak jste Vy viděl včerejší dohrávku s Přešticemi?
Začali jsme s pocitem, že se nám nemůže nic stát, že Přeštice jsou dole a dostávají hodně gólů. Navíc po výhře nad Vejprnicemi 6:0 jsme si mysleli, že to půjde samo. To se nám krutě vymstilo, když jsme prohrávali 0:1. Pak jsme vyrovnali do poločasu a o přestávce jsme si řekli, že to chceme zlomit. To se povedlo, otočili jsme to. Škoda, že pak Káca (Václav Kadlec) nedal penaltu. V závěru jsme dostali na 3:2 a poslední tři minuty jsme se strachovali o výsledek. Sami jsme si to zkomplikovali.
Váš tým teď hrál sobota, středa, sobota, středa. Navíc jste měli každý zápas pár absencí. Jak jste to zvládali?
Dali jsme to, je to pro nás náročnější, ale zvládli jsme to. Trenér nás i nechával odpočinout, že nás prostřídával a šetřil síly. Ty anglické týdny jsou náročné. Teď nás čeká v neděli Jindřicháč, kam si jedeme pro tři body, navíc se nám vrátí zase nějací hráči do sestavy.
Kolik Vás vítězství v anketě bude stát do kasy a kdo jí má v týmu na starost?
Na starost má kasu Pepíno (Josef Obdržal) a doufám, že se na nějaké částce domluvíme. Je tam něco napsáno v pokutovém řádu, takže to rád zaplatím.

Autor: Tomáš Vnuk

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.