ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 4.kolo Divize A, 2024-2025

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítezem se stal mladík Matěj Čajko z FK Příbram B, který vsítil dva góly do sítě Hluboké nad Vltavou, nechybělo moc a mohl být prvním střelcem hattricku této soutěže v letošním ročníku. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

 

Matěj Čajko (17) je ofenzivní záložník, často hrající na pozici podhrotového hráče, který prošel reprezentačním kempem U15. Tento talentovaný fotbalista má již v letošní sezóně několik startů za A tým Příbrami. Pokud bude v B týmu pokračovat ve skvělých výkonech, jako v posledním kole, určitě dostane více a více příležitostí. Kdo ví, kam až to dotáhne, může klidně být dalším produktem ze skvělé příbramské líhně talentů. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Hluboké nad Vltavou jsi vstřelil 2 góly, mohl bys je čtenářům popsat?
Góly byly vlastně skoro totožné. První padl po naší hezké akci z vlastní poloviny, kdy následoval dlouhý pas na Filipa Reta na kraj hřiště. Já jsem si pak jen naběhl do vápna na zadní tyč a hlavou skóroval po centru od něj. Druhý gól byl téměř stejný, s tím rozdílem, že jsme získali míč někde na polovině hřiště, a znovu jsem si naběhl na zadní tyč, kde jsem opět skóroval hlavou.
V zápase jsi měl i šanci na hattrick, co nebo kolik k tomu chybělo?
Chyběl tomu kousek. Filip Ret znovu nacentroval perfektní míč do vápna na přední tyč, ale bohužel jsem ho pouze lízl hlavou a netrefil do brány. Myslel jsem, že jsem blízko gólmana, ale když jsem dopadl na zem, viděl jsem, že gólman zůstal v bráně, a já mohl jednoduše hlavičkovat do sítě.
Zápas s Hlubokou jste přesto nevyhráli, kde jsi viděl hlavní příčiny?
Myslím si, že tento zápas jsme nezvládli po herní stránce. V prvním poločase jsme udělali spoustu zbytečných chyb, které soupeř dokázal potrestat. Navíc jsme někdy kolem třicáté minuty dostali červenou kartu, což nás dost rozhodilo a přinutilo spíše bránit a čekat na svou příležitost. Do druhého poločasu jsme šli za stavu 2:3, což nás nutilo hrát v bloku, bránit a čekat na nějaké šance, které jsme museli využít, abychom ze zápasu odnesli alespoň bod. To se nám nakonec podařilo, a myslím si, že za tento výsledek můžeme být rádi, protože to byl náročný zápas.
Slyšel jsem od trenéra, že musel o poločasové pauze zvýšit hlas, souhlasí to? Pomohlo to týmu?
Ano, souhlasí to. Pauza mezi poločasy byla velmi hlasitá, trenér byl hodně naštvaný. Myslím si ale, že nám to pomohlo a namotivovalo nás tak, abychom zvládli druhý poločas a vyrovnali výsledek.
Našel jsem si, že jsi párkrát už nastoupil i za A tým, jaké to pro Tebe bylo?
S A týmem pravidelně trénuji, ale do zápasů jsem zatím nastoupil jen na pár minut. Rozdíl v kvalitě mezi ligami je dost znatelný, zápasy jsou ve větší intenzitě a vyžadují také více síly a fyzické kondice.
Když jsme u tohoto tématu, tak jaké vidíš rozdíly mezi dorosteneckým fotbalem, který jsi v minulé sezóně hrál a tím dospělým, který zažíváš v B týmu ve 4. lize ?
Tak tady je rozdíl také veliký, přechod z dorostu do dospělého fotbalu kolikrát dost bolí a není lehký si na to zvyknout, určitě to chce nějaký čas se vyhrát, protože je to něco jiného než v dorostu.
Jsi v Příbrami celou svoji kariéru a v kolika letech jsi začal hrát fotbal?
V Příbrami jsem už od tří let, když mě sem rodiče přivedli na nábor dětí. Od té doby jsem zůstal hráčem Příbrami.
Určitě jsi v Příbrami zažil 1. ligu. Podával jsi někdy míče na ligovém zápase nebo doprovázel hráče při jejich nástupu? Na které hráče nebo zápasy si vzpomínáš?
Ano, míče jsem podával několikrát proti různým soupeřům a hráče jsem také doprovázel. Největší zážitek jsem měl, když jsem doprovázel někoho ze sparťanských hráčů, protože jsem od malička fanouškem Sparty stejně jako můj táta s mámou.
Jsi hodně mladý hráč, jaké máš sny a cíle ve fotbale?
Sny ve fotbale mám veliké. Kdyby to bylo možné, tak bych hrál nejraději někde v cizině a živil se fotbalem. To je však za dlouhou dobu, momentální cíle jsou, abych co nejvíce hrál a získával zkušenosti a vyhrál se tak, abych za pár let hrál českou nejvyšší soutěž.
Jak ses dozvěděl o tom, že jsi v sestavě kola a kdo pro tebe nejvíce hlasoval?
Dozvěděl jsem se to od trenéra, který to poslal do skupiny. Nejvíce pro mě hlasovali asi kluci a trenéři z týmu, ale také mamka, které jsem to ukázal a ta to vzala ve velkém (smích). Chtěl bych poděkovat každému, kdo pro mě hlasoval.
Kolik Tě vítězství v anketě bude stát do kasy, ať už B týmu či A týmu?
Výhru v této anketě v pokutovém řádu nemáme, takže doufám, že za to žádné peníze nebudu muset dávat (smích).

Autor: Tomáš Vnuk

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.