Viktor Kadlec: V sezoně se nám dařilo podle mého nad očekávání a to jak výsledkově, tak i bodově

Nejlepším střelcem krajského přeboru se stal na jihu Čech roudenský Viktor Kadlec, který se zároveň stal také druhým nejlepším střelcem v celé republice. Odkaz na tabulku naleznete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Viktore, jak zatím trávíte zasloužené volno po sezoně?
Teprve je to druhý týden od konce soutěže, takže zatím jen odpočívám. Hodně si tohle letní volno užívám, jelikož přes zimu hraju futsal, takže tu zimní pauzu zase takovou nemám.
Kdy vám začíná příprava na další ročník?
Přípravu začínáme začátkem třetího týdne v červenci.
Znáte už program letní přípravy? Dojde i na nějaké to soustředění?
V Roudném jsme za mého působení soustředění nikdy neměli. Máme domluvené tři přáteláky a následně nám rovnou i začíná soutěž. Navíc hrajeme dvakrát v pátek, což je taky super.
První rok v krajském přeboru jste zakončili na druhém místě. Čekal byste, že před sezonou se bude týmu až takto dařit?
Už jsem to říkal před sezonou, že jsme žádný určený cíl neměli. Samozřejmě jsme ale chtěli být co nejvýše a mým osobním cílem bylo skončit do třetího místa. Myslím si totiž, že na této úrovni máme kvalitu. Před sezonou, po několika přátelských utkáních, jsem věděl, že to není takový výkonností skok mezi soutěžemi. V sezoně se nám dařilo podle mého nad očekávání a to jak výsledkově, tak i bodově. Hlavně jaro se nám povedlo, kdy jsme ztratili pouze s Protivínem.
V čem podle vás tkvěla největší síla týmu?
Myslím si, že oproti ostatním týmům máme výhodu v šířce v kádru. Zároveň máme i velmi kvalitní lavičku náhradníků. Jsme hodně mladý tým, takže v hodně zápasech jsme dokázali soupeře přeběhat a fyzicky jsme to byli lépe. Dávali jsme také spoustu gólů, což je též naše silná stránka.
Mohlo hrát svojí roli i to, že spousta z vás už spolu nastupovala, například v mládeži českobudějovického Dynama?
Myslím si, že na nové spoluhráče si zvyknete relativně rychle, takže to, že jsme spolu hráli v Dynamu, nehraje až takovou roli. Určitě je to ovšem velká výhoda jak do party, tak například v zodpovědnosti vůči tréninkům a zápasům. Na tréninky se totiž scházíme v hojném počtu a není to jako u některých jiných týmů, kde na tréninky chodí například jen v pěti hráčích.
Vy sám jste vstřelil neuvěřitelných čtyřicet osm branek. Nemrzí vás trochu, že chyběly dva přesné zásahy do ikonické padesátky?
Určitě mě to nemrzí, ale radost by mi to určitě udělalo. Aspoň by se i nikdo nemusel ptát, jestli nebyla šance ty dva zbylé góly dát. (smích)
Co říkáte na to, že jste se stal, dle našeho žebříčku, druhým nejlepším střelcem v celorepublikovém porovnání?
Hezčí by bylo být určitě prvním, protože druhý je ten, co prohrál. (úsměv) Nehraje to ale pro mě zase tak velkou roli, jestli jsem byl druhý, nebo osmý. Radost mi to ovšem jednoznačně udělalo.
Kromě účinkování na zeleném pažitu jste byl nejen součástí, ale i tahounem týmu Absolut Černý Dub, který ovládl druhou futsalovou ligu. Jak jste si užíval cestu Absolutu za mistrovským titulem?
Futsal mě hodně baví a cesta za titulem byla hodně podobná té fotbalové. Žádný cíl jsme popravdě neměli a sezona předtím se nám moc v lize nepovedla. Naopak se nám ale povedl pohár, kdy jsme přešli přes dva ligové týmy a na následný boj s Chrudimí dorazilo hodně diváků, což bylo parádní. Před letošní sezonou jsme si jako každý rok říkali, zda budeme v nějaké celostátní soutěži vůbec pokračovat. Nakonec jsme se dohodli, že ano. Na začátku se nám z prvních pěti kol nepovedly dva, nebo tři zápasy a pak už to začalo šlapat. Titul jsme si nakonec zajistili v domácím zápase v předposledním kole, kdy shodou náhod náš soupeř v boji o titul z Kladna dostal gól v poslední vteřině zápasu a s Bohemians pouze remizoval. Vůbec jsme to před začátkem, ani na začátku průběhu nečekali, že bychom zvítězili.
Stal jste se také nejproduktivnějším hráčem 2. Futsal ligy západ. Je vůbec nějaké ocenění, které vám letos uteklo?
To už je samozřejmě lepší, než to druhé místo ve fotbale. (smích) Radost z toho určitě mám, ale větší je jednoznačně ten týmový úspěch. My jsme popravdě úplní hobíci. Netrénujeme a scházíme se tak, jako kdyby si nějaká parta kluků šla u nás ve městě zahrát na betonce. Jdeme si hlavně zahrát, protože nás to všechny baví. Obrovský kredit si ale zaslouží náš trenér a manažer Radim Staněk, který má všechno na starost. Obdivuji, jak to všechno zvládá.
Takové výkony určitě musely přilákat i mnoho zájemců z vyšších soutěží. Přišla vám tedy nějaká nabídka, například z divize nebo ČFL, kde by si vás i několik fanoušků umělo představit?
Určitě mě tento pohled fanoušků těší. Nikdy jsem ale jak divizi, tak ČFL nehrál, takže nevím, jestli bych na to měl. Nějaké menší nabídky byly, i tak jsem ale rozhodnutý zůstat v Roudném.
Co rozhoduje ve prospěch Roudného?
Ta parta je tady skvělá a krajský přebor je ještě taková ta soutěž, kterou člověk může hrát, když se chce fotbalem hlavně bavit. Vzdálenosti mezi týmy jsou také přijatelné. Člověk tím cestováním sice stráví spoustu času, ale pořád to je lepší, než jezdit nějakou celorepublikovou soutěž. Kvalita by sice mohla být lepší, ale určitě to vyměním spíše za to pohodlí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.