ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 29.kolo Středočeský | Krajský přebor , 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 29. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se ním Yevhenii Chursinov z SK Sokoleč a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dle tvého jména nepocházíš z ČR, odkud jsi a jak dlouho žiješ v České republice?
Jsem Ukrajinec. Do ČR jsem se s přítelkyní a rodiči přestěhoval před téměř třemi lety, protože jsme tu měli nabídku práce.
Co tvoje fotbalová kariéra? Kde si působil než si začal hrát za Sokoleč?
Na Ukrajině jsem vystudoval sportovní školu, poté jsem tam hrál amatérské krajské a okresní soutěže. Když jsem sem přišel do ČR, dlouho jsem nehrál, protože jsem hodně pracoval a nevěděl jsem, kde a jak najít tým. V roce 2023 mě kamarád pozval do SK “Strašnov" do IV. třídy. Tam jsem odehrál druhou polovinu sezóny, po které jsem dostal nabídku do SK “Sokoleć”.
Jaké jsou tvoje cíle ve fotbale?
Mým cílem je dávat góly a vyhrávat. Spolu s dosažením nejvyšších týmových i individuálních výsledků.
Máš nějaké svoje rituály před zápasem a jak se připravuješ?
Chci poděkovat své přítelkyni, podporuje mě a chodí 5 let na 90 % mých zápasů. Stalo se rituálem ji před hrou políbit a dát jí nějakou věc (například řetízek nebo mikinu). Před zápasem posloucháme hudbu.
A co po zápase? Sedíte se spoluhráči a proběhne nějaké to pivko?
Bydlíme v Mladé Boleslavi, takže po zápase nemáme moc času, protože musíme stihnout autobus/vlak. Vždy, se ale snažíme posedět se spoluhráči, poklábosit a popít pivo.
Jakou máš přezdívku a pamatuješ si jak vznikla ?
Moje přezdívka je "Čursik". Tak mi začali říkat ve škole, je to zkrácené z celého příjmení Čursinov (tak to zní správně v ČR).
Věnuješ se ještě nějakému sportu ve volném čase?
Nějakou dobu jsem působil jako instruktor bowlingu na Ukrajině. Poté jsem začal hrát i v amatérských soutěžích, vyhrával jsem. Nyní je to spíše koníček, ale možná v tom jednou budu vážně pokračovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.