Fotbal je moje srdcová záležitost už od mala, říká hráč kola Tomáš Balek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji ke zvolení hráče kola. Kdo vám posílal hlasy?
Děkuji moc. Hlasy mi z největší pravděpodobností poslali kluci z kabiny a lidé kteří nás sledují na našem instagramu, kterým bych rád tímto také moc poděkoval. Já osobně se tím nikde nechlubím, takže jsem to nechal náhodě.
Byl jste zvolen za utkání proti Hobzí. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
První polovinu se mě a myslím, že i našemu mančaftu hrálo špatně. O Hobzí se ví, že jsou to kluci spíše na silový styl hry, takže o souboje a rychlém dostupování nebylo nouze. Také jsem tam měl pár nepřesných přihrávek a zkažený aut, který byl hozen opravdu trestuhodně (smích). Obecně jsem do první půle naskočil špatnou nohou, můj start do zápasu se odvíjí od mojí první přihrávky, kterou když nedám ideálně, tak se se mnou tyhle chyby táhnou dál. Každopádně druhá polovina už byla i po vstřelení kontaktních gólů soupeře v pohodě a zápas jsme dokázali vyhrát, což je nejdůležitější.
Jak hodnotíte tento zápas?
Jak jsem už trochu načal předešlou otázkou, zápas to byl těžký, plný soubojů. Nám ani soupeři nepomohlo opravdu špatné počasí, kdy bylo po vydatném dešti a zápas byl o pár desítek minut opožděn. Míče pak rychle odskakovali a klouzali z kopaček. Také jsme zahodili jsme pár tutovek. Po vstřelení druhého a třetího golu nám soupeř ukázal, že neberou nic na lehkou váhu a pár minut po obou gólech nám vrátil nervozitu v podobě krásných kontaktních branek, nicméně jsme i tak dokázali přidat dalšího fíka a zápas vyhrát a vzít si důležité tři body.
V sobotu vás čekají Třebětice, co od zápasu očekáváte?
O tomto soupeři toho moc nevíme, jelikož je jejich rezerva v OP první sezonu. Dokážeme si udělat obrázek jen z našeho utkání u nich a jejich průběžných výsledků. Každopádně podle dříve zmíněného nás čeká kvalitní soupeř, který hraje kombinační fotbal a má skvělé zakončení. Nebude to nic lehkého, každopádně věřím, že zápas bude v naší režii a dokážeme vyhrát.
Jak jste zatím spokojen s umístěním v tabulce?
Musím uznat, že jarní část sezony zvládáme skvěle, vyhráli jsme devět utkání v řadě a dotahujeme se na vedoucí Strmilov, nic víc než spokojenost se současným umístěním nemám, všichni makají a dávají do toho všechno, proto jsme tam kde jsme, nicméně sezona ještě nekončí a kdo ví, co se může ještě stát za překvapení, za kterým si tvrdošíjně jdeme.
Můžete prozradit, kdo vás k fotbalu dovedl?
Zezačátku mě do fotbalu dovedli rodiče, kteří jsou sportovně založení a jejich představa, že nic nedělám byla katastrofická. To bylo od cca 6 do 12 roku. Poté jsem měl pauzu, kde jsem vyzkoušel bojové sporty, ale fotbal mě táhnul zpět a já se s klukama z Hlíny znal dlouho předtím, než jsem za ně začal hrát, tudíž slovo dalo slovo a nyní si můžu opět užívat naplno vše, co je s tímto krásným sportem spojeno.
Kde všude jste dříve hrával?
Fotbal je moje srdcová záležitost už od mala, nicméně jsem hrál pouze od cca 6 do 12 let za Břilice a až nyní za Hlínu.
Co rád děláte ve svém volném čase, když zrovna nehrajete fotbal?
Jsem rád, když si můžu jít užít jiný sport, moc mě baví běh, hokej a (i když to vůbec neumím) tenis, nicméně si rád si zahraji cokoli. Dál mám rád už od mala a to mě asi nepřejde nikdy, hraní na PC, což může vypadat jako dětinské, ale věřte, že zařvat si s kamarády u FIFY je pocit k nezaplacení (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.