Manželka zná ofsajd, ale zakázala by ho, usmívá se Miroslav Manowetz

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Miroslav Manowetz z Holýšova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. I když tedy trenér byl s nominací na vážkách, jelikož v Nepomuku padl do vaší brány jeden gól, u kterého jsi prý možná byl/nebyl ty. Jak to tam bylo?
Děkuji. Zápas v Nepomuku mě nesmírně mrzí, před zápasem bychom asi bod brali, po zápase jsme ale ztratili body dva. Myslím si, že nejenom já, ale každý z nás má pocit stejný vzhledem k tomu, že fotbalově jsme měli zápas pod kontrolou, ale závěry obou poločasů a téměř shodné góly po standartní situaci hodně mrzí. Můžeme si popel na hlavu sypat jen sami sobě. Jedeme ale dál. Poučíme se.
Holýšovu se jinak oproti předchozím sezónám daří. Kádr se trochu změnil, můžou za to právě výrazné změny, posily?
Určitě. Kádr se změnil, když nepočítám sebe, tak i výrazně omladil a je to na výkonech a celkové náladě v klubu znát. Skvěle, kvalitně se trénuje... Tímto zdravím odborníky pana Dejmka s asistentem Víťou Študlarem a děkuji jim touto cestou za úlevy, když mě začátkem týdne věčně tahá to a nebo tamto. Ke konci týdne jsem už povětšinou fit, to už je víc hrací jednotka a ne tolik fyzicky náročný trénink (usmívá se). Ale zpět k omlazení kádru... Sešla se v Holýšově momentálně skvělá parta, jak říkám mladých lidí, plných elánu, entuziasmu, jak do fotbalu, tak do života. Partu lidí, co opravdu táhne za jeden provaz.
Právě jednou z posil jsi i ty. Co tě zaválo zpátky do Holýšova zpoza hranic, kde jsi byl, pokud se nepletu, posledních 12 let?
Žiju v Holýšově celý život, krom pár let studentských v Plzni, ve vedení FK Holýšov mám bráchu, kamarády, tak není divu, že když byl ve hře návrat do Čech, Holýšov byl pro mě jediná volba. Fotbal miluju a fotbal na úrovni, ve které jsem byl v Německu už mi nedával smysl. Málo tréninku, úroveň slabší, vlastně víc za volantem na cestách, než na hřišti a já si řekl, kdo ví, jak dlouho člověk ještě bude aktivně hrát. S Holýšovem jsme se dohodli vcelku rychle a já se musel stejně tak rychle připravit hlavně po fyzické stránce, když na začátek roku 2023 mě potkalo zranění vazů v koleni. Jednoduše teď doufám, že mám mladším klukům co předávat a společně budeme dělat radost nám i našim fanouškům.
Co bys s Holýšovem chtěl dokázat. Máte vytyčený nějaký cíl?
Cíl konkrétní nemáme, snad hrát v horní polovině, hrát fyzický, agresivní, leč pohledný a technický fotbal. Asi tak.
Co nebo kdo může za tvou rostoucí formu? Zaslechl jsem, že by za tím mohla být nová manželka?
Rostoucí formu, haha (směje se). Těch faktorů je víc. Ať je to trenér B-týmu pan Šagát - to když jsem se potřeboval rozehrát, dovolil mi hrát, kde jsem chtěl a co jsem chtěl. Další je Míra Zach v bráně A-týmu, kluk snad o 15 let mladší, ale od 1. do 94. minuty na mě řve, ať víc běhám nebo tedy rychleji. No a v neposlední řadě manželka, mám veškerý komfort, který potřebuji a tímto jí děkuji.
Anebo máš nějaký elixír? Třeba v podobě domácí zmrzliny?
Elixírem je pro mě kabina. Jasně, jsou i vypjatější chvíle, třeba v poločasech zápasů. Ale jinak ta mladistvá bezproblémovost je cítit v každém rohu, elán, talent, hravost, smysl pro hudbu mladších kluků... To vše mě pohání s fotbalem ještě zdaleka nekončit a bavit se dál.
Jak tě ve fotbale podporuje tvá paní? Dovolí všechny tréninky v týdnu a doprovází na hřiště, nebo jde fotbal mimo ní?
Podporuje mě neuvěřitelně moc, připomíná mi po večerech sama fotbal, jestli si nějaký zápas nechci pustit - to když si chce číst knihu nebo instagram (směje se). Ne vážně, je psycholog a fyzioterapeut v jednom, dovolí mi samozřejmě každý trénink, na zápasy mě doprovází pravidelně, na tréninky jak to čas dovolí. Ofsajd prý zná, jen by ho prý zrušila, aby se víc střílelo... A ne že v době přihrávky byl útočící hráč tam a tam a podobný blbosti (směje se).
Máš nějakého "kostlivce ve skříni" o čem třeba kluci v kabině nevědí? Nebo třeba manželka?
Manželka ví samozřejmě všechno a kluci v kabině ví ještě víc (směje se). Samozřejmě žertuji.
Ještě se vrátím k Německu. Jak bys porovnal úrovně soutěží, kvalitu hřišť a zázemí klubů v krajském přeboru a tam, kde jsi hrál?
Zázemí klubů v krajském přeboru je dle mého názoru na vysoké úrovni, hrací plochy jakbysmet. V porovnání s Německem vše asi na stejné úrovni.
Naučil ses tam dobře jazyk? Mluvíš plynule Německy?
Je pravda, že hlavně v začátcích v Německu ode mě kluci v kabině uměli víc českých nadávek, než já německých slovíček. Ale to se rychle změnilo, začal jsem tam poměrně brzy pracovat, byl tam sám a nějak jsem se musel dorozumívat a dnes toho nelituji. Německy mluvím plynule.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.