Tehdy jsem se na fotbal vykašlal a místo toho dělal 3 roky kanoistiku

Vítězem Hisense sestavy roku 2022/23 v soutěži Okresní přebor/Uherské Hradiště z týmu TJ Slavoj Jarošov

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zaprvé ti gratuluji k vítězství. Co to pro tebe znamená?
Děkuji. Beru to spíše jako nějaké zpestření kariéry než úspěch, ale určitě to člověka potěší, když se mu něco podaří vyhrát nebo získat. Velký dík patří všem, kteří se na tom svými hlasy podíleli. Za což jim moc děkuji.
Když se ohlédneš za uplynulou sezónou, co by si udělal jinak a naopak co by si vyzdvihnul
Co se týče minulé sezóny, tak toho moc jinak udělat nešlo, kromě samozřejmě neproměněných šancí a pár zápasů, kdy jsme nedokázali v posledních minutách udržet vítězství. Vyzdvihnout ale musím celý tým, který celou sezónu bojoval naplno a dával do zápasu všechno, abychom byli v tabulce co nejvýše. Hlavně jarní část sezóny pro nás byla strašně těžká. Každý zápas jsme hráli v jiné sestavě a z toho polovina zápasu byla opravdu náročných, kdy jsme třeba na lavičce měli hrajícího brankáře nebo našeho správce sociálních sítí.
Co tě přivedlo k fotbalu? Neměl si někdy ambice hrát i někde jinde?
Do fotbalu jsem šel tak nějak automaticky. Vyrůstal jsem na vesnici a v té době se přišlo domů ze školy a šlo se s kamarády ven. Navíc s většinou spolužáků jsme hráli spolu až do doby než se vycházelo do mužů. Myslím, že mám ve své kariéře na co vzpomínat. Zažil jsem několik úspěchů a postupů v žácích, dorostu i mužích, takže už jsem si ledacos vyzkoušel. Když jsem vyšel z dorostu, hráli jsme v Nové Vsi Krajský přebor a dle mého měl fotbal tehdy větší úroveň než teď (což je způsobeno nedostatkem hráčů). Nabídek sice byla a je spousta, ale v Jarošově jsem spokojený. Máme fajn partu a když by se ještě nějaký úspěch povedl, myslím, že by to byla hezká tečka za mojí kariérou.
Podruhé za sebou si vyhrál korunu krále střelců OP. Zabojuješ o ni i letos?
Upřímně se divím, že se to povedlo i podruhé. Samozřejmě jsem za to rád, ale vůbec jsem nečekal, že by to takhle mohlo dopadnout znovu. Na jaře se má role v týmu malinko změnila a já už se nedostával do tolika zakončení jako když jsem to vyhrál poprvé. Na druhou stranu si toho ale cením více než poprvé, protože uplynulý ročník byl co se týče kvality týmů o třídu lepší než ten předchozí. Za mě bych řekl, že polovina týmů z OP by mohla hráč více než vyrovnanou partii s týmy z 1.B třídy.
Stalo se ti někdy při zápase nějaké faux pas, které nám můžeš prozradit?
Když to budu brát čistě za sebe, tak na tuhle otázku asi nenajdu odpověď. Kromě samozřejmě několika zahozených vyložených šancí ke skórování
Kdo se u vás v kabině nejvíce stará o zábavu, naopak máte i někoho, kdo řeší například hudbu či jiné?
Řekl bych, že o zábavu se tak nějak dělíme s většinou kluků, samozřejmě někdo víc někdo míň, ale že bychom měli vyloženě v kabině baviče tak to asi ne. O hudbu se většinou stará náš manager Nemi (barber), ale měl by zapracovat na rozšíření repertoáru(smích).
Proslýchá se, že si na svého bráchu přísnější než na ostatní, je to pravda?
Tak to by mě zajímalo, jak se tahle informace dostala ven. Ano je to tak. I když vyloženě přísnější na něj nejsem. Ale asi ho beru dá se říct trochu jako sebe. Když mi něco nevyjde nebo něco pokazím tak jsem na sebe hrozně naštvaný. Zároveň skrz jeho zápal a chuť v něm vidím, že by se mohl posunout výš, ale kolikrát mu něco říká, radím a je to jako do zdi(to je pak na prášek na nervy).
Pokazil si někdy na hřišti něco, co sis ještě dlouho potom vyčítal?
Určitě a několikrát. Když vím, že jsem s určitou situací ze zápasu mohl naložit jinak a mělo by to dopad na jiný výsledek, tak si to dlouho v hlavě procházím a štve mě to. Nejsem typ hráče, co by si řekl jen no a co… Vždy se z toho snažím vzít ponaučení.
Dokázal by si nasimulovat penaltu ve prospěch mužstva?
Mám rád hru do těla s trochu tvrdším stylem hry. Snažím se co nejvíce soubojů ustát. Takže tohle jde úplně mimo mě. Několikrát m to bylo od trenéra a spoluhráčů i vyčteno a sami rozhodčí kolikrát za mnou přišli a říkali, že kdybych spadl tak to písknou. Nemám rád simulace nebo nějaké zdržování a polehávání na hřišti.
Čistě hypoteticky. Tvůj tým hraje důležitý zápas. V 90 minutě rozhodčí pískne penaltu a ty víš, že byla nafilmovaná, nebo vám přiřknuta neprávem. Byl by si ten, kdo by ji odvolal?
Dvakrát jsem to už zažil. Ne sice v 90 minutě, ale sudímu jsem řekl, že to faul nebyl. Jednou to měla být standartka a jednou právě penalta, ale bylo to spíše takové že než to písknul, tak ke mně doběhl a při zjišťování co mi je tak jsem mu to řekl.
Byl si někdy už ze zápasu nebo z něčeho tak vytočený, že si chtěl po zápase okamžitě skončit? Pokud ano, tak z čeho.
Ano už se to stalo a ne že chtěl, ale skončil jsem s fotbalem na 2 – 3 roky. Byl jsem tuším ve čtvrté nebo páté třídě a šel jsem na talentovky na sportovku. Nevím přesně kolikátý jsem skončil, ale všechny výběrové kola jsem prošel a byl jsem defacto přijat. Bohužel tehdy skrz finanční možnosti rodičů jsem na školu nemohl přestoupit. Ne že bych byl naštvaný na rodiče, ale spíše z té frustrace, že na něco možná mám a ani to nemůžu zkusit. Tehdy jsem se na fotbal vykašlal a chodil ty 3 roky do kanoistiky.
Bude tě výhra v hlasování o sestavu roku něco mezi spoluhráči stát?
Určitě. Od této sezóny jsem zavedl sazebník pokut a odměn, takže článek nebo fotka v novinách a na netu je za 100 Kč. Ale určitě přinesu klukům něco víc, když mě tak dobře v hlasování podpořili.
Nakonec si díky originálnímu způsobu konečného hlasování vyhrál i cenu. Určitě se bude hodit ne?
Já jsem vlastně ani nevěděl, že je pak nějaké ještě celostátní finále skrz všechny soutěže počtu hlasů. Samozřejmě cenu využiju. Nevím jestli a kdy jsem vůbec nějakou cenu vyhrál. Ani na plese v tombole nemám štěstí, takže ještě jednou moc děkuji všem, kteří mi poslali nějaký hlas a díky nim jsem vyhrál.
Tak jo. Děkuji za příjemný rozhovor a ať se ti daří v dalších zápasech
Taky vám děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.