V týmu máme spoustu šikovných kluků, kteří jsou na tom fotbalově lépe, než většina naších protivníků. Do toho tam máme Milana Válka, který má mnoho zkušeností a ukazuje to každý zápas, takže má tým velký potenciál.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím tě. Gratulace k vítězství hráče kola. Si spokojený?
Ahoj. Spokojenější bych byl, kdybychom neztráceli tolik bodů, navíc úplně zbytečně. Herně jsme většinou lepší než soupeř, ale vždy si necháme dát úplně zbytečný gól.
Minulý zápas si rozhodl pěkným gólem. Můžeš nám ho popsat.
Gól padl po kombinaci ve středu hřiště, Milan Válek otáčel hru na naši levou stranu a balón šel přímo na Michala Petruchu, který mi míč pustil a já z úhlu, někde z prostoru mezi malým a velkým vápnem, propálil Toma Laka. Troufnu si říct, že to chytit ani nešlo. O to víc mě mrzí, že to nebyl gól vítězný, protože jsme 2 minuty před koncem opět hloupě inkasovali ze standardní situace na 1:1.
Cítíš taky z týmu, že potenciál má, ale zatím se ho nedaří naplno využít?
Určitě. V týmu máme spoustu šikovných kluků, kteří jsou na tom fotbalově lépe, než většina naších protivníků. Do toho tam máme Milana Válka, který má mnoho zkušeností a ukazuje to každý zápas, takže má tým velký potenciál. Možná to chce více času, abychom se trošku sehráli a všem ukázali, že máme na to, hrát o přední příčky v tabulce.
Hodně bodů, zejména doma jste zbytečně ztratili, že?
To máš naprostou pravdu. Sice neprohráváme, ale když vidím naši hru v jednotlivých zápasech, tak jsou pro nás remízy spíš takové prohry. I teď v posledním zápase se Slováckem. Kdybychom po 20 minutách vedli 3:0, tak by se nikdo nemohl divit. Od začátku jsme byli lepší. Pak jsme chvíli ubrali a hosté začali více hrát, nicméně vlastně jen kopali dlouhé míče na útočníka a nic víc z toho nebylo. V prvním poločase měli jedinou hlavičku, kterou náš gólman chytil. V druhém jsme opět měli šance a gól jsme dali pouze jeden a nakonec 2 minuty před koncem z jediné nebezpečné situace vyrovnali na 1:1. Na to se bohužel vymlouvat nemůžeme, pokud nedáme více gólů než soupeř, tak body sbírat nebudeme.
Když porovnáš hru ve Slovácku a tady. Jaký je největší rozdíl?
Rozdílů je mnoho. Hodně nám pomáhá to, že nás trénuje Tomáš Stýskal. Má mnoho zkušeností ze Slovácka, kde mimochodem trénoval i mě v mládežnických kategoriích, umí dát hře směr, není to nějaký hurá fotbal, kde si každý dělá co chce. Veliký rozdíl je taky to, že na zápas jezdíme ve velkém počtu a troufnu si říct, že každý z kluků, kteří třeba zrovna nehrají od začátku, dokážou na hřišti pomoct, to ve Slovácku chybělo.
Přišli jste všichni 3 společně. Nelituješ toho?
Určitě toho nelituji. S klukama, se kterýma jsem hrál se rád potkám někde u piva, ale vrátit bych se momentálně nechtěl. Naše hra je momentálně úplně jinde, sice to bodově zatím nejde vidět, ale věřím, že začneme dávat góly a v tabulce se posuneme tam, kam bychom chtěli. Když jsem viděl hru, kterou se prezentovali teď u nás pod Svobodou, tak by mě takový fotbal ani nebavil.
Příští sezónu budeš pokračovat taky v Babicích?
Jsem spokojený, takže pokud se nestane nic zásadního, tak bych určitě rád pokračoval i další sezónu v Babicích.
Kluci co hrají v Babicích vás mezi sebe přijali dobře?
Abych řekl pravdu, tak jsem překvapený z toho, jak rychle nás vzali. Čekal jsem, že první měsíce budou těžší, ale za mě super. Po tréninku zůstává mnoho kluků na hřišti, takže jsme měli dost prostoru se seznámit a dostat se mezi kluky.
Hrával si i někde jinde než jenom ve Slovácku, než si šel do Babic?
Když jsem skončil v dorostu, tak jsem šel hrát s taťkou do Lovčic, kde zrovna hrál. Bylo mi tehdy 15-16, když jsem začal hrát dospělý fotbal. Pak jsem se trošku nechtěně vrátil zpět do Slovácka, protože bylo špatně vyřízené hostování (tehdy ještě bylo). Dostal jsem tedy za špatně vyřízené papíry 7 zápasů trest a pak už jsem mohl hrát pouze za Slovácko. Ze Slovácka jsem šel ještě na půl roku do Vnorov, ale tam jsem odehrál jeden zápas vlivem zranění, takže jsem se vrátil zpět. Teď po nějaké době jsem odešel do Babic. Mezi tím vším jsem si stihl zahrát 1. futsalovou ligu za Bazooku, takže jsem si zahrál proti týmům jako je Sparta nebo Slavie.
Nemůžu se tě nezeptat na nějakou srandovní historku, kterou samozřejmě můžeš publikovat.
Jak ti asi říká většina hráčů, tak historek je spousta a abych ti řekl pravdu, tak si teď nevzpomenu na žádnou, která by byla publikovatelná mezi lidi.
Odešel si ze Slovácka ze stejného důvodu jako kolegové?
Feris odešel ze Slovácka po nějakých neshodách s p. Svobodou. Podle informací, které jsem slyšel, tak Michal Petrucha se na setrvání domlouval, ale bylo mu řečeno, že bez tréninků v Sadech hrát nebude (skrz dřívější zranění kolene tréninky vynechává), asi měli trenéři v zásobě dostatek stejně kvalitních hráčů. Nicméně jsem s klukama pak seděl u piva a docela mě zaujala nabídka Babic, kterou jsem nakonec po zvážení všech těchto a jiných okolností přijal a odešel.
Nezbývá mi než ti popřát ať se ti daří. Díky za rozhovor.
Moc ti děkuji. Ať se daří i tobě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.