Jsem nezadaný a jsem tady pro Vás. Neváhejte mě kontaktovat na Facebooku nebo Instagramu.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem?  Vítězem se stal Tomáš Hořínka z Babic. Ten nám poskytl velmi zajímavý rozhovor, který teď můžete číst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ti k vítězství v hlasování. Máš radost?
Ano, obrovskou. Nominací jsem měl víc, ale až tentokrát jsem se dočkal.
Mohl by jsi se nám trošku představit na úvod?
Rád. Je mi 21 let a jsem nezadaný. Považuji se za 100%tního Babičáka i když jsem ze Sušic. Určitě se také můžu považovat, a všichni v mém okolí Vám to jistě potvrdí, za blázna a to především do fotbalu! S fotbalem jsem začínal už na dvoře, kde jsme s mým pokrevním bratrem Markem Maňáskem (Maňasem) každou volnou chvíli honili balon. Postupně jsme se přesunuli na hřiště FCB, kde jsme pokračovali v honění mičudy a trávili tak každou volnou chvíli. Že jsem v tom byl asi dobrý, neuniklo šeftrenéru mláděže FC Slovácko panu Beranovi, který mě přetáhnul právě do Slovácka, kde jsem se tak mohl dále rozvíjet a kde jsem to to dotáhnul až do první dorostenecké ligy. Ale návrat do Babic a do jednoho týmu s Maňasem byl pro mě vždy prioritou číslo jedna.
Jaké máš ještě jiné fotbalové zkušenosti. Nechtěl nebo neměl by si hrát někde jinde než v Babicích?
I přes svůj, pořád snad ještě mladý, věk už jsem toho na hřišti i mimo něj zažil opravdu hodně. Kdo si může říct, že si zahrál proti Hložkovi či Sejkovi nebo, že už tři sezony dělá servis (opět na hřišti i mimo něj) takové legendě jako je Milan Válek. Od každého z nich se snažím vzít si jen to nejlepší a předávat to dále mladším generacím a to bez rozdílu jestli je to Adam Litoš, kluci z dorostu nebo třeba žáci. Jestli se nevidím jinde? Na tohle už jsem odpovídal v minulé otázce, Babice pro mě jsou naprostá priorita a věřím, že když budeme všichni makat, tak i na fotbalové mapě se posuneme do krajských vod.
Od této sezóny kromě hraní fotbalu prý vedeš mužstvo žáků i dorostu? Naplňuje tě tato činnost třeba i do budoucna?
Rozhodně! Žáky už mám třetí sezonu. A ano je novinkou, že jsem začal pomáhat i s dorostem. Kde s Radkem Novotným nám pomáhá i legenda SYNOTu pan Hlahůlek od něj se učit je naprostá bomba a hlavně radost. Je super vidět, že se kluci z těch „malých“ žáčků už posunují téměř do dospělého fotbalu a mohu být u toho.
Jaké je to mít v OP trenéra s áčkovou licenci. Pomáhá ti to i třeba v práci s mládeži?
Kolikrát si říkám, že je to spíš za trest (především po náročném sobotním večeru). Ne, ale teď vážně. Pana Stýskala jsem měl jako hlavního trenéra už v U13 a jeho náročný styl mi vyhovuje. Ale je třeba říct, že v mužské kategorii je to jiné, přeci jenom už si tady dovolíme vůči sobě víc než v žácích. A to jak z hlediska náročnosti tréninků a s tím spojených projevů jeho nespokojenosti, tak ale také vtípků v kabině, které jsou mnohdy TOP!
Slyšeli jsme hodně o tvé fyzické kondici. Udržuješ se nějak speciálně?
To jste slyšeli správně! Dřu jak kůň! Je fakt, že jsem tomu dříve dával více, ale jak jsem poznal své tělo, přesně vím, co potřebuji, a že mi tréninkové dávky od pana Stýskala dostačují. Pokud cítím rezervy, neváhám si po tréninku přidat!
Co říkáš na tým Babic a celkově na zázemí v Babicích. Můžeš to nějak porovnat s tím, kde si hrál předtím?
Myslím si, že tým máme na úrovní 1.A třídy. A co se týče zázemí, tak se snažíme dělat s klukama z výboru a vlastně všemi, kteří mají chuť přiložit ruku k dílu a zájem toto také posunovat, aby se stal areál pýchou Babic! Vizitkou toho, že se nám to daří, je aktuálně využívání areálu prvoligovým mužstvem žen FC Slovácko, které nám hřiště chválí. Srovnání s ligovým zázemím úplně není na místě, ale při cestách se Slováckem v rámci mládežnických kategorií si myslím, že by se určitě náš areál neztratil! A za tímhle si stojím
Taky jsem slyšel, že se u vás v týmu hromadné řeší pořizování domácích mazlíčku, především psů. Ty sám o tom zatím neuvažuješ?
Je fakt, že spousta spoluhráčů (Milde, Cibik nebo Foťák) už si pejsky pořídili. A další o tom uvažují. Konkrétně třeba Erik Horníček nyní dost intenzivně pátrá po francouzském buldočkovi. S hledáním se mu snažíme v kabině pomoc a snad se na něj usměje štěstí a pejsek tak rozzáří Vánoce. Já však ještě pejska nehledám.
Naše fanynky, pokud nějaké máme:D By určitě zajímal tvůj stav. Jestli si zadaný či nikoliv.
Jsem nezadaný a jsem tady pro Vás. Neváhejte mě kontaktovat na Facebooku nebo instagramu.
Můžeš nám prozradit nějakou vtipnou anekdotu, kterou si s fotbalem zažil?
Těch bylo spousta. Především ty, které se staly na ukončených. Ty jsou mnohdy legendární. Ale tady platí, co se upeklo v kabině, to se tam taky musí sníst. Myslím, že kluci vědí
Zeptám se tě jako tvých spoluhráčů. Jak se hraje s někým, jako je Milan Válek?
Mám k němu obrovitánský respekt a úctu. Protože slušnost není slabost. Můj vztah k němu snad ani nejde vyjádřit slovy. I přes hodně velký věkový rozdíl jsme dokonalá dvojka, prostě něco jak Batman a Robin nebo někdy jako Tom a Jerry. Na hřišti je i přes svůj pokročilý věk neskutečný. A to nemá pravý zadní stehenní sval, ani si nedovedu představit, jak by hrál, pokud by ho měl. Myslím si, že to by byl naprostý fotbalový orgasmus.
Moc ti děkuji za rozhovor a přeji ti mnoho úspěchů!
Tobě taky moc děkuji za velmi zajímavé otázky a možnost se představit. Ať se daří i tobě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.